پیامدهای مثبت نشست الجزایر برای ایران، ناشی از اعمال دیپلماسی انرژی اثربخش بود

به گزارش خبرنگار مرور نیوز نشست الجریزه در حالی به پایان رسید که به جرات می توان گفت برنده نهایی این نشست ایران بود. تولید نفت ایران پس از اتمام دوران سیاه تحریم ها با چنان سرعتی رشد کرد که فعالان این صنعت شوکه شدند. هر آن کسی که حتی زمان کوتاهی را در صنعت نفت سپری کرده باشد به نیکی می داند که افزایش دوبرابری حجم تولید نفت آن هم در کوتاه ترین زمان ممکن امر خطیری است. در بازاری که بشکه های نفت سخن می گویند، ایستادن بر سر سهم ایران در بازار بین المللی نفت در حکم حمایت از منافع مسلم ملی است.  

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از همراهان شیخ الوزرا در نشست الجزیره معتقد است که پیامدهای مثبت نشست الجزایر برای ایران، ناشی از اعمال دیپلماسی انرژی اثربخش بوده، به این ترتیب می توان گفت اوپک با تصمیم گیری درباره سقف تولید، ماهیت و جایگاه خود به عنوان یک نهاد نفتی تعیین کننده بازسازی کرد.

حسین امیری خامکانی درباره پانزدهمین نشست مجمع بین المللی انرژی (آی‌یی‌اف) در الجزایر و نشست اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که نخست قرار بود مشورتی باشد و بعد به صد و هفتادمین نشست فوق العاده این سازمان بدل شد، می گوید: مقرر بود در حاشیه نشست پانزدهم آی‌یی‌اف نشست مشورتی برگزار شود که با تغییر آن به نشست فوق العاده اوپک، بر اهمیت و اعتبار تصمیم این نشست افزوده شد.

بر اساس گفته های این نماینده پارلمان ایران نشست الجزیره سه دستاورد با اهمیت برای ایران به ارمغان آورد، نخست، تعیین سقف تولید برای اعضای اوپک بود که با توجه به وضع بازار برای تثبیت آن ضروری بود، زیرا نبود یک سقف تولید مانع مدیریت عرضه در بازار می شود و این موضوع می تواند بر شرایط بازار و قیمت‌های جهانی نفت خام اثر منفی بگذارد.

امیری خامکانی درباره دومین دستاورد سفر به الجزایر، می گوید: پیشتر طرح «فریز نفتی» را پیش از دستیابی ایران به سهم از دست رفته اش در بازارهای جهانی نفت خام مطرح می کردند که تهران مخالف این موضع بود اما خوشبختانه، در این نشست پذیرفته شد سقف تولید اوپک محدود باشد نه سهم اعضایی مانند ایران، نیجریه و لیبی بنابراین قرار شد کمیته ای سطح بالا نتایج بررسی خود را برای سهم هر یک از اعضا در ماه نوامبر تحویل نشست عادی وزیران نفت و انرژی این سازمان در وین دهد.

عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی، بازسازی نقش اوپک را سومین دستاورد نشست الجزایر ارزیابی کرده و ادامه می دهد: اوپک حدود ٢ و نیم سال گذشته نتوانسته بود برای مدیریت عرضه در بازار نفت تصمیم مناسبی بگیرد و این سبب شده بود برخی اعضا به مقدار دلخواه نفت تولید و صادر کنند. از این رو، تصمیم تازه اوپک در نشست الجزایر منجر به بهبود و ارتقای جایگاه نقش این سازمان شد و نشان داد اوپک همچنان زنده است و می تواند تاثیرگذار باشد.

او تاکید کرد: کشورهای عضو اوپک باید متقاعد شده باشند که ایران باید سهم از دست رفته خود در دوران تحریم‌ها را احیا کند و این اتفاق به طور حتم روی خواهد داد. ایران در این سفر، دیپلماسی مطلوبی را بکار گرفت و سبب شد این کشور در کانون توجه محافل نفتی قرار گیرد.

به گفته این مقام مسوول امروز در کمیسیون انرژی گزارشی درباره سفر  وزیر نفت و هیات همراه به الجزایر و شرکت در نشست‌ها و ملاقات‌ها ارائه می کنم.

به گزارش مرورنیوز صد و هفتاد و یکمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی اوپک به منظور بررسی تحولات بازار نفت ٣٠ نوامبر امسال (١٠ آذرماه) با حضور ١٤ عضو این سازمان در وین اتریش برگزار می شود. بنابراین در حال حاضر نمی توان ارزیابی دقیقی از قیمت بین المللی و البته قیمت نفت اوپک ارائه داد. پیش بینی درباره این مهم را باید به پس از برگزاری این نشست موکول کرد.