غذاهای تلخ اغلب در دنیای ترجیحات آشپزی ما ایرانی‌ها نادیده گرفته می‌شوند، در ایران بسته به سنت غذایی در هر استان عموما تمایل به مزه‌های شیرین و ترش و شور است.

 به گزارش مرو نیوز، گنجاندن غذاهای تلخ در رژیم غذایی روزانه نه تنها به وعده‌های غذایی شما تنوع می‌بخشد، بلکه به سلامت کلی کمک می‌کند. در این مطلب ۴ غذای تلخ را معرفی می‌کنیم که شایسته است هر روز در بشقاب شما جای بگیرند.

دانه‌های شنبلیله

دانه‌های شنبلیله که از جمله گیاهان محبوب ما ایرانی‌ها در طبخ خورش قورمه سبزی است، نه تنها به طعم غذا کمک می‌کند، بلکه فواید سلامتی نیز دارد. دانه‌های شنبلیله سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و به دلیل پتانسیل خود در کاهش سطح قند خون شناخته شده‌اند.

زردچوبه
زردچوبه، یک ادویه مهم در طبخ غذاهای ایرانی است که ما آن را به طور ویژه در خورش‌های دارای گوشت و مرغ استفاده می‌کنیم، زردچوبه نه تنها طعم غذاها را افزایش می‌دهد، بلکه ته مزه تلخی نیز دارد به ویژه اگر آن را زیاده از حد در غذا استفاده کنیم. با وجود طعم تلخ، زردچوبه برای سلامتی بسیار مفید است. زردچوبه از نظر خواص دارویی فراوان، حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی آن شناخته شده است.

کاکائو
کاکائوی خام یا شکلات تلخ با محتوای کاکائوی بالا ممکن است طعم تلخی را به دلیل فلاونوئیدهایی مانند کاتچین و اپی کاتچین ایجاد کند. این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که به طور بالقوه خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهند و عملکرد شناختی را تقویت می‌کنند.


کدوی تلخ
کدوی تلخ یک سبزی پرطرفدار است که با وجود طعم تلخ آن چندان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد. زیرا بسیاری از مردم تمایل دارند از مصرف آن به دلیل طعم متمایز آن اجتناب کنند. اگر خود را در میان کسانی می‌بینید که از مصرف کدوی تلخ اجتناب می‌کنند، شاید تعجب کنید که بدانید کدوی تلخ، جدا از کم کالری بودن، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها است. علاوه بر این، کدوی تلخ به کنترل سطح قند خون، بهبود هضم و تقویت ایمنی کمک می‌کند.