قائم مقام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه جنگل‌کاری جزو سیاست‌های اولویت دار سازمان جنگل‌ها است از همه شرکت‌ها و کمپانی‌های ایرانی و کمپانی‌های خارجی مستقر در ایران درخواست می‌کنیم نهضت جنگل داری در ایران را تقویت کنند.

به گزارش مرور نیوز، ناصر مقدسی در نشست خبری کمپین احیای جنگل‌های باستانی ایران اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد جنگل‌های هیرکانی از نگاه دانشمندان متعدد دنیا پیوستگی جنگل‌های شمال است که باعث افزایش کارکردهای آن شده است.

وی با بیان اینکه داخل زون دو میلیون هکتاری این جنگل‌ها حفره‌های باز دیده می‌شود، گفت: این حفره‌ها به جنگل‌ها آسیب می‌زنند و گاه فرصت ساخت و ساز در دل جنگل‌ها را فراهم می‌کنند. بنابراین کار اصلی سازمان جنگل‌ها پر کردن این حفره‌ها است تا بتوانیم سیستم یکپارچه هیرکانی را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه جنگل‌های هیرکانی اولویت بسیاری در سیاست‌های سازمان جنگل‌ها دارد گفت: اعمال حفاظت موثرتر از طریق اجرای طرح‌های جنگل کاری صورت می‌گیرد. «پروژه یادگاری تو به زمین» در زمان خوبی آغاز شده است زیرا در این مقطع در ایران در حال گذار از مرحله جنگل داری کلاسیک به جنگل داری پایدار هستیم.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه موج جنگل کاری در ایران در وسعتی به اندازه 250 هزار هکتار امکان توسعه دارد اظهار کرد: کشور کره جنوبی در حوزه فعالیت در زمینه منابع طبیعی و جنگل‌ کاری جزو کشورهای پیشتاز نمونه و موفق است. سال گذشته با وزیر جنگل داری کره جنوبی در ایران نشست مشترک داشتیم که طی آن توافقنامه‌ای بین سازمان جنگل‌ها و وزارت جنگل داری این کشور منعقد شد. طبق این توافقنامه گروه کارشناسی مشترک از دو کشور ایران و کره جنوبی بازدید خواهند کرد. همچنین طرح جنگل کاری انجام شده تحت عنوان یادگاری تو به زمین می‌تواند یکی از موضوعات مذاکرات ما با کشور کره جنوبی باشد تا چنین طرح‌هایی در آینده ادامه پیدا کند.

سطح جنگل زدایی در دنیا سالیانه 12 میلیون هکتار است

مقدسی با اشاره به سطح چهار میلیارد هکتاری جنگل‌های جهان اظهار کرد: طی دو قرن اخیر سطح هشت میلیارد هکتاری جنگل‌های دنیا به چهار میلیارد هکتار به علت صنعتی شدن جهان کاهش پیدا کرد. بر اساس گزارش فائو سطح جنگل زدایی سالیانه در دنیا حدود 12 میلیون هکتار است. این رقم رقم نگران کننده‌ای است.

نقش 22 درصدی جنگل زدایی در تولید گازهای گلخانه ای

قائم مقام سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه بعد از بخش انرژی جنگل زدایی با 22 درصد تولید گازهای گلخانه‌ای نقش مهمی در وضعیت جهان دارد گفت: جنگل‌ها از این منظر نقش مهمی را ایفا می‌کنند که می‌توانند تا حد بالایی در کاهش گازهای گلخانه‌ای نقش داشته باشند. ایران کشوری است که به پوشش کم جنگلی دارد. هشت درصد سرزمین ما را جنگل تشکیل می‌دهد بنابراین جنگل داری باید جزو سیاست‌های پایدار کشور ما باشد.

مقدسی با اشاره به نقش جنگل‌ها به عنوان ذخیره گاه منابع آبی اظهار کرد: بایستی مجموعه حمایت‌ها برای حفاظت از جنگل‌های هیرکانی، جنگل‌های زاگرس و جنگل‌های ایران توران ایجاد شود. در همین راستا لازم است شرکت‌های مختلف به ویژه شرکت‌های خودروساز که نقش مهمی در تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای دارند طی هماهنگی و همکاری با سازمان جنگل‌ها نهضت جنگل کاری را تقویت کنند.

خلعتبری مدیرکل دفتر جنگل کاری نیز در مورد هزینه‌های اجرای طرح جنگل کاری و انجام پروژه یادگاری تو به زمین گفت: با توجه به شرایط توپوگرافی مناطق مختلف اعم از کوهستانی، جلگه‌ای و ... هزینه جنگل‌کاری‌ها متفاوت است. این طرح در منطقه جواهر ده شهر رامسر اجرایی شده است. از آنجا که این منطقه دسترسی راحت و خوبی به جاده دارد هزینه آنها نسبت به سایر جاها کمتر شد. با توجه به اینکه پیمانکار متعهد شده دو تابستان پیش رو یعنی تابستان 96 و 97 آبیاری این نهال‌ها را داشته باشد در مجموع برای هر هکتار شش میلیون تومان هزینه داشته است.

مهسا سرافرازی مدیر پروژه یادگار تو به زمین نی با اشاره به اینکه مدت زمان این طرح از 10 مهر تا 10 آذرماه بود گفت: متعهد شدیم 121 هزار نهال در مساحتی حدود 110 هکتار در منطقه جواهر ده بکاریم.

وی با اشاره به اینکه پیمانکار طرح نیز توسط سازمان جنگل‌ها انتخاب شد گفت: در ابتدا حصارکشی عرصه 110 هکتاری به منظور مقابله با مزاحمت دام‌ها برای نهال‌ها صورت گرفت سپس کندن گودال‌ها با نظارت فنی سازمان جنگل‌ها انجام شد و در آخر نهال کاری به صورت 50 درصد سوزنی برگ و 50 درصد پهن برگ اتفاق افتاد. درختان کاشته شده در طی این طرح شامل ون، کاج سیاه، افرای شیردار، بلوط ایرانی، گیلاس وحشی،‌ گلابی وحشی بوده است.

مدیر پروژه کمپین یادگار تو به زمین با بیان اینکه لیلا حاتمی هنرپیشه کشور به عنوان سفیر کمپین اولین نهال را کاشت گفت: همراهان کمپین به تدریج در روند اجرای طرح افزایش پیدا کرد. به همین منظور روند پیشرفته تر از طریق ایمیل به آنها ارسال می‌شد. همچنین بعد از کاشت نهال یک گواهی کاشت برای همراهان و اعضای کمپین صادر شد که در آن نام فرد به علاوه اسم و نوع درخت کاشته شده ذکر شد.

سرافرازی با اشاره به اینکه تا امروز 100 هزار نهال در جواهر ده کاشته شده است گفت: بقیه نهال‌ها در صورت بهبود شرایط جوی به سرعت کاشته خواهند شد. همچنین کمپین متعهد شده تا مدت دو سال از نهال‌ها نگهداری کند. در این مدت آبیاری نهال‌ها انجام می‌شود و در صورتیکه هر نهالی خشک شد مجددا کاشته می‌شود. بعد از دو سال این عرصه تقدیم سازمان جنگل‌ها خواهد شد.