به گفته مدیر کل ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی حلقه مفقوده ارتباط صنعت با دانشگاه با اهمیت به شرکت های دانش بنیان برطرف می شود زیرا در این شرکت ها هم تولید و هم اشتغال وجود دارد.

به گزارش مرور نیوز به نقل از دانشگاه آزاد، داوود ثمری درباره معنای اقتصاد مقاومتی گفت: این بدان معناست که بتوانیم تولیدات خودمان را داشته باشیم و بیشترین مصرف کننده آن نیز کشورمان باشد. از طرفی دستگاه های فرهنگ ساز هم موظف هستند که فرهنگ استفاده از کالاهای ایرانی را ترویج دهند. در واقع اگر تولید محصول داشته باشیم و بازاری برای آن وجود نداشته باشد، به شعاری که مقام معظم رهبری انتخاب کرده اند نمی توانیم عمل کنیم بنابراین لازمه این کار یک عزم ملی را می طلبد.

همچنین او درباره نقش دانشگاه ها در راستای نامگذاری سال 96 افزود: نامگذاری امسال با عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بسیار هوشمندانه بوده است. به همین منظور باید توجه داشت اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت کشیدن مردم یک کشور نبوده بلکه احصا توانمندی های کشور را در بر می گیرد. بر این اساس لازم است تا تولیدات ملی افزایش یابد و طبیعتا هنگامی که توانمندی های ملی رشد پیدا می کند اشتغال نیز به موازات آن افزایش می یابد.

وی ادامه داد: در سال های اخیر به واسطه تحریم های ظالمانه ای که به کشورمان تحمیل شد و متاسفانه با بی توجهی به موضوع ایجاد تولید ملی، نرخ بیکاری در میان فارغ التحصیلان کشور افزایش یافت. در واقع فردی که برای تحصیل هزینه می پردازد و برای اشتغال در جامعه تربیت می شود هنگامی که بعد از فارغ التحصیلی با مشکل بیکاری مواجه می شود تمام این هزینه ها و در کنار آن نیروی انسانی کشور از بین می رود. در همین راستا دانشگاه ها با توجه به رویکردی که در سال های اخیر به وجود آمده است، می توانند با توجه به شرکت های دانش بنیان هر دو موضوع را پوشش دهند.

او در ادامه افزود: شرکت های دانش بنیان محصول تولید می کنند و می دانیم که این تولید محصول توسط دانش آموختگان دانشگاه ها انجام می شود. این دوموضوع بدان معنا است که عملا به تولید و اشتغال در کنار یکدیگر توجه شده است. بنابراین با حرکت دانشگاه ها به سمت دانشی بر پایه تولید اقتصاد کمک قابل توجهی به موضوع اشتغال و خودکفایی در کشور می شود. در این میان وظیفه دانشگاه ها ایجاد اشتغال نیست و هر یک از این موضوعات متولی خاص خود را دارد اما باید توجه داشت که این کار پیوند دانشگاه با صنعت را محکم می کند.

مدیر کل ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی افزود: حلقه مفقوده ارتباط صنعت با دانشگاه با اهمیت به شرکت های دانش بنیان برطرف می شود زیرا در این شرکت ها هم تولید و هم اشتغال وجود دارد. امروز کشورهایی که مترقی هستند به این دو مولفه توجه ویژه دارند و به آن سر و سامان بخشیده اند.

به گفته این مقام مسئول در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر میرزاده به طور جدی مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان در دستور کار قرار گرفته به طوریکه تا پایان سال 1395 شمسی، 113 شرکت دانش بنیان راه اندازی شد . در این شرکت ها بیش از سه هزار نفر مشغول به کار هستند و 1106 محصول تولید می شود. ثمری در این باره گفت: این دوموضع به نوعی تحقق همین شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بوده است. امیدوار هستیم در سال جدید این آمار و اعداد را افزایش دهیم.