در هفته گذشته بازار شاهد کاهش خروج پول حقیقی روزانه بود و حتی در برخی روزها حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان هم ورود پول حقیقی داشت و شاخص کل هم در حال تقلا برای عبور از مقاومت یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحد بود که در نخستین تلاش ناموفق بود، اما پیش بینی می شود این هفته عبور کند.

به گزارش مرور نیوز، بورس در هفته گذشته روند رو به رشدی داشته است به طوری که میانگین ارزش معاملات خرد در دو-سه روز پایانی هفته به حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده در حالی که در آبان ماه به طور روزانه ۱۰,۸۵۰ میلیارد تومان بوده است که نشان دهنده بهبود ارزش معاملات در هفته اخیر است و کلیت بازار معاملاتی روان‌تری را نسبت به ماه های قبل دنبال کرده است.

میانگین ارزش معاملات خرد از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا پایان آبان ماه به طور روزانه ۱۳,۷۶۱ میلیارد تومان ثبت شده که نسبت به دو ماه گذشته بیشتر و نسبت به ماه های نخست سال کمتر است که تحت تاثیر نوسان بورس در ماه های گذشته بوده است.

در واقع ارزش معاملات روزانه نشانه حجم نقدینگی حاضر در بازار بورس است که با توجه به ارزش بازار سرمایه به حداقل همین ارزش_معاملات روزانه برای گردش نقدینگی در بازار، نیاز است تا با ایجاد تعادل و تبادل منطقی در بازار بورس اجازه رشد و اصلاح را به نمادها بدهد.

همچنین باید توجه داشت که از آبان ماه تا دهک نخست آذر ماه حدود ۵,۴۹۰ میلیارد تومان خروج پول حقیقی رخ داده و در چند روز گذشته معاملات بازار نه تنها خروج پول حقیقی از بازار نداشتیم بلکه ورود پول نیز ثبت شده، به طوری که در ده روز گذشته معاملات بیش از ۲ هزار میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شده است.

البته میزان ورود پول حقیقی در آذرماه نسبت به ماه های گذشته بسیار ناچیز است، چراکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۹۱,۶۹۳ میلیارد تومان ورود پول حقیقی به بازار داشته ایم و این کاهش روند حکایت از عدم اعتماد مردم به بورس و دولت در ماه های گذشته است.

وضعیت شاخص بورس

از ابتدای هفته گذشته وضعیت شاخص بورس کاملا مثبت بود و اکثر نمادها صف خرید بود و تنها تعداد کمی از نمادها هنوز صف فروش بودند و مابقی به صورت متعادل معامله می شدند، اما آخرین روز بازار کمی روند معاملات متفاوت بود و گروه فرآورده‌های نفتی و گروه بانکی با افت همراه شدند و شستا و فولاد هم به عنوان دو نماد بسیار تاثیرگذار در ساعات پایانی به سمت منفی گرایش پیدا کردند و همین مساله باعث شد که رشدی که در شاخص کل بورس اتفاق افتاده پس گرفته شود.

در آخرین روز معاملات حقیقی‌ها در ساعات اولیه بیش از۱۳۰میلیارد تومان نقدینگی از بازار خارج کردند و مجموع ارزش معاملات کل بازار بورس و فرابورس به ۳۱۳،۲۸۴ میلیارد ریال رسید که نسبت به روز قبل ۳.۳% کاهش داشت و میزان خروج پول حقیقی حدود ۵۸۶ میلیارد تومان بود.

مقاومت شاخص کل بورس

در واقع با نزدیک شدن شاخص به محدوده ۱،۴۸۰ تا ۱،۵۰۰ میلیون واحد، میزان فروش و عرضه ها بیشتر شده و با وجود اینکه خریداران نسبت به روزهای قبل بسیار خوب ظاهر شدند اما فشار فروش بیشتر از روزهای قبل هفته بود، این اتفاق حاکی از این بود که پس از رشد مداوم، نمادها نیاز به استراحت و دست به دست شدن دارند. از این رو پیش بینی می شود مقاومت شاخص کل به زودی شکسته خواهد شد و نمادها مسیر صعود را طی خواهند کرد.

۷ صنعت برتر از نظر ارزش معاملات در روز پایانی بورس به ترتیب؛ خودرو، بانک ها، فرآورده نفتی، شیمیایی،  چند رشته ای صنعتی، فلزات اساسی و سرمایه گذاری ها بودند و این نشان دهنده تاثیر چشم انداز رفع تحریم ها بر انتخاب نمادها توسط معامله گران است که بیشتر به سمت شرکت هایی رفته اند که در آینده گشایش های بیشتری خواهند داشت.

همچنین در پایان معاملات هفته گذشته ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی به حدود ۱۱ میلیون و ۴۶۵ هزار تومان رسید که نسبت به روز سه شنبه بیش از ۸۱ هزار تومان کاهش ارزش داشت.

اقدامات جدید بازار بورس

 در هفته گذشته مدیریت نظارت بازار با توجه به تأثیر قابل ملاحظه برخی اقدامات معامله‌گران بر روند معاملات، اقدام به مسدود نمودن ۱۶ ایستگاه معاملاتی و ۹۳ مورد دسترسی برخط سهامداران کرد که آنها اقداماتی همچون ارسال سفارش کم حجم با دفعات بالا کرده بودند.

همچنین در آخرین اقدام برای جلوگیری از رفتارهای مخرب برخی از حقوقی ها و ... مدیریت بازار تصمیم گرفته است از ساعت ۸:۵۵ دقیقه تا راس ساعت ۹ صبح دسترسی سهامداران برای اصلاح قیمت را ببندد تا سهامداران در این مدت ۵ دقیقه ای فقط بتوانند سفارشات جدید بگذارند، این اقدام باعث می شود تا اردرهای ترس که باعث فشار فروش در بازار می شود از بین برود و به نوعی بازار متعادل دنبال شود.