سخنگوی قوه قضاییه گفت: پرونده قضایی برای سکو‌های متخلف در فضای مجازی در واحد‌های قضایی مربوطه در قوه قضائیه تشکیل شده است.

به گزارش مرورنیوز، نشست خبری مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه با جمعی از خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای امروز سه شنبه، ۱۰ مردادماه آغاز شد.

مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه در خصوص اقدامات انجام شده در راستای احقاق حقوق عامه گفت: قوه قضائیه در دوره تحول و تعالی تلاش کرده تا رفتار منطقی بر پایه قانون را اجرایی کند و بر همین اساس مطالبات برخی از جریانات سیاسی نیابد حرکت عدالت محورانه قوه قضائیه را تحت تأثیر قرار دهد.

وی افزود: در عین همکاری با تمام دستگاه‌ها تلاش کرده‌ایم وزن قانونمندی خود را بر تمامی رفاقت‌ها چیره ساخته و نگذاریم حق قانونی مردم و مطالبات برحق آن‌ها تضییع شود و به همین اساس تمرکز خود را بر اجرایی ساختن مطالبات مقام معظم رهبری در خصوص تحقق شعار سال قرار داده‌ایم.

ستایشی گفت: پرونده‌های جدید نباید کلیه مسئولان را از تحقق شعار سال دور کند و قوه قضائیه از روزمرگی که دیگران برای مسئولان ایجاد کرده اند دوری می‌کند و در دوره تحول و تعالی تلاش کرده‌ایم با پرهیز از رفتار احساسی، واکنشی و تبلیغاتی با خدمت گرفتن ظرفیت‌های فکری ریل حرکت قوه قضائیه را به سمت اجرایی شدن قانون ببریم.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگر امروز رئیس قوه قضائیه برای نخستین بار با حضور در میان قضات دیوان از آن‌ها درباره رئیس دیوان نظرخواهی می‌کند گواه اقدامات ما است و در راستای مطالبه گری نقد از درون با هدف اصلاح گری را به فال نیک میگیریم و این نقد را در بالاترین سطوح دنبال میکنیم.

وی با بیان اینکه رئیس قوه قضائیه یکی از منتقدین اصلی رفتار‌های خلاف قانون است گفت: نقد اخیر وی درخصوص دقت قضات دیوان عالی کشور درباره آرای خلاف بین شرع و ممنوع الخروجی‌ها حاکی از همین موضوع است.

وی در خصوص هتک حرمت به قران کریم گفت: بار دیگر از اقدام شنیع و هتاکانه در توهین به کتاب آسمانی که در اروپا صورت گرفته ابراز انزجار و تنفر می‌نماییم و قطعا دست ناپاک صهیونیسم در پس پرده هتاکی قرار دارد، اما دولت‌های حامی بدانند که با حمایت از این اقدام، خود را در برابر خشم تمامی مسلمانان عالم قرار داده‌اند.

 

 مجازات‌های جایگزین حبس و پابند الکترونیک

ستایشی در خصوص مجازات‌های جایگزین حبس و پابند الکترونیک گفت: در موضوع مجازات جایگزین حبس جزای نقدی بدل از حبس، جزای نقدی روزانه، الزام به انجام خدمات عمومی رایگان و محرومیت از حقوق اجتماعی، گذشت شاکی، وجود جهات تخفیف، نوع جرم، کیفیت ارتکاب، آثار ناشی از بزه، سن، مهارت، وضعیت، شخصیت، وضعیت سابقه بره کار و سایر اوضاع و احوال دخیل هستند.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: میزان توجه دادگاه‌ها به مجازات جایگزین حبس و استفاده از پابند الکترونیک افزایش یافته است و امیدواریم بتوانیم میزان ارائه احکام جایگزین حبس پیشرفت بیشتری داشته باشیم و بتوانیم از ظرفیت محکومان در واحد‌های تولیدی استفاده کنیم.

وی گفت: از ابتدای امسال ۷ هزار و ۹۸۱ تحت پوشش سامانه قرار گرفتند همچنین سامانه دستیار هوشمند قضائی ایجاد شده است و با استفاده از فناوری نوین پرونده شخص متهمان ایجاد می‌شود و سپس بر اساس شخصیت‌های اجتماعی، علمی و فردی متهم مجازات پیشنهادی به قاضی اعلام می‌شوند.

 

پاسخ سخنگوی قوه قضاییه به  انتقادها درباره آزمون کارآموزی وکالت

سخنگوی قوه قضاییه درباره انتقاد‌های بیان شده در خصوص برگزاری آزمون از پذیرفته‌شدگان آزمون وکالت از سوی کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه گفت: اختلاف نظر‌هایی درباره قانون تسهیل بود که آن‌ها را موکول به تصویب قانون کردیم که وقتی تصویب شد، دیگر فصل‌الخطاب است و ما اجرا خواهیم کرد. در همین باره مرکز وکلای قوه قضاییه به دقت و ظرافت و توجه، قانون را محقق کرده است.

ستایشی ادامه داد: بحث مورد انتقاد درباره آزمون کارآموزی وکالت است که اگر صورت می‌گیرد و امتحانی به عمل می‌آید، در راستای ارتقای دوره کارآموزی است تا فرد علاوه بر امور علمی، در امور فنی هم آزموده و توانا شود. در این آزمون اگر کسی نمره نصاب را کسب نکرد، دوباره کارآموزی می‌کند، زیرا امور و سرنوشت مردم دست اوست.

 

 آخرین وضعیت پرونده‌های شرکت‌های قطعه‌ساز عظام خودرو و کروز

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده‌های شرکت‌های قطعه‌ساز عظام خودرو و کروز، گفت: پرونده عظام خودرو مربوط به مدیر شرکت بوده که رسیدگی شده و هشت نفر از کارکنان شرکت و کمرگ، اخلال در نظام اقتصادی بوده که با توجه به حجم و شرایط پرونده و وقتی که برای صدور حکم برده، رأی صادر شده که در فرایند ابلاغ است.

وی سپس با بیان اینکه شرکت کروز ۱۳ هزار و ۵۰۰ کارگر دارد و فرایند رسیدگی نباید طوری باشد که فرایند تولید و اشتغال تحت تأثیر قرار بگیرد، گفت: در پرونده این شرکت که ۶۰ جلد است، کیفرخواست آن در هضت جلسه فراست شده و متهم ردیف اول در دو جلسه از خود دفاع کرده و مابقی متهمان در نوبت رسیدگی قرار دارند.

 

وضعیت آقای حمید نوری نامناسب است

وی در خصوص روند دادرسی آقای حمید نوری در سوئد گفت: باید سریع‌تر وضعیت آقای حمید نوری مشخص شود. پیگیری‌های زیادی در این رابطه از سوی ستاد حقوق بشر ما صورت گرفته است و وضعیت نامناسب آقای حمید نوری را تبیین کرده است، اما اتفاق جدیدی رخ نداده است. همچنان روند نگهداری ایشان در سلول انفرادی ادامه دارد. 

ستایشی گفت: در دهم و چهاردهم شهریور ماه جلسه سیزدهم و چهاردهم دادگاه تجدید نظر آقای حمید نوری برگزار می‌شود. متاسفانه در حالی ایشان چهارمین سال زندگی خود را در سوئد سپری می‌کند که جمعه گذشته پس از یک ماه با خانواده خود یک تماس تلفنی داشته است. ما نگران سلامت و شرایط این شهروند محبوس در زندان‌های سوئد هستیم.

 

از ۱۸ میلیون اراضی کشاورزی ۷ میلیون هکتار سند دار شدند

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه وزیر دادگستری خبر از نهایی شدن قانون حدنگاری داده بود گفت: قوه قضائیه از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مجری اجرای قانون است و دولت هم باید بودجه لازم برای تحقق این قانون را ارائه دهد. 

وی با بیان اینکه در قانون حدنگاری دو مانع وجود دارد گفت: یکی از این دو مانع که باید در برنامه هفتم پیگیری شود همچنین به منظور تسهیل کار صدور پروانه فنی، مهندسی، حقوقی به شرکت‌هایی از سوی سازمان ثبت واگذار شود و در صورت انجام این اقدامات مشکلات برطرف می‌شوند. 

وی اظهار کرد: با برقراری قرارگاه‌های شهید سلیمانی هماهنگی خوبی در حوزه حدنگاری اراضی انجام شده است و ضمن عقد قرارداد با پیمانکاران برای اراضی فاقد سند صورت گرفته است همچنین با بسیج نیرو‌های انسانی ۹۹ درصد از عرصه‌های ملی کشور حدنگاری شدند علاوه بر این‌ها از ۱۸ میلیون اراضی کشاورزی ۷ میلیون هکتار سند دار شدند همچنین اقداماتی برای بافت مسکونی شهر و روستا جهت تنظیم سند دفترچه‌ای انجام خواهد شد.

 

همکاری نیلوفر حامدی و الهه محمدی با دولت متخاصم آمریکا

وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی و اینکه احکامی برای آن‌ها صادر شده است، گفت: موضوع اتهامی آن‌ها ارتباطی با تهیه گزارش از موضوع مهسا امینی ندارد و با حرفه خبرنگاری آن‌ها هم ارتباط نداشته است و این اشخاص در مقاطعی با دولت متخاصم امریکا همکاری داشتند که به زودی گزارشی کامل از این موضوع در اختیار عموم ملت ایران قرار میگیرد. در ۴ مرداد ۱۴۰۲ اخرین دفاع از متهمان اخذ شده و وکلای پرونده تقاضای مهلت سه روزه خواستند  که برای ارایه لایحه دفاعیه و وکلای متهمان روز شنبه لایحه خود را تقدیم دادگاه کردند و پرونده در حال انشای رای است و به محض صدور رای مطابق موازین قانونی و در حدود مقررات اطلاع رسانی می‌کنیم. در صلاحیت دادگاه است که اتهامات وارده را تایید یا رد کند و اینکه سردبیر ومدیر مسئول نکاتی را مطرح کند کار او نیست و در اختیار مقام قاضی رسیدگی کننده است.

وی افزود: هر زمان حکم و محکومیتی نسبت به آن‌ها صادر شد آن را اطلاع رسانی میکنیم.

 

مبارزه با  جرم‌های مخل امنیت جامعه 

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص مبارزه با جرم‌های مخل امنیت جامعه گفت: در خصوص این جرایم قرارگاه، ستاد و شورا فعالیت می‌کند که نگران تکثر این واحد‌ها هستیم، زیرا برخی امور به صورت جزیره‌ای عمل می‌شود.

وی ادامه داد: طرح جامع پیشگیری از سرقت در چهارمین جلسه شورای عالی پیشگیری از جرم‌های مخل امنیت روانی در سال گذشت به تصویب رسید و ذیل آن کمیته پیشگیری از سرقت راه‌اندازی شد که وظایفی بالغ بر ۹۰ بند برای ۱۹ دستگاه تعیین کرده است.

 

بابک زنجانی از مرخصی مطلقا استفاده نکرده است

ستایشی در خصوص حکم اعدام بابک زنجانی و اینکه چرا حکم اعدام وی پس از ۸ سال اجرایی نشده است گفت: بابک زنجانی محکوم به اعدام شده و درحال حاضر در زندان است و از مرخصی مطلقا استفاده نکرده است و اقدامات مؤثری را انجام داده است و اگر وی با دولت همکاری کند ممکن است مساعدت با وی در حدود قانون انجام شود و در ارتباط با سایر افراد نیز به همین‌گونه است. 

سخنگوی قوه قضائیه گفت: همچنین رای پرونده شخصی به نام احمد زید آبادی بصورت غیابی صادر شده است و تکلیف این پرونده نیز مطابق با موازین قانونی صادر می‌شود.

 

 سرنوشت حکم ابطال انتصاب لطیفی چه شد؟

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص سرنوشت حکم ابطال انتصاب لطیفی گفت: رئیس دیوان عدالت اداری در ارتباط با رای اول صادره از ناحیه هیئت عمومی این دیوان اطلاع رسانی فرمودند. در رابطه با تجدید نظر این رای میتوانید از ریاست دیوان عدالت اداری سوال کنید.

 

جرم کشف حجاب، جرم درجه هشت محسوب می‌شود

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص پرونده‌های کشف حجاب گفت: در خصوص حجاب و عفاف بر اساس مقررات فعلی با رعایت مقررات ماده ۴ قانون کاهش مجازات حبس، مقررات اعمال می‌شود. مهم‌ترین بند آن این است که تمام آحاد جامعه این مطلب را مورد توجه قرار دهند و توصیه به خیر و رعایت موازین شرعی و مقررات قانونی کنیم. این جرم مستقیم در دادگاه در مجتمع ارشاد رسیدگی می‌شود و جرم درجه هشت محسوب می‌شود و همکاران قضایی ما ابتدا با ارشاد و توجه و در مرحله بعد با جریمه و جزای نقدی و مجازات‌های تکمیلی نسبت به این پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند. مجازات‌های تکمیلی و جایگزین هم باید با جرم صورت گرفته سنخیت داشته باشد و تلاش ما این است که خروجی بازدارنده‌ای داشته باشیم تا افراد بار دیگر مرتکب نشوند.

 

 تشکیل پرونده قضایی در قوه قضائیه برای سکو‌های متخلف 

مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه در حاشیه نشست خبری خود در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی پیرامون اینکه با توجه به اینکه اخیرا برخی کارکنان سکو‌ها در فضای مجازی اقدام به انتشار تصاویر نامناسب از وضعیت بانوان شاغل بدون حجاب کرده اند که برخورد‌هایی نیز از قبیل پلمب و توقیف فعالیت با آن‌ها انجام شده است آیا این برخورد‌ها با تایید و مجوز قوه قضائیه صورت گرفته و پرونده قضایی هم برای آنان تشکیل شده است یا خیر؟ گفت: مستحضرید که رعایت قوانین و احترام به آن جزو وظایف آحاد جامعه و نشانه فرهیختگی و مدنیت پذیری افراد است. حجاب نیز جزو همین قوانین مترقی و مورد احترام آحاد جامعه مسلمان ایران در طول قرن‌های متمادی بوده است.

ستایشی در ادامه با تاکید بر اینکه متاسفانه اخیرا چند سکوی داخلی در اقدامی نامناسب و خلاف قانون دست به انتشار تصاویری زدند که مورد نکوهش جامعه و خلاف فرهنگ بومی ما بود گفت: و باید به استحضار برسانم که پرونده قضایی برای این سکو‌ها در واحد‌های قضایی مربوطه در قوه قضائیه تشکیل شده و دستگاه قضایی به صورت جدی و محکم در راستای انجام وظایف قانونی و صیانت از حقوق فرهنگی مردم و حراست از پایه‌های تمدنی آنان با حساسیت این مساله را دنبال خواهد نمود. 

سخنگوی قوه قضائیه در پایان نیز اظهار کرد: البته همچنین باید به اطلاع برسانم که اگر پلمب یا توقیف‌هایی در این زمینه صورت پذیرفته است بدون اطلاع و صدور دستور مربوطه از سوی قوه قضائیه بوده و ما تاکنون چنین دستوری مبنی بر پلمب اماکن یا واحد‌های متخلف صادر نکرده ایم.