رئیس سازمان پدافند غیرعامل درباره طرح واگذاری مدیریت اینترنت به نیروهای مسلح توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش مرور نیوز، سردار غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در حاشیه همایش پدافند غیرعامل در جمع خبرنگاران گفت: مبدأ تهیه این طرح مرکز پژوهش‌های مجلس است و اسم طرح نیز ساماندهی شبکه‌ های اجتماعی است.

وی افزود: شورایی برای سیاستگذاری و واگذاری مجوز پیش‌ بینی شده که در آن شورا قرار است سازمان پدافند غیرعامل هم حضور داشته باشد. ما تهیه کننده طرح نبودیم. موضوع دیگری که مطرح است موضوع مرزبانی سایبری است.

سردار جلالی گفت: در این طرح موضوع انحصار سازمان پدافند غیرعامل یا جای دیگر مطرح نیست. به نظر من باید به مسائل واقعی نگاه کرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل اظهار کرد: گیت‌وی‌ها مرزهای سایبری کشور هستند. مرزبانی در اختیار یک دستگاه نیست. در فضای سایبری مرزی وجود دارد که برای حفاظت از مرزها همه دستگاه‌های مسئول باید حضور داشته باشند.

در حال حرکت در شیب تند سایبری شدن هستیم

رئیس سازمان پدافند غیر عامل با بیان اینکه در حال حرکت در شیب تند سایبری شدن هستیم، گفت: دارایی‌های فیزیکی در حال تغییر ماهیت به سایبری هستند. این یعنی باید خود را آماده کنیم.

سردار جلالی با بیان اینکه این آمادگی در دو جهت است، افزود: اول دولت باید به عنوان سیاستگذار، هدایت کننده،‌ رگولاتور و تسهیل کننده خدمات، تسهیل‌گری خدمات را انجام دهد تا خدمات در چارچوب مشخص و با رعایت خطوط امنیتی و دفاعی در اختیار مردم قرار گیرد. بخش دوم این است که دارایی‌های ما دچار تغییر ماهیت هستند و ما باید بتوانیم از این دارایی‌ها حفاظت و مصونیت کنیم و در اینجا هم وقتی دارایی‌ها تغییر ماهیت می‌یابند امنیت و دفاع در حوزه سایبری موضوعی کاملا جدی و اساسی می‌شود، چرا که امورات مردم به آن متصل است.

سردار جلالی در خصوص روندهای تاثیرگذاری که در کشور و جوامع بین‌المللی اتفاق می‌افتد، افزود: سه فرآیند عمده در حال رخ دادن است، یکی موضوع IOT یا همان اینترنت اشیاء است که به تعبیری ماهیت دارایی‌ها و سرمایه‌های کشور را از فیزیکی به سایبری یا سایبری‌فیزیکی تبدیل می‌کند و این به لحاظ شناخت ماهیت دارایی، ‌نوع مدیریت تهدیدها و فرصت‌ها دچار تحول اساسی می‌شود.

وی ادامه داد: موضوع دوم IOP یا اینترنت و مردم یا به تعبیری توسعه شبکه‌های اجتماعی است که با نسل جدیدی از شبکه‌های اجتماعی که متمرکز بر مجموعه‌ای از کارکردهای مردم در شبکه‌ها از جنس اطلاعاتی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، امنیتی،‌ اقتصادی، اشتغال،‌ بانکی، دریافت و پرداخت و ارزی است پیش می‌رود. با توجه به اینکه در این دو فرآیند نظام کنترلی در ذات فناوری پیش‌بینی شده چند قابلیت به وجود می‌اید که یکی کنترل‌گریزی در دولت‌هاست، زیرا رگولاتوری درون سیستم قرار می‌گیرد و کنترل‌های بیرونی روی آن به شدت کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور ادامه داد: فرآیند سوم هوشمندی است،‌ هوشمندی به این معنا که ترکیب ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فناوری اطلاعات با ظرفیت‌های فیزیکی به شکلی که می‌توانند آن‌ها را به حداکثر بهره‌برداری و هماهنگی و هم‌افزایی از درون برساند.

سردار جلالی با بیان اینکه در این روند باید موضوعاتی را مورد توجه قرار داد، گفت: کاهش آسیب‌پذیری، کاهش مدیریت ریسک و وابستگی متقابل، که قابلیت‌های آن نباید در کنترل کسی به جز حاکمیت جمهوری اسلامی قرار گیرد. موضوع سوم تداوم کارکردهای ضروری وابسته به فضای سایبر است و در آخر رزمایش و آمادگی است. ما باید برای همه زیرساخت‌ها طرح‌های پاسخ اضطراری داشته باشیم.