وزیر کشور ثبت احوال را سازمانی پیشرو و موثر در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور دانست و گفت: ثبت احوال باید اطلاعات و آدرس‌های حقوقی را جمع‌آوری کند.

به گزارش مرور نیوز، احمد وحیدی در حاشیه مراسم گرامیداشت روز ثبت احوال و رونمایی از پایگاه اطلاعات خانوار با اشاره به ایام فاطمیه گفت: در بیان مقام زن باید به وجود حضرت فاطمه زهرا (س) مراجعه کنیم که ملاحظه می‌شود که چه مقام رفیعی در اسلام دارد آنقدر که رسالت و ولایت و به نتیجه رسیدن این دو به وجود حضرت فاطمه زهرا (س) وابسته بوده است لذا در ایامی هستیم که متعلق به این وجود مبارک است.

وی ادامه داد: چه می‌شود که دیگران در مورد مقام زن به ما یاد دهند آن هم غربی‌ها که می‌خواهند به ما یاد دهند که مقام زن چیست این موضوع یکی از طنزهای تاریخی است. امام راحل فرمودند که از دامن زن، مرد به معراج می‌رود.

وی ادامه داد: در سازمان ثبت احوال هستیم سازمانی که بسیار مهم است، لذا باید این روز را گرامی بداریم و از همه کسانی که در این سازمان به شهروندان خدمت ارائه می‌دهند قدردانی کنیم. ثبت احوال از نظر سن یک سازمان قدیمی است ولی از نظر کارکرد سازمان به روزی است. ثبت احوال امروز با سن کمی بیشتر از ۱۰۰ ساله خود با به کارگیری فناوری‌های روز و همراه با تحولات روز به سازمان پیشرو تبدیل شده و در اندازه‌گیری‌ها و سنجش، ثبت احوال نمره بالایی را کسب می‌کند باید از سیاست سازمان و همه کارمندان آن تقدیر کنیم.

وزیر کشور با اشاره به این‌که ثبت احوال باید سازمانی پیشرو و بهره‌ور در همه زمینه‌ها و ظرفیت‌های خود باشد، اضافه کرد: کارکردهای ثبت احوال بسیار ارزشمند است و توسعه و ارتقاء نیز پیدا می‌کند. اگر اطلاعات جمعیتی را نداشته باشیم همه برنامه‌های دیگر مختل خواهد شد. برای مثال یک رکن مهم، آمایش جمعیت است، موضوعی که اطلاعات آن در سازمان ثبت احوال شکل می‌گیرد. هر برنامه توسعه‌ای که داشته باشیم به سازمان ثبت احوال نیاز اساسی داریم و این سازمان نقش اساسی را دارد.

وی ادامه داد: سازمان ثبت احوال می‌تواند از گذشته‌ها در مورد اطلاعات خانوار و ریشه‌های خانوار افراد، اطلاعاتی را جمع آوری کند و این موارد را مشخص کند. از تحلیل‌های جمعیتی بر می‌آید که ما دچار اشتباه بزرگی شده‌ایم و امروز از بحران جمعیتی رنج می‌بریم. این موضوع ناشی از این است که مرکزی به عنوان متولی این بحث در گذشته وجود نداشته تا به موقع هشدارهای لازم را بدهد مثلا رشد جمعیت براساس مصوبه‌ای در گذشته مقرر شد به ۲.۵ برابر برسد که ما از آن گذر کردیم و نسبت به آن بی‌توجه ماندیم.

به گفته وحیدی، سال ۱۳۹۱ مقام معظم رهبری در این خصوص تذکر دادند و منجر به سیاست‌های کلی جمعیت شد و حالا باید تلاش کنیم در رشد جمعیت، بحرانی که ایجاد شده را مدیریت کنیم. امروز یکی از چالش‌های بزرگ و عمده ما در همین حوزه رشد جمعیت است. باید دائم این موارد پایش شود و مدام تذکرات لازم به دستگاه‌های مسئول داده شود و البته این دیده‌بانی توسط سازمان ثبت احوال انجام می‌شود تا سایر دستگاه‌ها سیاست‌های خود را اصلاح کنند.

 

ثبت احوال اطلاعات و آدرس‌های حقوقی را جمع‌آوری کند

وزیر کشور تاکید کرد: ما موضوعی به نام مهاجرت داریم ممکن است بخشی از این مهاجرت‌ها ضروری باشند و بخشی مفید نباشند، لذا باید به موقع تذکرات لازم داده شود برای مثال مهاجرت از روستا به شهرها، این تحلیل‌های سازمان می‌تواند بسیار کارساز و مهم باشد و منجر به تصمیمات مهم و اساسی درست شود. باید اطلاعات و آدرس‌های افراد در سامانه‌ها جمع‌آوری شود که این اتفاق افتاده اما اطلاعات و آدرس‌های حقوقی هم باید توسط ثبت احوال جمع‌آوری شود.

وحیدی تاکید کرد: امیدواریم در سازمان ثبت احوال این اقدامات به درستی پیگیری شود تا شاهد اجرای دقیق‌تر و صحیح‌تر قوانین نیز باشیم. برای مثال در موضوع قانون جوانی جمعیت نیازمند نرخ باروری در شهرستان‌ها بودیم که خوشبختانه ثبت احوال در فاصله کوتاهی این اطلاعات را جمع‌آوری کرد بدین ترتیب ثبت احوال سازمانی پیشرو و موثر در تصمیم‌گیری‌های کلی و کلان کشور است سازمانی که با آحاد مردم ارتباط دارد و از طرفی سازمان حکومتی است.

وی تاکید کرد: یکی از مردمی‌ترین سازمان‌های ما ثبت احوال است و صدور کارت هوشمند ملی برای ایرانیان خارج از کشور علاوه بر این‌که خدمت و سرویس‌ها را آنها به عنوان ایرانی ارائه دهیم باعث می‌شود که ثبت احوال با ایرانیان خارج از کشور ارتباط داشته باشند.

وزیر کشور ادامه داد: افراد مشکوک التابعیت در برخی شهرها حضور داشتند که بلاتکلیف بودند اما با کارت شناسه کارهای عمومی آنها انجام خواهد شد. در حوزه اتباع نیز ثبت احوال مسئولیت‌هایی را دارد که امیدواریم به خوبی آنها را اجرا کند.