وزیر آموزش و پرورش قرار است در هفته جاری برای پاسخگویی به سوالات برخی از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کند. حضوری که گفته می شود بی ارتباط به آتش گرفتن بخاری نفتی در یکی از مدارس زاهدان و نحوه برگزاری کلاس های مجازی مدارس و... نیست.

به گزارش مرور نیوز، به نظر می رسد ادامه اعتراض های والدین و حتی معلمان بالاخره باعث شده است تا وزیر آموزش و پرورش پایش به مجلس باز شود. بخصوص حوادث اخیر مانند تضادهایی که در مورد برگزاری آنلاین یا حضوری کلاس ها و امتحانات و یا بروز حادثه چند روز قبل در زاهدان که آتش سوزی در مدرسه‌ای، باعث فوت ۴ دانش آموز دختر شد و شاید هم شکایت از معلم تهرانی منتقد آقای وزیر و البته انتقادها و گلایه های بی شمار والدین و دانش آموزان از برنامه شاد و شیوه برگزاری کلاس های آنلاین درسی!. رخدادهایی که در دیگر کشورها هر کدام به تنهایی برای برکناری وزیر یا یک مدیر بلند پایه کافی هستند! 

داستان تکراری آتش سوزی در مدارس

۲۷ آذرماه سال ۹۷، بر اثر واژگون‌ شدن بخاری نفتی و آتش‌سوزی در پیش دبستانی اسوه حسنه زاهدان، ۴ کودک دچار سوختگی شدید شدند که هر چهار کودک در بیمارستان جان باختند.

این حادثه که انعکاس زیادی در فضای مجازی و رسانه ها داشت باعث شد تا قوه قضاییه نیز به این پرونده ورود پیدا کند. در همین راستا دادستان عمومی و انقلاب سیستان و بلوچستان عصر روز شنبه با خانواده‌ دانش‌آموزان حادثه‌دیده مدرسه اسوه حسنه زاهدان دیدار کرد.

 شمس‌آبادی در این دیدار ضمن تسلیت به بازماندگان حادثه گفت: از آنجایی که پرونده مربوطه در تهران رسیدگی می شود منتظر اعلام نیابت از سوی بازپرس و قاضی پرونده برای بررسی بیشتر موضوع هستم.

وی افزود: با توجه به اینکه این پرونده جنبه عمومی دارد، سعی می کنیم پرونده زودتر به نتیجه برسد.

باز هم دعوا برسر آنلاین بودن!

تضادها و شیوه عملکرد آموزش و پرورش در برپایی کلاس ها و بخصوص امتحانات و کنکور موضوع بعدی است که احتمالا باعث شده تا پای آقای وزیر به مجلس باز شود. همین چند روز قبل بود که سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران اعلام کرد که تمامی امتحانات مقاطع مختلف به صورت غیرحضوری برگزار می شود.  

مسعود ثقفی درباره برگزاری امتحانات دی ماه گفت: باتوجه به وضعیت بیماری کرونا و مصوبات ستاد مرکزی مقابله با کرونا، امسال ما تمام کلاس های درس را به صورت غیرحضوری برگزار کردیم.

وی افزود: بنابراین به هیچ عنوان امتحان حضوری در هیچ مقطع تحصیلی برگزار نخواهد شد. 

ثقفی درباره امتحانات نهایی گفت: صرفا امتحانات نهایی که قبلا درباره آن صحبت شده و برای بازماندگان خرداد و شهریور  در دی ماه حضوری برگزار می‌شود. 

سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: اما در سایر مدارس به هیچ عنوان هیچ امتحانی به صورت حضوری نباید برگزار شود. اگر احیانا برخی مدارس غیردولتی از این موضوع تخطی کنند با آنها برخورد قانونی می شود.

وی حتی پا را از این نیز فراتر گذاشته و افزود: در صورتی که مردم با مواردی مواجه شدند که از فرزندانشان خواستند در مدارس برای آزمون در مدرسه حضور پیدا کنند بلافاصله به شماره ۸۸۹۶۴۰۰۶ اداره ارزیابی عملکرد آموزش و پرورش شهر تهران اطلاع دهند تا با مدرسه برخورد شود.

سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران تاکید کرد: بنابراین فرزندان ما در مدارس شهر تهران به هیچ عنوان نباید برای امتحانات نیمسال اول به صورت حضوری در مدرسه حاضر نشوند.

اما درست چند ساعت بعد از این اظهار نظر رسمی و قاطع! ، رییس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش در خبری جدید چگونگی برگزاری امتحانات نیم سال اول ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را در تمامی دوره های تحصیلی تشریح کرد.

خسرو ساکی پیرامون برگزاری امتحانات نیم سال اول تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در تمام دوره های تحصیلی اظهار کرد: در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش‌آموزان فراهم باشد، ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، مطابق آیین نامه های مربوط دوره های تحصیلی و با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی انجام می گیرد.

وی با اشاره به برقراری شرایط قرمز شیوع بیماری کرونا در برخی از مناطق تصریح کرد: در شرایطی که امکان حضور فیزیکی دانش آموزان مدارس روزانه دوره های اول و دوم متوسطه فراهم نباشد، ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی دی ماه در متوسطه اول، متوسطه دوم شاخه نظری، دروس عمومی، شایستگی های غیر فنی و پایه فنی شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش، به صورت غیر حضوری با مسئولیت معلم و نظارت مدیر مدرسه انجام می شود. در این صورت، نمره امتحانات پایانی از طریق برگزاری آزمون برخط (آنلاین) در سامانه شاد یا سایر سامانه های مورد تایید شورای مدرسه و نمره ارزشیابی تکوینی با استفاده از مستندات و شواهد جمع‌آوری شده از فعالیت های آموزشی و تربیتی دانش آموزان در نیم سال اول تعیین می شود.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی افزود: در صورتی که به تشخیص معلم و تایید مدیر مدرسه، امکان ارزشیابی پایانی به صورت برخط (آنلاین) فراهم نباشد، معلم می تواند از ارزشیابی تکوینی نوبت اول، برای تعیین نمره پایانی دانش آموزان استفاده کند.

  وی گفت: ارزشیابی دروس داخلی و امتحانات نهایی دانش آموزان پایه دوازدهم مدارس روزانه که در شهریور ماه موفق به کسب نمره قبولی در برخی از دروس نشده‌اند و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی-تربیتی نیم سال اول دروس حضوری و غیرحضوری غیرنهایی داوطلبان آزاد و دانش آموزان مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور، ایثارگران،  بر اساس تبصره ذیل بند ۹ مصوب جلسه۹۷۷ تاریخ۱۳ آذرماه ۹۹ شورای عالی آموزش و پرورش و مجوز مرکز مدیریت بیماری های واگیر، مطابق آیین ها و ضوابط مربوط، در تمام شرایط با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی به صورت حضوری انجام می شود.

ولنتاین دانش آموزی

اما ابتکارات و نوآوری های آموزش و پرورش و بخصوص آموزش و پرورش تهران به همین جا خلاصه نمی شود. دیروز سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران در اظهار نظری جدید از طرح نوآورانه! این اداره برای امروز و فردا خبر داد. طرحی که براساس آن  روزهای یکشنبه ( ۳۰آذر ) و دوشنبه (۱ دیماه) را به عنوان روزهای بدون تلفن همراه و تبلت و رایانه و روز همیاری با پرستاران نامیده شده بود. اقدامی که کاربران فضای مجازی از آن به عنوان ولنتیان دانش آموزی یاد کردند.

مسعود ثقفی در این باره؛ اقدام فوق را گامی در جهت فرهنگ سازی و صیانت از حریم خانواده عنوان کرده و گفته بود: در راستای فرهنگ سازی و صیانت از سلامت جسمی و روحی روانی همکاران و دانش آموزان در برابر آسیب های فضای مجازی و تحکیم روابط خانوادگی و در راستای همکاری با کادردرمانی در ایام کرونا و تقارن شب یلدا با ایام ولادت حضرت زینب و روز پرستار، در آموزش و پرورش شهر تهران روزهای یکشنبه ۳۰ آذر و و دوشنبه یکم دیماه را به عنوان روزهای بدون تلفن همراه و تبلت و رایانه و روز همیاری با پرستاران درنظر گرفتیم.

وی افزود: انتظار ما این است دانش آموزان در  این دو روز و یک شب با مراقبت از عدم برگزاری شب نشینی ها و دورهمی ها و رعایت پروتکل های بهداشتی، گزارشی را از روند این برنامه ها تهیه و به صورت تصویری برای معلمان خود در روز سه شنبه صبح ارسال کنند!

به گفته وی این دستورالعمل شامل همه مدارس دولتی و غیردولتی می شود و برای همه لازم الاجراست و در ارزیابی مدیران و موسسان لحاظ خواهد شد.

این تضادها باعث شده تا دانش آموزان و اولیای آنها به شدت دچار سردرگمی و ابهام شوند. ابهامی ناشی از سخنان ضد و نقیض مسئولان آموزش و پرورش که ماههاست خانواده ۱۵ میلیون دانش آموز ایرانی را با جوابهای دقیقه ۹۰ خود با مشکلاتی عدیده روبرو کرده اند! انتقادهایی که باعث شده تا وزیر ارتباطات نیز همراه با حاجی میرزایی در مجلس حاضر شده و پاسخگوی سوالات نمایندگان باشد. حضوری که خیلی ها آن را مرتبط با تامین ضعیف اینترنت برای برگزاری کلاس های آنلاین می دانند. حالا احضار وزیر این وزارتخانه به خانه ملت شاید فرصتی باشد برای اینکه آقای وزیر و همکارانش وادار به تغییر رویه‌ای در تصمیم گیری ها و عملکرد خود شوند!