رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه مجموعه قوه قضائیه در استان تهران، نیازمند ناظرین متعهد، متعدد، آگاه و بصیر است و باید این نظارت‌ها وجود داشته باشد، مطرح کرد: نبود و کم رنگ شدن آن را برای خودمان و جامعه و دستگاه قضایی ضرر و خسران می‌دانیم.

به گزارش مرورنیوز، غلامحسین اسماعیلی در مراسم تودیع و معارفه مدیر حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان تهران که در جلسه مشترک شورای قضایی استان و شورای معاونان برگزار شد، طی سخنانی با تسلیت ایام مصیبت، حزن و سوگواری و اسارت خاندان عصمت و طهارت (ع) گفت: از دو سال قبل و همچنین سال گذشته دستورالعمل تشکیل شورای قضایی استان در جلسه مسئولان عالی قوه قضاییه به تصویب رسید و ابلاغ شد؛ علی‌رغم اینکه یکایک مسوولان دادگستری و اعضای این شورا در تهران با مشغله و گرفتاری‌های فراوانی مواجه هستند که قابل قیاس با شرایط کاری در سایر استان‌ها نیست؛ ولیکن بنا را بر این گذاشتیم که این جلسات به طور منظم تشکیل و طی آن نیز در خصوص موضوعات مختلف بحث و تصمیمات مقتضی گرفته شد.

او خاطرنشان کرد: در حال حاضر می‌توانم ادعا کنم که در بین استان‌های کشور در دوره اخیر، شورای قضایی استان تهران جزو منظم‌ترین شورا‌ها بوده که به‌طور مرتب در فاصله زمانی حدود یک ماه تشکیل و در مورد مباحث مرتبط با این شورا بحث و تصمیم گرفته شد. بعد از برنامه پرخیر و برکت استانی حضرت آیت الله آملی لاریجانی به این دادگستری و تاکید و دیدگاهی که ایشان نسبت به این دادگستری داشتند، مجموعه تصمیمات استانی آن سفر با محوریت و مسئولیت این دادگستری حتی در مورد تخصیص اعتبارات سازمان‌های تابعه قوه قضائیه گرفته شد که ابتدا اعتبارات به حساب دادگستری واریز و در ‌‌‌نهایت هم اسناد هزینه کرد آن را اخذ و به معاونت‌های مربوطه در قوه قضائیه منعکس کند که در این مجال از زحمات و تلاش همه اعضا صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی با بیان لزوم و اثرگذاری مجموعه‌های نظارتی که امروز در دادگستری کل استان تهران فعال هستند و دیدگاه‌های مرتبط با آن، خاطرنشان کرد: خداوند متعال، خالق و آفریدگار جهان هستی و جهانیان در آیه ۱۰۵ سوره توبه به لحاظ قدرت اختیار و اراده‌ای که در وجود بشریت قرار داده و ممکن است این اختیار و اراده، سبب ساز این بشود که انسان مسیر را گم، خطا و اشتباه از او سربزند، ضروری دانست علاوه بر ارسال رسل، انزال کتب، بعثت انبیا و نصب ائمه و هادیانی که برای هدایت بشریت لازم است، در کنار مقوله بعثت، هدایت و موضوع نظارت بر عملکرد؛ به بشریت هشدار داده که بدانید چشمان تیزبینی شاهد اعمال و رفتار شماست و بدین طریق مقوله نظارت را مورد توجه و تاکید قرار داده است.

اسماعیلی تصریح کرد: خداوند متعال در این آیه شریفه اشاره زیبایی دارد که هشدار و انذار و هم شاید به نوعی توبیخ در درون آن برای بشریت وجود داشته باشد؛ چراکه به پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) می‌فرماید به انسان بگو که کار‌ها و اعمالی که انجام می‌دهی، خداوند می‌بیند و او ناظری بصیر و آگاه است و با وجود چنین خدای قادر و توانایی که اعمال تمام بندگان را رصد می‌کند، ناظران دیگری از جمله پیامبر اکرم (ص) و مومنان که طبق تفاسیر ائمه هدی (ع) کارهای شما را می‌بینند.

رئیس کل دادگستری استان تهران نظارت‌های خداوند متعال را چندجانبه برشمرد و تاکید کرد: خداوند متعال علاوه بر نظارت خودش، نبی مکرم اسلام (ص) و مومنین، ملائک و فرشتگان و اعضا و جوارح و زمین و زمان را نیز شاهد قرار داد از جمله فرشته‌های رقیب و عتیدی که بر ما نهاده تا اعمال ما را ثبت کنند و در این روش معلوم می‌شود که نحوه علمکرد انسان‌ها اقتضا دارد که نظارت‌های چند جانبه‌ای بکار او گمارده شود که البته بخش زیادی از آن جهت بازدارندگی است که به خطا نرویم و از هر کدام که غفلت کردیم، دیگری اثر بازدارندگی داشته و مرتکب خطا نشویم. نتیجه این بحث آن است که نظارت بعنوان یک ضرورت در جهان بشریت محسوب می‌شود و در مکتب تعالی بخش اسلام یک امر ضروری، بدیهی و مورد تاکید دین مبین اسلام است که باید بر عملکرد بشر ناظرینی وجود داشته و اگر این ناظران نباشند، چه نابسامانی‌هایی که اتفاق خواهد افتاد.

اسماعیلی تاکید کرد: اعتقاد من بر این است که ما در مجموعه قوه قضاییه در استان تهران، نیازمند ناظران متعهد، متعدد، آگاه و بصیر هستیم و باید این نظارت‌ها وجود داشته باشد و نبود و کم رنگ شدن آن را برای خودمان و جامعه و دستگاه قضائی ضرر و خسران می‌دانیم و قائلیم که این امر حتماً باید وجود داشته باشد. مطالعه ما نسبت به مجموعه‌ای که در آن وظایفمان را انجام می‌دهیم این ضرورت را بیشتر نشان می‌دهد، چراکه بروز تخلف در مجموعه عدلیه به هیچ عنوان طبیعی نبوده و صد در صد غیرطبیعی است و با اینکه تمام تلاش بنده و مدیران، معاونان و واحدهای نظارتی باید این باشد که تخلفی بوقوع نپیوندد، اما اگر تخلف صورت گرفت، دیگر قابل اغماض نیست و با جدیت با آن برخورد خواهد شد.

رئیس کل دادگستری استان تهران در خاتمه سخنان خود ضمن قدردانی از زحمات مدیریت وقت حفاظت و اطلاعات بیان کرد: بنده وظیفه دارم از تلاش، مسئولیت‌شناسی، کار مدوام و خستگی‌ناپذیر و مستمر با حس مسوولیت بسیار بالا و با روحیه‌ای فسادستیز و عملکردی دقیق، منضبط و منطبق بر ضوابط و مقررات و هماهنگی بسیار خوب و شایسته که آقای ضیایی در دوران مسوولیت خود داشته‌اند، تشکر کنم. امروز وقتی بحث برخورد با عناصر نامطلوب در دستگاه قضائی کشور مطرح می‌شود، دادگستری کل استان تهران در رتبه اول قرار می‌گیرد. تمام این امر مدیون تلاش شبانه‌روزی و خستگی‌ناپذیری ایشان بوده که این خدمات شایسته و اعمال صالح را از خود به یادگار گذاشتند و مصلحت براین قرار گرفت که یک تغییر مدیریتی انجام شود و قطعاً این مصحلت برای مجموعه دادگستری کل استان تهران، برکات و منافعی را بدنبال خواهد داشت.

در این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از خدمت صادقانه ابوالفضل ضیایی تقدیر به عمل آمد و محمد تبریزی با دریافت ابلاغ مدیریت خویش به عنوان رئیس جدید حفاظت و اطلاعات دادگستری استان تهران معرفی و رسماً آغاز به کار کرد.