نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت:آمریکا طبق سیاست خود به دنبال اعطای معافیت‌های جدیدی نیست. ما مجبور بودیم که این هشت معافیت را بدهیم تا از وارد آمدن شوک به بازار جهانی نفت و افزایش چشم‌گیر قیمت نفت دوری کنیم.

به گزارش مرور نیوز، رایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه صدای آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا معافیت‌ ‎های نفتی اعطا شده به برخی کشورهای مشتری نفت ایران با رسیدن به پایان مدت آن‌ها در ماه مه ۲۰۱۹ برای مدتی دیگر تمدید خواهند شد یا خیر؟ گفت: " آمریکا طبق سیاست خود به دنبال اعطای معافیت‌های جدیدی نیست. ما مجبور بودیم که این هشت معافیت را بدهیم تا از وارد آمدن شوک به بازار جهانی نفت و افزایش چشم‌گیر قیمت نفت دوری کنیم".

وی در ادامه درباره اقدام خصمانه آمریکا در زمینه آسیب وارد کردن به صادرات نفت ایران گفت: " ما تقریباً یک و نیم میلیون بشکه از (صادرات) نفت خام ایران را کاهش داده و از افزایش قیمت در بازار نفت جلوگیری کردیم و این تصادفی نیست، ما این کار را به خوبی و با دقت انجام دادیم. سال ۲۰۱۹ بازار بهتری در تامین نفت خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود که عرضه از تقاضا بیشتر باشد که این شرایط بهتری را در بازار فراهم می‌کند از این جهت که به ما در مسیر واردات صفر شتاب می‌بخشد".

هوک همچنی در ادامه این اظهارات خود و درباره تصمیم‌گیری درباره معافیت‌ها گفت: "ما بیش از نیمی از صادرات نفت ایران را ظرف چند ماه کاهش داده‌ایم. دولت قبلی  در عرض سه سال، به ۲۰ کشور معافیت اعطا کرد. تعدادی که ما داریم تعداد کمی به تعداد انگشتان دست است. ۲۳ کشور از ایران نفت خام وارد می‌کردند که الان به صفر رسانده‌اند. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه بسیار روی این موضوع کار کرد. ما تصمیمات خود را از پیش تر اعلام نمی‌کنیم. معافیت‌های نفتی کنونی در دوم ماه مه به انقضا می‌رسند و وزیر امور خارجه با مشورت رئیس جمهور در این باره تصمیم می‌گیرد".

نماینده ویژه گروه مربوط به امور ایران در ادامه اظهارات خود درباره تحریم‌های جدید اعمال شده بر برخی افراد و نهادهایی در ایران گفت: "سه نهاد در ایران وجود دارد که از دسترسی به سیستم مالی آمریکا برای دریافت پول منع شده‌اند چرا که ین سه سازمان در اشاعه تسلیحات کشتار جمعی و تروریسم دست دارند. بنابراین، این سه سازمان همگی تحریم شده‌اند".

وی سپس ادعای خود را تشریح کرده و گفت: " کاری که ایران سعی داشت برای دور زدن تحریم‌های ما انجام دهد این بود که چهار شرکت صوری ایجاد کرد. اکنون درسی که بقیه کشورها در جهان باید بگیرند این است که حکومت ایران از شرکت‌های صوری برای مخفی کردن هویت واقعی خود استفاده می‌کند. این برای شرکت‌هایی که می‌خواهند با ایران تجارت کنند بسیار خطرناک است. وقتی با ایران تجارت می‌کنید نمی‌توان فهمید که آیا به تجارت کمک می‌کنید یا به تروریسم یا به اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی. ما این شبکه گسترده شرکت‌های صوری را افشا کردیم و حالا تمامی این افراد را تحریم کرده‌ایم؛ ۲۴ یا ۲۵ فرد و نهاد تحریم شده‌اند".

برایان هوک در پاسخ به این سوال که آیا تحریم‌های آمریکا مردم عادی را در ایران تحت فشار قرار نداده و باعث ایجاد خشم بیشتر نسبت به آمریکا نمی‌شود، گفت که " من این سوال را از مطبوعات بسیار می‌شنوم اما از مردم ایران آن را دریافت نمی‌کنم" و همچنین اظهار کرد که مردم ایران باید رئیس جمهور خود را برای این فشارها مقصر بدانند که در "عملی کردن وعده‌های اقتصادی‌اش موفق نبوده است".