رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران گفت: در هفت ماهه اول سال جاری بالغ بر 216 هزار و 480 تن انواع خشکبار به ارزش 863 میلیون و 460 هزار دلار صادر شده که این رقم نسبت به سال قبل از آن ۴.۵ درصد افزایش وزنی و 9 درصد افزایش ارزشی را نشان می‌دهد.

به گزارش مرور نیوز محمدحسین شمس‌فرد، اظهار کرد: در سال جاری با برداشت محصول جدید مشخص شده حجم محصول ما نسبت به سال‌های گذشته کمتر بوده و از سوی دیگر از نظر جنس هم نوع خشکبار برداشت شده کمی متفاوت است، چراکه به عنوان مثال پسته‌های برداشت شده در سال‌های قبل درشت‌تر بود اما امسال به دلیل گرمای زودرس اندازه این پسته‌ها نسبت به قبل کوچک‌تر است.

وی همچنین گفت: صادرات هفت ماهه ما در زمینه پسته گویای این است که در این مدت 38 هزار و 500 تن کالا به ارزش 530 میلیون و 623 هزار دلار صادر شده است. در حالیکه در مدت مشابه سال قبل رقمی بالغ بر 60 هزار و 245 تن کالا صادر شده بود که ارزشی بالغ بر 544 میلیون و 870 هزار دلار داشته است. به عبارت دیگر در این مدت اگرچه صادرات ما از نظر وزنی 36 درصد کاهش یافته اما از نظر ارزش فقط ۲.۵ درصد کم شده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران ادامه داد: البته باید توجه داشت که اگرچه افزایش قیمت خوبی در حوزه پسته شاهد بودیم اما هر چه قیمت بالاتر رود، میزان مصرف کمتر خواهد شد.

شمس‌فرد درباره صادرات کشمش نیز اظهار کرد: در هفت ماهه اول سال جاری بالغ بر 51 هزار و 400 تن صادرات به ارزش بالغ بر 90 میلیون و 800 هزار دلار صورت گرفته که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۴.۵ درصد افزایش اما از نظر ارزش 19 درصد کاهش داشته است، چراکه در سال جاری قیمت کشمش نسبت به سال قبل از آن پایین‌تر بوده است.

وی خرما را سومین کالای عمده صادراتی در بخش خشکبار دانست و گفت: در هفت ماهه اول امسال 111 هزار و 600 تن خرما به ارزش 113 میلیون و 300 هزار دلار صادر شده است که این ارقام از نظر وزنی 30 درصد و از نظر ارزشی حدود 20 درصد افزایش داشته‌اند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران همچنین اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال جاری حجم پسته برداشت شده نسبت به سال قبل کمتر شده است، پیش‌بینی می‌شود قیمت این محصول با نوعی افزایش مواجه شود اما در صورت افزایش قیمت احتمال از دست رفتن بازارهای صادراتی وجود دارد، در حالی که با حفظ قیمت می‌توان این بازارها را حفظ کرد.

شمس‌فرد در ادامه از چین به عنوان یکی از بازارهای اصلی پسته ایرانی یاد کرد و گفت: در زمینه کشمش نیز ترکیه رقیب ایران محسوب می‌شود که گویا امسال محصول خیلی خوبی برداشت کرده در حالی که حجم محصول ما در سال جاری کمتر از سال‌های قبل بوده است.

وی در پایان از عراق به عنوان یکی از بازارهای خوب ایران در سال‌های اخیر یاد کرد.