همدان - مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان گفت: بر اساس بررسی های انجام شده بیش از 90 درصد مراکز تجاری همدان فاقد ایمنی لازم است.

به گزارش مرور نیوز، محمدرضا بیاناتی پیش از ظهر شنبه در کارگروه ایمنی، آتش نشانی و امداد و نجات همدان که با موضوع بررسی مشکلات بازار همدان برگزار شد، گفت: بررسی های انجام شده برروی بافت تجاری شهر همدان نشانگر آن است که بیشتر مراکز تجاری جدید و تقریبا تمام بافت تجاری قدیم همدان در بحث ایمنی دارای کمبودها و مشکلات اساسی هستند.

انجام 111 مورد عملیات اطفا حریق در مراکز تجاری شهر همدان طی 11 ماهه گذشته

وی با اشاره به انجام 111 مورد عملیات اطفا حریق در مراکز تجاری شهر همدان طی 11 ماهه گذشته اظهار داشت: با توجه به وجود 30 هزار واحد تجاری در سطح شهر همدان در صورت وقوع حوادث جدی خطر بزرگی جان و مال شهروندان را تهدید می کند.

بیاناتی عنوان کرد: تا دوسال قبل اتحادیه ها و اصناف موظف بودند برای صدور یا تمدید پروانه کسب دستورالعمل ایمنی اخذ کنند اما طی دو سال گذشته به دلایلی این موضوع رعایت نشده و باعث بروز مشکلات ایمنی بسیاری در بافت تجاری شده است.

وی افزود: پس از انجام بررسی های دقیق کارشناسی نواقص ایمنی در بازار، بافت سنتی، مجتمع های تجاری و ساختمانهای بلند مرتبه در قالب یک طرح پژوهشی با 9 فصل آماده شده و در اختیار مسئولان ارشد شهر و استان قرار خواهد گرفت.

نبود امکانات ایمنی در بیشتر واحدهای تجاری

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان عدم امکان عبور خودروهای آتش نشانی، نبود شیر هیدرانت، استفاده از مصالح ساختمانی غیر ایمن، استفاده از لوازم سرمایشی و گرمایشی غیر استاندارد و نبود امکانات ایمنی در بیشتر واحدهای تجاری و عدم رعایت اصول و ضوابط ایمنی در انبارداری را بخشی از مشکلات بافت تجاری قدیم همدان عنوان کرد.

 

وی مشکلات بافت تجاری جدید را شامل بهره برداری از مراکز تجاری قبل از اخذ پایان کار، عدم کارایی امکانات ایمنی موجود در این مراکز، عدم استفاده از شیوه های مناسب در مسیرهای ورود و خروج و تغییر کاربری غیر اصولی ازمسکونی به تجاری یاسایر کاربریها دانست.

آتش نشانی همدان در بخش امکانات مدرن با کمبودهای جدی روبروست

بیاناتی بااشاره به اینکه آتش نشانان اولین گروهی هستند که در صحنه حوادث مختلف حاضر می شوند، گفت: اگرچه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان از نظر دارابودن نیروی انسانی آماده و آموزش دیده وضعیت مطلوبی دارد اما در بخش امکانات مدرن با کمبودهای جدی روبروست.

وی با بیان اینکه مکاتبات متعددی به مسئولان ارشد استان و مدیریت شهری برای دریافت امکانات و تجهیزات انجام شده است، گفت: با توجه به بلند مرتبه سازی انجام شده در شهر همدان نیاز به امکانات به روز و کارآمد عملیاتی بیش از پیش احساس می شود.

محمدرضا بیاناتی دو دستگاه نردبان هیدرولیک 34 و 54 متری، تانکر پشتیبانی 32 هزارلیتری، جرثقیل 30 تنی، خودرو دوکاره امداد و نجات، خودروی شش تن برای حمل تشک نجات، چند دستگاه خودرو ویژه اطفاء حریق مراتع و مناطق کوهستانی و بالگرد آتش نشانی را از مهمترین نیازهای سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان عنوان کرد.

وی با تاکید براینکه تجهیزات موجود در سازمان فقط برای عملیات معمولی کاربرد دارند، گفت: با توجه به وضعیت شهر همدان در صورت وقوع حوادث بزرگ و گسترده با کمبود شدید امکانات و تجهیزات مواجه خواهیم شد.

الزام شرکت های بیمه به اخذ تاییدیه ایمنی قبل از صدور بیمه نامه

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی همدان الزام شرکت های بیمه به اخذ تاییدیه ایمنی قبل از صدور بیمه نامه، معرفی فرد یا افرادی به عنوان متصدی ایمنی در مراکز پر تردد و مقاوم سازی واحدهای تجاری و مسکونی با استفاده از مواد دیر اشتعال و ایمن را از راهکارهای افزایش ایمنی بازار خواند.

 

وی اجرای سیستم های اطفاء حریق در مجموعه بازار، نصب شیرهای هیدرانت، جمع آوری وسایل گرمایشی غیر استاندارد از واحدهای تجاری

و انتقال مشاغل خطرناک ازجمله جایگاههای سوخت به خارج ازبافت پر تراکم تجاری یا مسکونی شهر ها را را از دیگر اقدامات لازم برای ارتقاء شاخص های ایمنی در شهر همدان دانست.

مراکز تجاری غیر ایمن پلمپ می شوند

نماینده دادگستری همدان نیز در این کارگروه با بیان اینکه مهمترین مشکل ایمنی همدان بازار آن است گفت:با وجود آنکه بافت تجاری بیشترین آسیب پذیری رادر برابر حوادث دارد اما رعایت موارد ایمنی در این بخش کمتر از سایر بخش هاست.

حسین عسگری با اشاره به تشکیل پرونده قضایی برای دو نفر از مدیران شهری به دلیل عدم رعایت ضوابط ایمنی گفت: هر کدام از نهادها و دستگاهها که در موضوع ایمنی سهل انگاری کنند با برخورد قاطع دستگاه قضایی مواجه خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه گزارش های سازمان آتش نشانی مستند به موارد کارشناسی و فنی است، اظهار کرد: هر کدام از مراکز تجاری که براساس گزارش آتش نشانی ایمنی پایینی داشته باشند با دستور دادستان پلمپ خواهند شد.

در این کارگروه نمایندگان سازمان مدیریت بحران استانداری، سازمان مدیریت بحران شهرداری، راه و شهر سازی، فرمانداری، فرماندهای انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی، آب و فاضلاب شهری، معتونت شهرسازی و معماری و شرکت گاز مطالبی را درباره موضوع کارگروه بیان کردند.

لازم به ذکر است کارگروه ایمنی، آتش نشانی و امداد و نجات یکی از کارگروه های 4 گانه ستاد مدیریت بحران است که جلسات آن به صورت ماهیانه و با حضور اعضا در سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی برگزار می شود.