در جریان متمرکز کردن حساب‌های دولتی به بانک مرکزی معاون اقتصادی این بانک اعلام کرد که تاکنون بیش از ۲۲۰ هزار حساب پراکنده دولت در سطح شبکه بانکی به ۷۰ هزار حساب کاهش و در بانک مرکزی متمرکز شده است.

به گزارش مرور نیوز، پیمان قربانی به عنوان رئیس گروه اقتصاد مقاومتی بانک مرکزی به تشریح برنامه های این بانک در اجرای این سیاست پرداخت.

وی در این رابطه به اقدامات انجام شده برای تمرکز حساب‌های دولتی در بانک مرکزی اشاره داشت و گفت: در این سال‌ها حساب‌های دولتی در شبکه بانکی گسترده و به طور نامنظمی پخش شده بود به‌طوری که به بیش از ۲۲۰ هزار حساب در سطح شعب بانک‌ها می‌رسید و بارها خزانه از آنها و عملکردشان اطلاعی نداشت.

معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان این‌که در بحث بودجه‌ای دولت نیز بانک مرکزی اقداماتی داشته، عنوان کرد: همانطوری که بحث هزینه‌های دولت مورد توجه بوده و باید برای حقوق و حوزه عمرانی و سایر بخش‌ها از طرف خزانه‌داری اقدام شود، اما درآمدها چندان شفاف نبود از این‌رو باید برای مشخص شدن جزییات درآمدی دولت تکلیف حساب‌های آن نیز مشخص می‌شد، بنابراین سیاست تمرکز دریافت‌ها و پرداخت‌های دولت و خزانه در بانک مرکزی به اجرا درآمد.

قربانی گفت: با اقداماتی که در انتقال حساب‌های دولتی به بانک مرکزی در سامانه نسیم انجام شده در حال حاضر تعداد حساب‌های دولت از ۲۲۰ هزار به ۷۰ هزار مورد کاهش یافته و در این راستا حقوق ۱.۵ میلیون نفر از کارکنان آموزش و پرورش از آبان‌ماه از طریق سامانه نسیم پرداخت شده است.

سود در بازار بین‌بانکی ۱۸.۹ درصد شد

وی در این رابطه به اقداماتی در راستای کاهش سود در بازار بین بانکی به عنوان محل قرض بانکها از یکدیگر اشاره داشت و گفت که نرخ سود از ارقامی بالای ٢٩ درصد در اوایل سال ١٣٩٤ به حدود ١٩ درصد و حتی کمتر کاهش یافته است.

به گفته معاون اقتصادی بانک مرکزی در سه هفته اول بهمن ماه نرخ سود بازار بین بانکی بین ١٩ تا ٢٤ درصد بوده اما میانگین موزون آن به ١٨.٩ درصد رسیده است.

آن طور که قربانی عنوان کرد میزان سود در بازار بین بانکی در ١٠ ماهه اول امسال در قیاس با مدت مشابه سال قبل تا بیش از ١٠ درصد کاهش دارد.