نگاهی به حجم و ارزش معاملات در هفته اخیر نشان می‌دهد، بازار معاملات فرابورس نسبت به بورس تهران پیش افتاده است.

به گزارش مرور نیوز، ارزش کل معاملات اوراق بهادار در بورس تهران در 3 روز کاری هفته سوم خرداد 96 به 3 هزار و 845 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 47 درصد کاهش یافته است.

همچنین در این بازار تعداد 1507 میلیون انواع اوراق بهادار در بیش از 125 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب 47 درصد و 43 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.

در مقابل این آمار در بازارهای فرابورس ایران نیز طی 3 روز معاملاتی هفته منتهی به 17 خردادماه، تعداد 977 میلیون ورقه به ارزش 4 هزار و 650 میلیارد ریال معامله شد.

در بازارهای اول و دوم فرابورس اما 515 میلیون سهم به ارزش 906 میلیارد ریال مورد دادوستد قرار گرفت که نشان می‌دهد، این دو بازار بیش از نیمی از حجم مبادلات کل هفته جاری را به خود اختصاص داده‌اند.

در همین حال در بازارهای پایه الف، پایه ب و پایه ج نیز 450 میلیون سهم به ارزش 610 میلیارد ریال دست‌به‌دست شد که این حجم از دادوستدها در 39 هزار نوبت معاملاتی نقل‌وانتقال یافت.

در ادامه رصد بازار ابزارهای نوین مالی حاکی از جابه‌جایی 450 میلیون ورقه است که ارزشی معادل 3 هزار و 124 میلیارد ریال را رقم زد. در این میان اوراق بدهی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و اوراق گواهی تسهیلات مسکن در جایگاه‌های اول تا سوم به لحاظ بیشترین میزان حجم و ارزش مبادلاتی بازار ابزارهای نوین مالی قرار گرفتند.

بدین ترتیب تابلو تسهیلات مسکن میزبان دادوستد 2 هزار ورقه به ارزش 175 میلیارد ریال بود. همچنین جابه‌جایی 7 میلیون ورقه به ارزش 86 میلیارد ریال نیز نتیجه معاملات صورت‌گرفته در تابلو ETF (صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله) بود. در همین حال 2 میلیون و 900 هزار ورقه بدهی به ارزش 2 هزار و 863 میلیارد ریال خریدوفروش شد.

خبرهای دریافتی از فرابورس ایران نشان می‌دهد، ارزش معاملات خرد در این بازار (شامل معاملات بازارهای اول، دوم، پایه، اختیار معامله خریدوفروش و SME) و اختیار سهام در این هفته به یک هزار و 507 میلیارد ریال رسید که گروه فلزات اساسی با در اختیار گرفتن 300 میلیارد ریال و سهم 20 درصدی از ارزش کل در جایگاه نخست ایستاد.

گروه‌های محصولات شیمیایی؛ انبوه‌سازی، املاک و مستغلات؛ حمل‌ونقل، انبارداری و ارتباطات و سرمایه‌گذاری‌ها نیز به ترتیب با سهم 11، 9، 7 و 5 درصدی از ارزش کل معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام، جایگاه‌های دوم تا پنجم را به خود اختصاص دادند.