مدیرجهاد کشاورزی شهرستان ملایر از اصلاح نژاد گوسفند مهربان با تلقیح مصنوعی از نژاد روسی رومانف در این شهرستان خبر داد.

به گزارش مرور نیوز، غلامحسین تقوی اظهار کرد: برای نخستین‌بار تلقیح مصنوعی در گله «بهنام کولیوند»، در فصل بهار به تعداد 100 رأس انجام شده و قرار است در فصل پاییز هم 100 رأس دیگر از گوسفندهای او تحت پوشش این طرح قرار گیرد.

وی با بیان اینکه این طرح در سال گذشته در 100 رأس از گوسفندان «بهنام کولیوند» با موفقیت انجام شد، افزود: انجام این طرح از 10 آبان‌ماه سال 95 تا 14 آبان‌ماه 95 صورت پذیرفت که در نتیجه آن کل زایش انجام شده 67 رأس بود.

تقوی عنوان کرد: در این زایش‌ها 34 رأس ماده و 33 رأس نر متولد شد و 49 رأس تک‌قلو و 9 رأس دوقلوزایی داشتیم که در نهایت طی این فرآیند زایش 58 درصد رشد داشته است.

وی درباره معرفی ویژگی‌های این نژاد گفت: نژاد رومانف، نژادی بی‌دنبه و دارای خاصیت چندقلوزایی است، این نژاد دارای حس مادری قوی بوده و می‌تواند به چند بره شیر دهد، زادگاه اصلی قوچ و گوسفند نژاد رومانف دره وبگاه در شمال غربی مسکو بوده و یک نژاد خالص است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ملایر خاطرنشان کرد: میش‌های رومانف مادران فوق‌العاده‌ای از نظر تغذیه و رسیدگی به بره‌ها هستند و از نظر خصوصیات مادری کمتر نژادی با رومانف قابل مقایسه است، بره‌های این نژاد در زمان تولد وزن بدن بالایی ندارند اما رشد روزانه مطلوبی داشته و فعال و شاداب بوده و تلفات کمی دارند.

وی با اشاره به اینکه زمان مناسب برای جفت‌گیری برای بره‌های رومانف در سن 8 ماهگی است، یادآور شد: اگر نژاد رومانف با نژادهای گوشتی سنگین مانند مهربان در منطقه ملایر تلاقی داده شود، نتایج بسیار قابل‌توجهی از نظر مقدار رشد روزانه و راندمان لاشه خواهد داشت.

تقوی بیان کرد: توانایی این نژاد برای تولیدمثل خارج از فصل باعث می‌شود گله‌ها به سرعت تکثیر پیدا کنند به طوریکه از این حیوان 57 درصد گوشت گرفته می‌شود این درحالیست که از یک گوسفند معمولی حدود 47 درصد گوشت به دست می‌آید.

وی در پایان گفت: این نژاد در تمام طول سال توانایی جفت‌گیری دارد و فاصله بین بره‌زایی‌ها 8 ماه است که در این صورت توانایی زایش 3 بار در2 سال را داراست و با درنظرگرفتن حداقل 70 درصد بره‌زایی در هر بار زایش انتظار 8 تا 9 رأس بره برای یک میش طی این 2 سال امری طبیعی است که در خوش‌بینانه‌ترین حالت بره‌زایی نژادهای داخلی به طور میانگین حداکثر 3 رأس است.