امروز ۲ طرح فولادی به دستور رییس جمهور در مجتمع معدنی سنگان افتتاح خواهد شد.

به گزارش مرور نیوز، خداداد غریب پور رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: افتتاح دو کارخانه جدید فرآوری سنگ آهن در سنگان، سبب تکمیل زنجیره تولید در این ناحیه و همچنین زمینه ساز ایجاد توازن در زنجیره تولید فولاد کشور می شود.

غریب پور با اعلام این خبر که امروز قرار است با فرمان رییس جمهور دو کارخانه جدید کنسانتره و گندله سازی در مجتمع معدنی سنگان افتتاح شود، اظهار داشت: فاز نخست کارخانه کنسانتره فولاد سنگان به ظرفیت تولید 2.5 میلیون تن و همچنین کارخانه 2.5 میلیون تنی سیمیدکو ( صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد) که به تازگی تولید آزمایشی را آغاز کرده اند، امروز پنجشنبه به طور رسمی با حضور سرپرست وزارت صمت افتتاح می شوند.

وی تصریح کرد: فاز دوم کارخانه فولاد سنگان به ظرفیت 2.5 میلیون تن طی هفته های آتی افتتاح خواهد شد و کل ظرفیت کنسانتره فولاد سنگان به 5 میلیون تن می رسد.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با یادآوری اینکه طرح ها و کارخانه های فرآوری سنگان در زمان دولت فعلی با استراتژی ایمیدرو، از حالت رکود خارج و فعال شدند، افزود: با افتتاح این کارخانه ها، ظرفیت تولید کنسانتره سنگ آهن به 10.1 میلیون و گندله سنگ آهن به 12.5 میلیون تن در "سنگان" می رسد.

غریب پور تاکید کرد: بدین ترتیب در بهار سال جهش تولید شاهد ورود ظرفیت های جدید تولید در زنجیره فولاد در کشور شده ایم.

وی با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی سبب افزایش ظرفیت های تولید در سنگان شده است، یادآور شد: طبق طرح کلانی که ایمیدرو آن را راهبری می کند، چشم انداز توسعه سنگان، ایجاد ظرفیت تولید 17.5 میلیون تن کنسانتره و 15 میلیون تن گندله سنگ آهن است که اکنون با این طرح های جدید، در بخش گندله سازی 83درصد و در بخش کنسانتره 57درصد از برنامه کلان مجتمع سنگان محقق شده است.

رییس هیات عامل ایمیدرو درباره اشتغال منطقه سنگان گفت: کارخانه کنسانتره فولاد سنگان 500 شغل به طور مستقیم و 3هزار شغل به طور غیرمستقیم ایجاد کرده و همچنین کارخانه گندله سازی سیمیدکو نیز 250 نفر شغل به طور مستقیم و 1500 نفر به طور اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: سرمایه گذاران کارخانه کنساتتره، فولاد مبارکه و کارخانه گندله سازی فولاد خوزستان است.

رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه افتتاح کارخانه های جدید در سنگان زمینه ساز ارتقای سطح معیشت در منطقه کم برخوردار خواف و رشتخوار (استان خراسان رضوی) شده است، اظهار داشت: ایمیدرو همراستا با سیاست های وزارت صنعت معدن و تجارت، همواره توجه به این مناطق را در اولویت داشته و علاوه بر افزایش ظرفیت ها، به توسعه زیرساخت در جاده و ریل و همچنین امکانات رفاهی برای اهالی منطقه،‌ توجه کرده است.

وی تاکید کرد: ساخت باند دوم جاده سنگان-خواف- تربت حیدریه از سال گذشته با حضور سرمایه گذاران آغاز شده و اقدامی در جهت توسعه زیرساخت ها و توجه به مسوولیت اجتماعی است.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در این مراسم اظهار کرد: امسال باید سال پرکار و پر شتابی برای همه ما و مسئولان باشد زیرا امسال، سال جهش تولید است و باید همه توان خود را به کار گیریم و به گونه‌ای حرکت کنیم که سال پر افتخاری برای ملت ما باشد.

 

وی ادامه داد: در دولت یازدهم و دوازدهم، تولید فولاد به دو برابر تولید در تاریخ ایران رسیده است و ما در حال نزدیک شدن به رتبه هشتم در تولید فولاد هستیم. این یعنی همه سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و مهندسین ما شبانه روز در حال فعالیت هستند.

رئیس جمهور با بیان اینکه زنجیره فولاد یعنی مواد معدنی، کنستانتره، گوندوله، آهن اسفنجی و شمش فولاد منظم و کامل شده است، گفت: باید کاری کنیم که زنجیره بعدی هم تکمیل شده و سریع‌تر به محصول نهایی برسیم.

 

 

روحانی خاطر نشان کرد: امروز ایران به یک کارگاه عظیم تبدیل شده است. در بخش صنعت و معدن ۳۸۰۰ طرح مشغول فعالیت هستند و تا پایان سال ۲۰۰ طرح مهم به افتتاح می‌رسد. هر هفته طرح‌های مهمی افتتاح می‌شود. ارزش طرح‌هایی که امروز افتتاح شد ۴۸۲۶ میلیارد تومان است. افتتاح این طرح‌ها پاسخ بسیار خوبی به کسانی است که می‌خواستند کشور را به زانو درآورند. در سال ۹۸ تولید لوازم خانگی نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش یافت. این یعنی تحریم نتوانست ما را از پا درآورد. از امروز تولید یخچال فرزیر ۳۰۰ هزار دستگاه افزایش می‌یابد. تحریم به ما فشار می‌آورد و کار را ساخت می‌کند، اما دشمن نتوانست ما را تسلیم کند. فشارها بی‌تأثیر نیست اما ما راه خود را ادامه داده‌ایم. البته ممکن است مسیر ما کند شده باشد اما آن را ادامه می‌دهیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مواد اولیه فناوری و صادرات در بخش صنعتی برای ما مهم است، تأکید کرد: در دولت بارها توصیه کرده‌ام که باید معادن را آزاد کنید. معادن اکنون روی کاغذ واگذار شده، ولی آن‌ها حبس شده‌اند و ما باید معادن را از حبس نجات دهیم. اگر نتوانستند از معادن بهره‌برداری کنند، واگذاری آن را ابطال کرده و آن را به مردم واگذار کنند. حتی می‌توانیم معادن را در بورس عرضه کنیم. در این دولت ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع جدید برای اکتشاف معدن کار شده است. معادن بزرگترین سرمایه برای اقتصاد کشور هستند.

روحانی در اشاره با بیان اینکه در زمینه فناوری در حال خودکفایی هستیم، تصریح کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد صنایع ما داخلی هستند. وقتی بخش خارجی به خاطر کرونا نتوانست در زمینه فولاد فعالیت کنند، جوانان ما این طرح‌ها را به افتتاح رساندند. این طرح‌ها افتخار بزرگی برای ما است که در شرایط تحریم جدید و کرونا به دست آمد. در فروردین و اردیبهشت امسال که شدت کرونا وجود داشت، تولید لوازم خانگی نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ افزایش داشت. این یعنی کرونا و تحریم ما را متوقف نکرد و امروز شاهد حرکت خوبی در این زمینه هستیم.

رئیس جمهور همچنین تأکید کرد: باید کاری کنیم که صنایع تولیدی صادر شوند، زیرا در صادرات است که کیفیت بهتر شده و قیمت متعادل می‌شود. اما وقتی مثل صنعت خودرو، تولید را فقط به مردم خودمان بفروشیم هم کالا را گران می‌کنیم و هم کیفیت آن پایین می‌آید اما اگر تولیدات صادر شود هم قیمت متعادل می‌شود و هم کیفیت بالا می‌رود. صادرات موجب وارد شدن به دنیای رقابت می‌شود.

روحانی با بیان اینکه امسال باید تولید ملی را افزایش دهیم، اظهار کرد: کرونا در زمینه گردشگری و خدمات مشکلاتی را برای ما درست کرد و ما باید تولید ملی را در سایر بخش‌ها افزایش دهیم. اگر مردم هم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند تمام مشاغل بازگشایی و مدارس، دانشگاه‌ها و مساجد و تالارها فعال می‌شود اما اگر مردم فکر کنند که دوران کرونا تمام شده است، دچار مشکل می‌شویم.

وی با بیان اینکه باید دنبال اشتغال پایدار باشیم، تصریح کرد: صادرات مستمر هم باید تداوم یابد زیرا اگر صادرات مستمر نباشد، گاهی به سابقه بد تبدیل شده و مشتری از دست می‌رود. کیفیت خوب هم اهمیت دارد. از سویی باید کارها را هم به مردم واگذار کنیم و دولت زمینه تولید را فراهم کند تا بخش خصوصی در این زمینه فعال شود.