وزیر خارجه خاطرنشان کرد: نگاه ما به آمریکا، نگاه به حزب جمهوری خواه و دموکرات نیست. بلکه نگاه به یک دولت است که باید جدی و با حسن نیت باشد. هر کسی در واشنگتن بر مسند قدرت باشد باید ثابت کند که در اجرای برجام جدی است.

به گزارش مرور نیوز، محمد جواد ظریف مصاحبه‌ای با کاوه افراسیابی به تازگی داشت که این مصاحبه در نشریه معروف Lobe log بازتاب داشت. ظریف تاکید کرد: دولت دونالد ترامپ به دنبال تحقق سیاست تحریک ایران با سناریو‌های مختلف است. یکی از فاکتور‌های این سیاست تلاش برای خروج ایران از برجام است. سناریو‌های شوم تری هم وجود دارد. من نمی‌خواهم کسی را تهدید کنم، اما در صورت نزاع در منطقه هیچکسی از آن مصون نخواهد بود.

وزیر خارجه  خاطرنشان کرد: نگاه ما به آمریکا، نگاه به حزب جمهوری خواه و دموکرات نیست. بلکه نگاه به یک دولت است که باید جدی و با حسن نیت باشد. هر کسی در واشنگتن بر مسند قدرت باشد باید ثابت کند که در اجرای برجام جدی است.

وی ادامه داد:سیاست ایران توسعه روابط با همسایگان خود است. این موضوع اولویت سیاست ایران را تشکیل می‌دهد. در حال حاضر نزدیک‌ترین شرکای ایران، عراق، ترکیه، پاکستان، افغانستان، روسیه، ارمنستان، آذربایجان و در ابعاد دیگر چین و هند هستند. 

 وزیر امور خارجه هند و سایر کشور‌ها برای توسعه رابطه خود با ایران در تلاش هستند، ما از این اقدامات استقبال می‌کنیم و تصمیم خود را بر اساس سیاست‌های واقعی، نه اطلاعیه‌های عمومی اتخاذ خواهیم کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: اروپا تنها چیزی حدود ده درصد از تعهدات برجامی خود در قبال ایران را انجام داده است.

وی  در رابطه با امکان تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا خاطرنشان کرد: در این زمینه باید متذکر شد، پاسخ مثبت به این موضوع بعد از طرح درخواست واشنگتن برای گفت وگو‌های بشردوستانه که از طرف سوئیس مطرح شده بود در سپتامبر سال گذشته داده شد، اما بعد از پاسخ مثبت ایران هیچ جوابی از سوی امریکا دریافت نکرده ایم. آمریکایی‌ها انتظار دارند، که تقاضای آن‌ها بدون پذیرفتن درخواست متقابل، قبول شود. این مشکل دولت امریکا است. 

ظریف عنوان کرد: اعمال تحریم‌های مضاعف بر ایران از سوی آمریکا، تروریسم اقتصادی است. فشار بر مردم ایران با هدف کشتار دسته جمعی مردم محسوب می‌شود. از نظر حقوقی رئیس جمهور ایالات متحده و همدستان او به توطئه برای نسل کشی متهم هستند.