سرویس بین الملل- آمریکا و کوبا پس از نیم قرن در سال گذشته میلادی مناسبات سیاسی خود را از سرگرفتند. این رخداد چند ماه قبل از مرگ فیدل کاسترو رهبر این کشور صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل مرورنیوز، از سرگیری روابط سیاسی هاوانا و واشنگتن پس از 54 سال و پس از آن مرگ فیدل کاسترو رهبر و رئیس جمهور سابق کوبا از نگاه کاریکاتوریست فرانسه نکات قابل تاملی را دارد.
عادی سازی روابط اگر موفقیت آمیز باشد، روندی طولانی و دشوار خواهد بود. اولین بار در سال 1982 رونالد ریگان رئیس جمهور وقت آمریکا با اشاره به حمایت کوبا از جنبش های انقلابی در کشورهای آمریکای لاتین همچون السالوادور، نام این کشور را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داد.
دولت کاسترو در سال 1990 از حمایت از این جنبش ها دست کشید، اما واشنگتن با اشاره به اینکه تروریست های پیشین در کوبا پناه گرفته اند، نام این کشور را از فهرست مربوطه حذف نکرد.

اگرچه حذف کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم از نظر نمادین به شدت تاثیرگذار است، اما تاثیر این اقدام چندان قابل توجه نخواهد بود. بیشتر تحریم های مالی اعمال شده علیه کوبا در چارچوب تحریم های تجاری از سوی آمریکا اعمال شده اند و همچنان پابرجا خواهند بود.
گردشگری مستقل در کوبا همچنان برای آمریکایی ها ممنوع خواهد بود. تجار آمریکایی همچنان امکان سرمایه گذاری در کوبا را نخواهند داشت و تجار کوبایی نیز نمی توانند در آمریکا سرمایه گذاری کنند. برای لغو تحریم ها لازم است در قانون مربوطه تغییراتی ایجاد شود و کاخ سفید بدون همکاری کنگره توانایی تغییر این قانون را ندارد. در چنین شرایطی، مخالفت جمهوری خواهان احتمال پیروزی اوباما را در این روند کاهش می دهد.