عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید در بررسی برنامه ششم عجولانه عمل کرد، گفت: آنچه در برنامه ششم توسعه مصوب می شود باید مبنای اجرایی داشته باشد.

به گزارش مرور نیوز، قاسم احمدی لاشکی در نشست علنی امروز (یکشنبه، 28 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه برنامه ششم توسعه گفت: در مجلس نهم برخی از دوستان اظهار داشتند هرچه سریع تر تکلیف برنامه پنجم روشن شود منجمله آقای مصباحی مقدم روی این موضوع تاکید کردند اما ما ایستادگی کردیم و گفتیم نباید این موضوع شتابان و با عجله صورت گیرد.

نماینده مردم چالوس و نوشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید برنامه توسعه دارای نقص باشد، گفت: پس از گذشت حدود 7 ماه شاهد آن هستیم که لایحه ای که توسط دولت ارائه شد و توسط اعضای کمیسیون تلفیق برنامه مجلس بررسی شد نتوانسته نیاز امروز کشور را به صحن علنی مجلس ارائه دهد. برخی از موضوعات آرمانی و تخیلی هستند، این در حالی است که در بیانات مقام معظم رهبری اشاره شده که باید مصوبات به واقعیات نزدیک باشد.

احمدی لاشکی افزود: چرا لایحه برنامه ششم با اصول 57 و 126 قانون اساسی متناسب نیست در بندهای الحاقی یک ماده 23 و بندهایی از مواد 28 و 174 و همچنین بند الحاقی 8 ماده 15 با سیاست های کلی تضاد وجود دارد و پیشنهاد این است که در صورت وجود راهکار قانونی بودجه سال 96 با سیاست های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بسته شود.

وی ادامه داد: مغایرت با اصل 44 قانون اساسی نیز در برنامه وجود دارد و باعث تحمیل بار مالی به دولت می شود، همچنین تراز مالی برنامه به هم می خورد، 585 هزار میلیارد تومان هزینه جدید به استناد موادی از لایحه برنامه وجود دارد و این موضوع به یک الی دو نکته محدود نمی شود.

احمدی لاشکی افزود: آنچه که در 30 تیرماه 95 و به عنوان لایحه اجرای احکام برنامه تقدیم مجلس شد و همچنین در ادامه در 30/6/95 به عنوان احکام دائمی اضافه شد کلا 35 ماده بود اما امروز این مواد به 181 ماده افزایش یافته است و نکته این است که آیا دولت با این موضوع موافق بوده است.

وی با تاکید بر لزوم اینکه برنامه ششم توسعه باید با سیاست های اقتصاد مقاومتی منطبق باشد، افزود: مغایرت برنامه با سیاست های اقتصاد مقاومتی قابل پذیرش نیست، باید به مسائل مختلفی توجه شود و نباید فراموش کرد به طور مثال کانون بازنشستگان شرکت فولاد بارها تحصن کرده اند بنابراین باید به بار مالی توجه شود و همچنین از بعد اینکه لایحه برنامه باید با سیاست های اقتصاد مقاومتی در موضوعاتی مانند رشد اقتصادی شتابان و پایدار، کمبود فضای کسب و کار و تقویت رقابت پذیری هماهنگ باشد.

احمدی لاشکی افزود: آیا به موضوعاتی مانند تحقق هدفمند سازی یارانه ها در جهت تولید، ارتقای سلامت اداری، مبارزه با فساد، توسعه توان موشکی و ساخت تجهیزات دفاعی و کوچک سازی دولت در برنامه توجه شده است، آیا در لایحه برنامه به بحران آب، بیکاری جوانان، رکود و ورشکستگی صندوق ها توجه شده است که جواب خیر است.

وی ادامه داد: هزینه جاری سال 95 رقمی معادل 214 هزار میلیارد تومان است اما پیش بینی لایحه برای پایان برنامه ششم 347 هزار میلیارد تومان است در حالی که براساس پیشنهادات حداقل سالی صد هزار میلیارد تومان به این موضوع اضافه شده و آنچه که برآورد شده شاید به 575 هزار میلیارد تومان برسد.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: در جداول منابع مالی سرمایه گذاری سالی صد هزار میلیارد تومان در بخش اعتبارات تملک دارایی هزینه شود در حالی که در سال 94، 31 هزار میلیارد تومان و پیش بینی عملکرد سال 95، 25 هزار میلیارد تومان است و سوال این است چگونه می خواهیم در مدت محدود به این رقم بزرگ دست یابیم.

احمدی لاشکی گفت: آیا به موضوعاتی مانند رسیدگی به وضعیت خانواده های شهدا، جانبازان، ایثارگران و شهدای مدافع حرم توجه شده، آیا به موضوع بازنشستگان فرهنگی و سایر بازنشستگان توجه شده است، در حالی که این تجربه وجود دارد که توقعاتی در این زمینه ها انجام شد اما در عمل کاری صورت نگرفت بنابراین نباید توقعی ایجاد شود که عملیاتی نباشد این برنامه می تواند آسیب های اجتماعی وارد کند.

وی در خصوص موضوع محاسبه پاداش پایان خدمت بازنشستگان گفت: آیا به این موضوع توجه شده است که قضات، اساتید برجسته و مهندسین برجسته از همین امروز درخواست بازنشستگی داده اند. آیا می دانید آنچه که در برنامه آمده به 5 هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد.

احمدی لاشکی افزود: در حوزه فرهنگ چند بار واژه فرهنگ آمده است، در حوزه سلامت و پزشک خانواده به چه نحوی برنامه ریزی شده در حالی که در حال حاضر در استان های مازندران و فارس موضوع پزشک خانوار اجرایی شده و این موضوع را تاکنون به سایر استان ها گسترش نداده اند.

وی ادامه داد: دریاچه ارومیه، دریاچه بختگان و زاینده رود با مشکلاتی روبه رو است اما با وجود این مشکلات باید دقت کرد چه بلایی قرار است در برنامه به سر دریاچه خزر بیاید آیا مسائل زیست محیطی و بحث ریزگردها لحاظ شده است، اینکه از تخریب جنگل ها جلوگیری شود خوب است اما آیا در این حوزه مدیریت شده است.

نماینده مردم چالوس و نوشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: آنچه نوشته می شود باید مبنای اجرایی داشته باشد و اگر مبنای احساسی لحاظ شود قطعا با بن بست رو به رو خواهیم شد بنابراین باید با درایت دکتر لاریجانی به نحوی تصمیم در خصوص برنامه ششم توسعه اتخاذ شود که مردم راضی باشند.