معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور گفت: آمادگی ایرانی‌ها در حوادث به صورت میانگین ۹.۳ درصد است.

به گزارش مرور نیوز، سیدحمید جمال‌الدینی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مرکز آموزش‌های تخصصی و میدانی جمعیت هلال احمر خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: هفت الی ۷.۵ درصد از درآمد ناخالص ملی هزینه حوادث انسان‌ساخت می‌شود.
 
وی افزود: براساس آمار سال گذشته ۱۶ هزار و ۵۸۴ کشته و ۳۱۳ هزار مصدوم در مجموع کشور ناشی از حوادث جاده‌ای وجود داشت که نشان می‌دهد در ایران هر نیم ساعت یک کشته و هر دو دقیقه یک مصدوم بر اثر حوادث جاده‌ای ثبت می‌شود.
 
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور با بیان اینکه از هر ۳۱ نفر جمعیت مردم ایران یک نفر به نوعی به دلیل حوادث و مخاطرات طبیعی دچار مصدومیت می‌شود، عنوان کرد: بالغ بر ۷۰ درصد شهرها و روستاها در مسیر رودخانه‌ها قرار دارند.
 
جمال‌الدینی بیان کرد: هشت درصد از حوادث مصدومین و کشته‌های رانندگی در کل کشور مربوط به خراسان رضوی است به طوری که از ۳۱۳ هزار مصدوم کشوری در سال گذشته ۲۵ هزار و ۲۸۵ نفر مربوط به خراسان رضوی و از ۱۶ هزار و ۵۸۴ کشته حوادث جاده‌ای در سال گذشته ۱۲۹۶ نفر مربوط به خراسان رضوی بوده است.
 
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور خاطرنشان کرد: بیش از ۷۵ درصد از پهنه خراسان رضوی از لحاظ ریسک و خطر در پهنه متوسط به بالا قرار دارد همچنین بیش از ۹۰ درصد از جمعیت استان در این پهنه زندگی می‌کنند.
 
وی با بیان اینکه ۶۷ درصد از پهنه خراسان رضوی از لحاظ ضریب زلزله شرایط متوسط به بالا را دارد، اضافه کرد: همچنین این پهنه‌ها دقیقا جایگاه‌هایی است که بیشترین افراد سکونت دارند.  
 
جمال‌الدینی گفت: ۳.۲ درصد از ماموریت‌های جمعیت هلال ‌احمر در حوزه خراسان رضوی صورت می‌گیرد و پنج درصد از ماموریت‌های حوزه ترافیکی مربوط به این استان است.  
 
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور با بیان اینکه در حوزه سیل و آبگرفتگی هشت درصد از آمارها به خراسان رضوی مربوط می‌شود، یادآور شد: در حالی که تعداد مرگ و میر حوادث در کشور به میزان ۱.۵ درصد کاهش داشت در خراسان رضوی این آمار با ۵.۳ درصد افزایش همراه بود.
 
وی ادامه داد: همچنین حوادث ناشی از کار و میزان مرگ و میر مرتبط با این حوادث در خراسان رضوی آماری بالاتر از کشوری دارد.  
 
جمال‌الدینی با اشاره به اینکه شاخص آمادگی خانوار در هنگام حوادث ۹.۳ درصد است، عنوان کرد: این شاخص‌ آمادگی توسط ۱۵ آیتم سنجش شده است که در این شاخص به مسائلی مانند دانش خانوار، مهارت رفتاری، وجود کیف اضطراری و کمک‌های اولیه، وجود نقشه اضطراری منزل و ... اشاره می‌شود.  
 
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور افزود: بر همین اساس جمعیت هلال ‌احمر هسته آموزش‌های فردمحور را به خانواده محور تبدیل کرده و قرار است طی یک آموزش همگانی ۲۵ میلیون خانوار را با برنامه پنج ساله از لحاظ شاخص آمادگی در هنگام حوادث افزایش دهد.
 
وی تصریح کرد: در ابتدا برای تعیین آزمون و خطا این طرح به صورت آزمایشی در یک شهرستان از هر استان اجرا می‌شود به طوری که در این طرح «خادم» در فاز اول ۱۳۰ نفر تسهیل‌گر آموزش داده شده و بعد از یادگیری اصول خادم این آموزش‌ها را به خانواده‌ها منتقل می‌کنند.  
 
جمال‌الدینی با بیان اینکه شاخص آمادگی خانوار در حوادث در استان‌ها تفاوت معناداری ندارند، گفت: این شاخص آمادگی در برخی از کشورها به بالای ۵۰ درصد و در برخی به بالای ۷۰ درصد می‌رسد.  
 
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور اضافه کرد: طرح آزمایشی خادم تا سه ماه ابتدایی سال ۹۶ به اتمام رسیده و قرار است تا چهار سال بعد این آموزش ‌همگانی به ۲۵ میلیون نفر از خانوارها برسد.
 
وی در خصوص ارسال نیروهای هلال‌احمر به عراق برای ایام اربعین، عنوان کرد: ۳۴۰ نیروی امدادی، ۲۶ دستگاه آمبولانس، شش دستگاه اتوبوس آمبولانس و سه دستگاه خودروی ارتباطات به این کشور ارسال می‌شود همچنین سه قرارگاه مرزی نیز برای این ایام پوشش امدادی می‌دهند.  
 
معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور اضافه کرد: بعد از حادثه منا در سال گذشته نیروها آموزش‌هایی را در خصوص تجمع‌های انبوه و حوادثی که در این خصوص ایجاد می‌شود، گذراندند و همچنین ۵۰۱ پایگاه در سراسر کشور به صورت آماده‌باش قرار دارند.