رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: طی سه ماهه نخست امسال، 130 هزار قطعه ماهی زینتی تولید شده است.

به گزارش مرور نیوز، «هاشم ولی‌پور مطلق» اظهار کرد: هم‌اکنون 619 باب استخر دومنظوره گرم آبی و 77 باب صنعتی و دو منظوره سرد آبی آبزی‌پروری در استان داریم.

وی با اشاره به این‌که در بحث ماهیان زینتی 23 واحد صنعتی و سنتی فعال داریم، افزود: سالانه به‌طور متوسط 1000 تن تولید گوشت سفید و 930 هزار قطعه تولید زینتی در استان تولید می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: ارزش ریالی تولید گوشت سفید حداقل 105 هزار میلیون ریال و تولید ماهیان زینتی حداقل 32 هزار و 550 میلیون ریال است.

ولی‌پور مطلق در خصوص تولیدات آب‌بزی طی امسال تصریح کرد: طی سه ماهه نخست امسال، گرم آبی 150 تن، سردآبی 15 تن و زینتی 130 هزار قطعه تولید شده است.

وی با اشاره به این‌که ماهیان پرورشی خوراکی شامل گرم آبی، سرد آبی و زینتی است، یادآور شد: کپور معمولی، کپور علفخوار، فیتوفاگ جزء ماهیان گرم آبی و قزل‌آلای رنگین کمان جزو ماهیان سرد آبی تولید شده استان است.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در بحث ماهیان زینتی، پرورش ماهیان گوارامی، گلدفیش، آنجل، گوپی، مولی، سوزاتیل دم شمشیری، سیچلایدها، اوراتوس، فلاورهورن، سوروم، پلاتی، پرت، گرین تیلور را داریم.

ولی‌پور مطلق یادآور شد: با توجه به تعدد استخرهای ذخیره آب کشاورزی در استان، پرورش ماهی به‌عنوان شغل جانبی در کنار کار کشاورزی هم‌چنین تولید کود محلول در آب و بهره‌وری بهینه از منابع آبی توجیه دارد.

وی افزود: برای توسعه آبزی‌پروری در ابتدا افزایش سرانه مصرف آبزیان و قرارگیری ماهی در سبد غذایی خانوار ضروری است.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: استفاده از استخرهای ذخیره آب کشاورزی همراه با اعمال تغییرات و انجام اصلاحات در استخرها برای پرورش ماهی در این استخرها، توسعه مکانیزاسیون و تجهیز مزارع پرورش ماهی که باعث ارتقاء بهره‌وری از آب، افزایش تراکم در واحد سطح هم‌چنین کاهش هزینه‌های تولید و افزایش عملکرد رشد آبزیان را به همراه خواهد داشت.

ولی‌پور مطلق اظهارکرد: طی سال گذشته بیش‌ترین میزان تولید ماهیان پرورشی خوراکی در شهرستان قائن با تولید 212 تن و بیش‌ترین تولید ماهیان زینتی در شهرستان بیرجند با تولید 498 هزار قطعه بوده است.

وی افزود: در زمینه تولید و پرورش طی سال گذشته با افزایش 10 درصدی نسبت به سال 94 مواجه بوده‌ایم.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با اشاره به این‌که خرده مالکی منابع آبی از جمله مشکلات آبزی‌پروری در استان است، گفت: خشکسالی‌های چندساله که کاهش دبی آب قنوات و چاه‌ها را به‌دنبال داشته، افزایش دما که مستقیماً باعث تبخیر در سطح استخرها شده و جبران افت آب را با مشکل روبرو می‌کند.

ولی‌پور مطلق ادامه داد: طی سال گذشته اشتغال ایجاد شده در سطح استان به‌صورت مستقیم و غیر مستقیم 341 نفر بوده که پیش‌بینی می‌شود این اشتغال در سال جدید با افزایش همراه باشد.

وی با اشاره به اقدامات جهاد کشاورزی در راستای توسعه آبزی‌پروری تصریح کرد: اشاعه فرهنگ استفاده از ماهی به‌عنوان غذای سلامتی با برگزاری کلاس‌های ترویجی، دوره‌های آموزش طبخ آبزیان، برگزاری جشنواره طبخ آبزیان در استان، مشاوره و راهنمایی کارشناسی به کشاورزان متمایل به پرورش آبزیان و مشاوره و نظارت بر احداث استخرهای دومنظوره ذخیره آب کشاورزی از جمله اقدامات انجام شده در راستای توسعه این صنعت است.

رئیس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی یادآور شد: هم‌چنین صدور مجوز پرورش ماهی در استخرهای دو منظوره ذخیره آب کشاورزی و همکاری با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جهت صدور پروانه‌های صنعتی و معرفی متقاضیان استفاده از تسهیلات برای احداث استخر، رهاسازی و پرورش ماهی از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی در راستای توسعه آبزی‌پروری در استان بوده است.

ولی‌پور مطلق خاطرنشان کرد: هم‌چنین در این راستا توزیع رایگان و یارانه‌ای بچه ماهی گرم‌آبی در سطح استان که این تعداد طی سال گذشته بالغ بر 200 هزار قطعه بچه ماهی بوده نیز انجام شده است.