وزیر نفت گفت: گازرسانی به شهر‌ها و روستا‌های و همچنین صادرات گاز کشور به برکت توسعه پارس جنوبی انجام شده است؛ هم اکنون روزانه ۷۵ میلیون مترمکعب گاز صادر می‌شود.

به گزارش مرور نیوز، بیژن زنگنه وزیر نفت امروز در مراسم افتتاح گازرسانی به ۷۷ روستا و آغاز به‌کار خط انتقال تقویتی جنوب مشهد که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه گازرسانی به شهر‌ها و روستا‌های و همچنین صادرات گاز کشور به برکت توسعه پارس جنوبی انجام شده است؛ هم اکنون روزانه ۷۵ میلیون مترمکعب گاز صادر می‌شود، اظهار کرد: ظرفیت تولید گاز پارس جنوبی از ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۹۱ به ۷۵۰ میلیون مترمکعب تا پایان امسال می‌رسد.

وی افزود: ما یک پارس جنوبی داریم لذا باید توجه زیادی به بهینه‌سازی مصرف و افزایش راندمان انجام دهیم. روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد و در این مسیر توجه‌مان به کار غیر قیمتی است.

وزیر نفت با بیان اینکه اکتشاف در خراسان مهم است. اگر در این منطقه بتوانیم گاز کشف کنیم بسیار کمک کننده است و بر این موضوع تاکید می‌کنم، گفت که ما استوار و سرحال برای خدمت به مردم ایستاده‌ایم و جریان فعالیت در صنعت نفت با وجود گذشت بیش از ۲ سال از تحریم همچنان ادامه دارد.

زنگنه با بیان اینکه بیع متقابل در صنعت گاز در دوره وزارت من در دولت اصلاحات اجرا شد و نزدیک ۵ میلیارد تومان برای گازرسانی روستا‌ها و صنایع و نیروگاه‎‌ها اختصاص پیدا کرد، ادامه داد: تا پیش از آغاز دولت تدبیر و امید، حدود ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده بود، اما از سال ۹۲ تا کنون از ۳۰ هزار روستا عبور کردیم و تا پایان سال به ۳۳ هزار روستا می‌رسیم.

* پوشش ۹۵ درصدی شبکه گاز در کشور

وی با بیان اینکه اکنون به طور متوسط ۸۸ درصد جمعیت روستایی به شبکه گاز متصل هستند و کل جمعیت کشور که تحت پوشش گاز قرار دارند، نزدیک به ۹۵ درصد است، گفت: از ابتدا نیز هدف‌گذاری برای اتصال ۹۵ درصد جمعیت کشور به شبکه گاز انجام شده بود، اما تا پایان دولت دوازدهم عدد فراتر خواهد رفت، این سطح از پوشش گسترده گازرسانی را در هیچ کجای دنیا نداریم. این یک زیرساخت مهمی است که مردم به خوبی حس می‌کنند.

وزیر نفت اظهار کرد: علاوه بر این در این دوره و پیش از آغاز از میانه سال ۹۲ گروهی از افراد مسلط را انتخاب کردیم تا روش‌های مختلف تامین انرژی پایدار و مطمئن را برای روستا‌ها مطالعه کنند و با مشخص‌شدن میزان هزینه برای هر انشعاب، مشخص شد که روش گازرسانی از طریق خط لوله، اقتصادی‌ترین روش در مقایسه با برق، سی ان جی و ال ان جی است.

زنگنه با تاکید بر اینکه ما به این پول وفادار بودیم، اما این طرح که تصویب شد بسیاری این کار را نمایشی می‌دانستند، گفت: پولی برای اجرای گازرسانی روستایی دریافت نکردیم، تنها از مجلس اجازه گرفتیم تا آنچه که می‌سوزد و از بین می‌رود از محل حاصل از صادرات سوخت مایع، برای گازرسانی روستایی در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه دولت برنده بود، زیرا مقدار زیادی فرآرده مایع برای صادرات به دست آورد و علاوه بر آن رضایتمندی مردم نیز حاصل شد تا با کاهش هزینه‌ها، رفاه بیشتری داشته باشند، اظهار کرد: در چند سال آینده آثار زیست محیطی این کار را خواهیم دید.

به گفته وزیر نفت گازرسانی روستایی، صد‌ها هزار اشتغال ایجاد کرد، زیرا تمامی تجهیزات ساخت ایران است و پیمانکاران نیز ایرانی هستند، صنعت نفت در سخت‌ترین شرایط ایستاده و طرح‌های این صنعت نفت در شرایط تحریم و کرونا نه تنها تعطیل نشده بلکه طرح‌های جدید هم شروع شده است. ما با تمام توان، امید و اشتیاق کارهایمان را برای توسعه کشور و خدمت به مردم به انجام می‌رسانیم.