وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ایران از پزشکان برجسته، مراکز مجهز و تجهیزات پیشرفته برخوردار است، گفت: مردم منطقه از گذشته‌های دور با پزشکی ایران آشنا هستند و به آن اعتماد دارند، بنابراین کشورهای دنیا برای اعزام بیمارانشان به ایران دفاتری دایر کنند.

به گزارش مرور نیوز، سید حسن هاشمی در برنامه "من طهران" شبکه العالم، در مورد توریسم سلامت و خدمات پزشکی ارائه شده به بیماران خارجی اظهار داشت: در ایران توریسم سلامت اهمیت بسیار زیادی دارد و مشکلاتی در این زمینه وجود دارد اما دانش و مهارت جامعه پزشکی با درآمد ما از توریسم درمانی قابل قیاس نیست؛ در حوزه اطلاع رسانی و معرفی توانمندی‌ها که احتیاج به آژانسهای قوی و هتل‌های مجهز و وسیله رفت و آمد است، موفقیت چندانی نداشتیم.

وزیر بهداشت اظهار داشت: ایران از پزشکان برجسته، مراکز مجهز و تجهیزات پیشرفته برخوردار است که بی‌نظیر است؛ و لازم است که سایر سازمانهای دولتی مانند وزارت ارشاد، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و نیز وزارت امور خارجه در این حوزه کمک کنند تا در آینده شاهد رونق توریسم سلامت باشیم.

هاشمی عنوان کرد: سایر کشورها نیز می‌توانند مشارکت داشته باشند و دفاتری را برای اعزام بیمار به ایران دایر کنند. ما بیمارستانهایی را که می‌توانند به بیماران خارجی خدمات درمانی باکیفیت دهد مشخص و درجه‌بندی کردیم و تقاضای ما این است که غیر از مسیر قانونی، از راههای دیگر برای اعزام بیماران اقدام نکنند زیرا ممکن است گرفتار افراد سودجو شوند.

وزیر بهداشت با اشاره به مهارت و دانش بی‌نظیر پزشکان و متخصصان ایرانی و بهای بسیار مناسب خدمات پزشکی در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا، اظهار داشت: از گذشته‌های دور مردم منطقه با پزشکی و توانمندی پزشکان ایرانی آشنا هستند، به آن اعتماد دارند اما مشکل ما ناشی از نبود تسهیلات برای رفت و آمد و مراقبت از بیماران، استقرار و پذیرایی آنها است که چندان رشد نداشته و امیدوارم که این مشکل حل شود.

هاشمی گفت: در ایران 57 دانشگاه علوم پزشکی با 200 هزار دانشجو در رشته‌های مختلف گروه پزشکی فعال هستند که تعدادی از آنها خارجی هستند و رتبه تولید علم ایران در منطقه اول و در دنیا، شانزدهم است و وزارت بهداشت و یا گروه‌های پزشکی یک‌سوم تولید علم را در قالب بیش از 350 شرکت دانش‌بنیان برعهده دارند و علاوه بر این، 600 مرکز تحقیقاتی در حوزه پزشکی در کشور وجود دارد.

تولید 95درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور

وزیر بهداشت به تولید انواع واکسن‌ها در داخل کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه 95 درصد از داروی مورد نیاز کشور، تولید داخل است و انواع روشهای جراحی و تشخیصی در کشور به‌دست توانای پزشکان متخصص ایرانی انجام می‌شود و بیش از 20 سال است که بیماران ایرانی برای درمان نیازی به اعزام به خارج از کشور ندارند و به‌دلیل بهای مناسب خدمات پزشکی در ایران، بیمارانی از سایر کشورها به ایران می‌آیند.

پیشرفت قابل‌توجه در حوزه پیوند و سلول‌درمانی

هاشمی عنوان کرد: ایران در دهه‌های اخیر پیشرفت بسیار مناسبی در حوزه پیوند قلب، کلیه، معده، لوزالمعمده، روده و کبد داشته است.

وزیر بهداشت افزود: دانش پزشکی حداقل هر 5 سال یک بار و برخی معتقدند هر 3 سال یک بار جدید می‌شود، و در تمامی مراکز آموزشی و پژوهشی ایران جدیدترین علوم و روشهای پزشکی دنیا مورد توجه قرار می‌گیرد اما ایران در این زمینه رقبای منطقه‌ای و بین المللی نیز دارد که در منطقه، مراکز تحقیقاتی ایران و ترکیه در حال رقابت هستند.

هاشمی عنوان کرد: در حوزه سلول‌درمانی نیز ایران پیشرفت خوبی داشته که سلولهای بنیادی یکی از حوزه‌های آن است. ایران بیش از 28 سال قبل کار پیوند مغز استخوان را برای سرطان خون شروع کرد و اکنون چندین هزار بیمار در کشور وجود دارند که پیوند شده‌اند.

هاشمی گفت: اکنون بیش از 15 سال است که از سلولهای بنیادی در رشته چشم‌پزشکی استفاده می‌شود و می‌دانم که از سلولهای بنیادی در بیماران قلبی و قطع نخاعی استفاده می‌شود که بخشی از آنها تجربی است و بعضی از آنها به ثمر رسیده است.

آمادگی برای همکاری با مراکز علمی دنیا

وزیر بهداشت درباره حجم همکاری با مراکز علمی دنیا گفت: خوشبختانه روابط و همکاری بسیار مناسبی با وزرای بهداشت منطقه داریم و تقریباً با همه آنها در کنفرانسها و اجتماعات مختلف در ارتباط هستیم و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند بیش از این به حوزه بهداشت و درمان سایر کشورها کمک کند.

به گزارش وزارت بهداشت ــ هاشمی اظهار داشت: ایران در منطقه‌ای قرار دارد که منافع ما ایجاب می‌کند به کشورهای منطقه کمک کنیم و از توانمندی‌های همدیگر استفاده کنیم. مسلمانان چاره‌ای به‌جز اعتماد به همدیگر و حل کردن مشکلاتشان با کمک همدیگر ندارند زیرا نمی‌توان به کمک بیگانگان امیدوار بود.

هاشمی تأکید کرد: افتخار می‌کنیم که تجریباتمان را در اختیار هر کشوری از هر کجای دنیا با هر عقیده و فرهنگی که دارد، قرار دهیم، به‌ویژه برادران و خواهران عزیز مسلمان که طبعاً آنان در اولویت هستند و فکر می‌کنم که حداقل در بعضی از حوزه‌ها که ایران سرآمد است می‌توانند از تجربیات ایران استفاده کنند. ایران در نانوتکنولوژی رتبه هفتم را در دنیا دارد و برخی از مراکز پیوند ایران در منطقه و دنیا کم‌نظیر هستند.

وزیر بهداشت گفت: در سفر اخیرم به چین از بیمارستانی بازدید کردم که افتخارشان، انجام 100 پیوند کبد در سال بود که به آنها گفتم که فقط در یکی از بیمارستانهای شیراز، سالانه بیش از 600 پیوند کبد انجام می‌شود و در ایران، 28 جراح هستند که فقط در حوزه پیوند کبد فعالیت دارند.

هاشمی درباره خدمات پزشکی ارائه‌شده به کشورهای بحران‌زده منطقه مانند عراق و سوریه گفت: آنچه ایران تا به حال انجام داده و انجام خواهیم داد بنا به درخواست دولتهای منطقه بوده است؛ ما در ارائه خدمات به عراق، سوریه و افغانستان و لبنان و هر کجای دنیا کوتاهی نکرده‌ایم، و تا جایی که توانستیم در حوزه‌های مختلف پزشکی کمک کردیم.

وزیر بهداشت شعار انقلاب اسلامی را دفاع از مظلومان عنوان کرد و افزود: همواره کنار مظلومان و ملت‌های منطقه بودیم و در زمینه خدمات دارویی و درمانی کمک‌‌های مناسبی به آنها کردیم.

کیفیت بالای داروهای تولید داخل

هاشمی با اشاره به کیفیت داروهای تولیدی داخل، گفت: کیفیت داروهای تولیدی ایران بسیار مناسب است به‌گونه‌ای که داروی ایرانی به بعضی کشورها مانند روسیه و آفریقای جنوبی صادر می‌شود و خوشبختانه این توانمندی وجود دارد که با دیگر شرکت‌های بزرگ بین المللی رقابت کنیم.

وزیر بهداشت افزود: با وجود شهرک‌های دارویی در کشور که عمدتاً به پژوهش و تولید می‌پردازند، شرایط ایران مناسب است البته همیشه فرصت برای ارتقا وجود دارد و بعد از توافق هسته‌ای، فرصتهای بسیار ارزشمندی فراهم شده و شرکای بسیاری از نقاط مختلف دنیا علاقمند به سرمایه گذاری در ایران هستند و نگاه آنها استفاده از نیروی جوان، دانشمند و پرانگیزه و باتجربه ایرانی است و در عین حال بازار منطقه نیز می‌تواند برای آنان ترغیب کننده باشد.

هاشمی تأکید کرد: مسیر قبلی خودمان را با اعتماد به نفس بیشتر ادامه می‌دهیم، و به‌صورت دائم در حال نوسازی و بازسازی صنعت دارویی کشور هستیم و برای صادرات نیز هدف‌گذاری 10ساله‌ای را انجام دادیم. هرقدر حضور ما در بازارهای بین المللی بیشتر باشد، طبعاً کیفیت هم ارتقا خواهد یافت زیرا این رقابت بسیار سخت است.