نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران، با انتقاد از ورود افراد غیرپزشک به آزمایشگاه های تشخیص طبی، گفت: وزارت بهداشت بنگاه کاریابی نیست، بلکه باید سلامت مردم را تامین کند.

به گزارش مرور نیوز، دکتر فرید کرمی اظهارداشت: متاسفانه وزارت بهداشت با تصمیمی که در ارتباط با فارغ التحصیلان علوم پایه گرفته است، باعث شده در حوزه پزشکی عقبگرد داشته باشیم.

وی با اعلام این مطلب که تربیت متخصص آزمایشگاه در ایران شبیه کشورهای پیشرفته است، افزود: این افراد اول طب عمومی را پشت سر می گذارند و آزمایشگاه به عنوان تخصص تلقی می شود.

کرمی از درخواست آزمایش بیمار به عنوان درخواست مشاوره پزشکی نام برد و گفت: متخصص آزمایشگاه با توجه به نتیجه آزمایش بیمار، به پزشک توصیه می کند که کدام آزمایش را برای بیمار تجویز کند و این الگویی است که در مراکز آزمایشگاهی پیشرفته دنیا اعمال می شود.

وی تاکید کرد: این مشاوره پزشکی باعث می شود آزمایش های غیر ضروری انجام نشود و در نتیجه بیمه ها نیز متضرر هزینه های اضافی نخواهند شد.

نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران با اشاره به تعداد زیاد فارغ التحصیلان علوم پایه در کشور، گفت: تربیت لجام گسیخته علوم پایه از سال ها قبل در کشور، باعث شده امروز با حجم زیادی از افراد بیکار علوم پایه مواجه باشیم که از وزارت بهداشت درخواست شغل دارند.

وی ادامه داد: این افراد می بایست در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی مشغول کار شوند، زیرا آموزش بالین ندیده اند که بتوانند با بیمار در ارتباط باشند.

کرمی گفت: متاسفانه لابی های قوی این افراد در وزارت بهداشت باعث شده تا وزیر را مجاب کنند که فارغ التحصیلان علوم پایه به عنوان متخصص آزمایشگاه مشغول کار شوند. در حالی که نمی توان یک تخصص را از دو منبع پذیرش کرد.

وی از رشته پاتالوژی به عنوان مادر طب بالین نام برد و افزود: این اقدام باعث نابودی طب خواهد شد. زیرا، سپردن اداره آزمایشگاه و امضای جواب پزشک به غیر پزشک، به سلامت مردم و بیماران آسیب خواهد زد.

نایب رئیس انجمن آسیب شناسی ایران با عنوان این مطلب که وزارت بهداشت بنگاه کاریابی نیست، گفت: کجای دنیا، نفع بیمار در این است که کار پزشک را یک غیر پزشک انجام دهد.

وی افزود: انجمن آسیب شناسی ایران در اعتراض به این اقدام وزارت بهداشت، شورای عالی نظام پزشکی را خطاب قرار داده و از اعضای این شورا می خواهد که نسبت به این تصمیم وزارت بهداشت، واکنش نشان دهند.