متخصص ارتوپدی با بیان اینکه می‌توان به کمک کنترل قند خون و بررسی روزانه سلامت پا از بروز زخم پای دیابتی پیشگیری کرد، گفت: علاوه بر این رعایت بهداشت پا و استفاده از کفش مناسب نیز نقش بسزایی دارد.

به گزارش مرور نیوز، ذبیح الله حسن زاده در بیست و چهارمین کنگره جراحان ارتوپدی ایران با بیان اینکه بی‌توجهی به زخم پای دیابتی و عدم مراجعه به موقع به پزشک موجب قطع عضو در بیماران می‌شود، اظهار کرد: در 50 درصد موارد با مداخله به موقع می‌توان از قطع عضو پیشگیری کرد.

وی کنترل قند خون را یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از ایجاد زخم پای دیابتی و قطع عضو دانست و افزود: به همین دلیل به بیماران توصیه می شود به صورت مرتب قند خون را بررسی کنند، بهداشت پا را رعایت کنند و از کفش و جوراب مناسب استفاده کنند.

این عضو انجمن جراحان ارتوپدی ایران تصریح کرد: افراد چاق، افراد بالای 35 سال و کسانی که سابقه فشار و  چربی خون دارد و هم چنین افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت را دارند باید به صورت قند خون خود را بررسی کنند.

حسن زاده افزود: هم چنین به افراد دیابتیک توصیه می‌شود حتی روی فرش پا برهنه نباشند و از دمپایی نیز استفاده نکنند زیرا این عوامل احتمال بروز زخم را افزایش می‌دهد.

به گفته وی، گرفتن ناخن پای سالمندان مبتلا به دیابت باید توسط خانواده انجام شود.

این متخصص ارتوپدی با بیان اینکه کف پا، ناحیه انگشتان پا و برجستگی پشت انگشت نقاط در معرض خطر زخم هستند، عنوان کرد: به بیماران دیابتی توصیه می شود روزانه پاهای خود را نسبت به وجود زخم بررسی کنند.