معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری و رئیس کمیته فرهنگی اربعین گفت: طرح نائب‌الشهید باید با همکاری خانواده شهدای بحرین، پاکستان، افغانستان و لبنان و کشورهای دیگر در اربعین امسال اجرا شود.

به گزارش مرور نیوز، طرح پیاده‌روی اربعین و زیارت اباعبدالله(ع) به نیابت از شهدا با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است، به پیشنهاد کانون همبستگی فرزندان شاهد و همکاری مشترک با کمیته فرهنگی اربعین، با توزیع 500 هزار کارت نیابت شهداء ایرانی و حشدالشعبی عراق در مسیر پیاده روی اربعین توسط تشکل‌های عضو کانون، انجام شد.

در نشست مدیران تشکل‌های فرزندان شاهد عضو کانون همبستگی فرزندان شاهد، حجت‌الاسلام و المسلمین احمدی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری و رئیس کمیته فرهنگی اربعین، اجرای طرح نیابت شهداء در اربعین 95 توسط تشکل‌های عضو کانون همبستگی فرزندان شاهد را کار بسیار ارزشمندی دانست و اظهار داشت: اجرای شایسته این طرح منشا خیر و یک سنت حسنه‌ای است که قطعا دوستان که زحمت کشیدن مأجور خواهند بود و قطعا این کار از همین جمع برمی‌آید که به عنوان وارثان اصلی خط شهادت هستند.

وی افزود: اساسا اربعین بدون شهادت خیلی معنا و تفسیری پیدا نمی‌کند. اربعین یک نماد و پرچمی است که شهادت آغاز آن است نه پایان آن و ادامه پیدا می‌کند به عنوان یک جریان و حرکت. این جمع مبارک و فرهیخته از فرزندان بزرگوار شهدا، همین مسیر را بدرستی تشخیص داده‌اند و پیشنهاد و ایده بسیار خوبی بود که به برکت خون شهدا و به یمن انفاس شهدای کربلا به نحو بسیارخوبی در اربعین 95 اجرا شد. همین که نام و یاد شهدای دفاع مقدس، شهدای انقلاب، شهدای مدافع حرم و حشدالشعبی در این مسیر احیا شد، برکات زیادی داشت. شاهد بودید که زوار ایرانی و عراقی چه ابراز احساسات و واکنش‌های عجیبی نسبت به شهدا و نیابت آن‌ها نشان دادند.

معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری با اشاره به ابعاد بین‌المللی این طرح اظهار داشت: با توجه به اینکه اتحادیه بین‌المللی فرزندان شاهد توسط کانون راه‌اندازی شده است، این طرح باید با همکاری خانواده شهداء بحرین، پاکستان، افغانستان و لبنان و کشورهای دیگر اجرا شود که مدیرعامل کانون هم بر اجرای بین‌المللی آن و اینکه به دنبال ارتباطات و حرکت مردمی در حوزه بین‌الملل هستند، اشاره داشتند. مهم‌ترین و بهترین جایی که می‌تواند این ارتباطات مردمی و تأثیرگذاری فرهنگی را داشته باشد، فرزندان شهدا هستند. اعتباری و قداستی که دارند خیلی کارها را پیش می‌برد که فراتر از این سازمان‌ها و دستگاه‌ها است و می‌تواند جریان سالمی شکل دهد.‌ هیچ مجموعه‌ای جز فرزندان شهداء نه آن تعهد و نه آشنایی لازم را برای اجرای این برنامه‌ها نمی‌تواند داشته باشد.

احمدی اضافه کرد: گزارش طرح را به مقام معظم رهبری و دولت و حتی مقامات عراقی دادیم که از آن استقبال خیلی خوبی شد. طرح نائب الشهید جزو چند کار خوبی بود که سال گذشته درخشید و همه چه مسئولین ایرانی در عراق و سپاه قدس و چه مقامات عراقی، استقبال کردند.

رئیس کمیته فرهنگی اربعین با تأکید بر اجرای گسترده طرح در سال 96 تصریح کرد: در هر استان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین با مدیریت استانداریا مدیرکل سازمان تشکیل می‌شود که در تمام استان‌ها کارگروه شاهد را با مدیریت تشکل‌های استانی عضو کانون شکل می‌دهیم که عضو کمیته‌های فرهنگی آموزشی استان شوند. شرح وظایفی نیز به استان‌ها ابلاغ می‌کنیم که در آنجا این کارگروه بهتر بتواند فعالیت کند. سال گذشته این طرح کمی دیر شروع شد ولی امسال بنا داریم که با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها به کمک اجرای این طرح بیاییم. لذا موکب‌هایی را به این طرح اختصاص خواهیم داد و با عراق و حشدالشعبی نیز بیشتر و بهتر هماهنگ خواهیم کرد که به نحو شایسته‌ای اجرا شود.

در ابتدای این نشست حسین عامریان، مدیرعامل کانون و رئیس کارگروه شاهد کمیته فرهنگی اربعین گزارشی از اجرای طرح نائب الشهید و برنامه‌های آتی ارائه کرد. در پایان نیز حجت الاسلام عراقی با تقدیم لوح تقدیر و هدیه معنوی، از مدیران تشکل‌های فرزندان شاهد به جهت اجرای شایسته طرح نائب الشهید در سال 95 تجلیل کرد.