دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف موفق به طراحی و ساخت ربات زیرآبی شدند که تنها با سه کیلوگرم وزن به انجام نظارت بر عملیات دریایی در زیر آب می‌پردازد.

به گزارش مرور نیوز، حسین مختاری، مجری طرح پژوهشی ربات SUT از برگزیدگان بخش ربات‌های زیر سطحی (دانشجویی) دومین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت با توضیحی در خصوص ربات‌های زیر سطحی ROV اظهار کرد: در واقع این ربات‌ها یک وسیله نقلیه بدون سرنشین و پویشگر کنترل از راه دور هستند که به اپراتور این امکان را می‌دهند عملیات مورد نظر را در اعماق آب کنترل و هدایت کند.

وی افزود: کاربرد این فناوری در زمینه بازرسی زیرآبی است و انجام عملکردهای متنوع در اعماق آب را ممکن می‌کند. این ربات‌ها در بسیاری از ماموریت‌های زیر آب جایگزین غواص می‌شوند و خطر حوادث کار در اعماق دریا را کاهش می‌دهند.

مجری طرح خاطرنشان کرد: این ربات با همکاری دانشجویان برق، مکانیک و مهندسی دریای دانشگاه صنعتی شریف در زمان اندکی ساخته شد که قابلیت نصب سنسورهای مختلف بر روی آن وجود دارد و همچنین امکان بازرسی و فیلم‌برداری به صورت زنده با استفاده از این دستگاه وجود دارد.

وی تصریح کرد: وزن کم، جابجایی آسان و قابلیت نصب سنسورهای مختلف و امکان فیلم‌برداری از جمله مهمترین قابلیت‌های این ربات زیر سطحی است. همچنین این ربات می‌تواند به  جای غواص‌ها زیر آب برود.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری، دومین جشنواره ملی «دریا، مسیر پیشرفت» به همت ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از 17 تا 19 آبان امسال در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد که تیم SUT در بخش مسابقات دانشجویی ربات‌های زیر سطحی ROV مقام دوم را کسب کرد.