مدیرکل راه و شهرسازی استان قم از انعقاد تفاهم‌نامه احداث بخشی از کمربندی جدید قم به طول 110 کیلومتر خبر داد.

به گزارش مرور نیوز، حسن صبوری روز یکشنبه با اعلام این خبر به تشریح مهمترین اقدامات و برنامه‌ های این اداره ‌کل درحوزه‌های مختلف پرداخت و افزود: سال گذشته طرح کمربندی جدید قم در لایحه بودجه دولت قرار گرفت و 1800 میلیارد ریال اعتبار برای احداث این کمربندی به طول 110 کیلومتر درنظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: تفاهم نامه احداث کمربندی جدید قم از آزادراه تهران محدوده مجتمع مهتاب به سمت محور قم - سلفچگان و از محور قم - سلفچگان به سمت آزادراه قم - کاشان با بخش خصوصی منعقد شده است.
به گفته وی؛ این طرح در مدت دو سال احداث می‌شود و بهره برداری از این طرح در مدت 15 سال در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرد.
** پیشرفت 60 درصدی صحن شرقی حرم کریمه اهل بیت (س)
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم ، در ادامه گفت: ساخت صحن شرقی حرم کریمه اهل بیت (س) از مصوبه‌های سفر سال 1394 رئیس جمهوری به قم بود که با 800 میلیارد ریال اعتبار در 50 هزار متر مربع فضای ساختمانی در حال انجام است.
صبوری افزود:احداث صحن شرقی حرم مطهر از سال 89 آغاز شده که شامل شبستانی با زیربنای 8100 متر مربع، فضای سرپوشیده 8500 متر مربع، صحن 8900 متر مربع و کتابخانه با 11 هزار 200 متر مربع است.
وی ادامه داد: تاکنون بخش‌هایی از این طرح ازجمله کتابخانه وصحن فاطمیه 100 درصد تکمیل و افتتاح شده و کل طرح بالغ بر 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی به طرح قطار پرسرعت تهران - قم - اصفهان اشاره کرد و افزود: این طرح با پیش بینی پنج میلیارد یورو اعتبار ارزی برای کل مسیر به بهره‌برداری می‌رسد.
وی افزود: احداث قطار پرسرعت تهران - قم - اصفهان سال گذشته با اهتمام وزارت راه و شهرسازی و اداره‌کل راه‌آهن آغاز شد که پیمانکار آن قرارگاه خاتم الانبیا(ص) و مشاوران آن چینی هستند؛ مسیر قم به اصفهان حدود 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مسیر قم به تهران در مرحله تجهیز کارگاه است.
صبوری افزود: ایستگاه مرکزی راه آهن قم به عنوان ایستگاه تبادل سفر در نظر گرفته شده است و مسیرهای منتهی به ایستگاه مرکزی بر اساس دو گزینه که یا از خارج شهر به صورت زیرگذر و یا به صورت آنتنی به ایستگاه مرکزی قم متصل شود، در حال بررسی است.
به گفته وی؛ اکنون هشت رام قطار در مسیر قم - تهران به صورت قطار حومه‌ای در حال تردد است و با ظرفیت خوبی مسافران را جابه‌جا می‌کند.
وی گفت: راه‌اندازی قطار پرسرعت قم - اراک نیز در دستور کار قرار گرفته و مطالعات آن نیز در حال انجام است و در صورت افتتاح این طرح، قم به کانون تبادل قطارهای پرسرعت تبدیل می‌شود.
تهیه طرح جامع شهر قم
صبوری همچنین با بیان اینکه تهیه طرح جامع شهر قم با رویکرد ساختاری راهبردی تمام شده و مراحل نهایی طرح تفصیلی این شهر و ضوابط و مقررات مربوط در دست بررسی و تصویب است، عنوان کرد: طرح جامع و تفصیلی شهرهای قنوات، کهک، جعفریه، دستجرد و سلفچگان تهیه شده است. همچنین بازنگری طرح جامع ناحیه‌ای قم در کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی مصوب شده و در دستور کار بررسی و تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قرار دارد.
وی افزود: دستورالعمل سیما و منظر شهر قم ابلاغ و اقدامات اجرایی فاز اول پروژه‌های طراحی شهری خیابان‌های آذر و چهارمردان در بافت تاریخی شروع شده است.
شناسایی 14 محله هدف بازآفرینی شهری درقم
صبوری با بیان اینکه بافت ناکارآمد شهری قم درمرکز استان متمرکز است، عنوان کرد: در شهر قم 1074 هکتار بافت فرسوده، 333 هکتار بافت تاریخی و 627 هکتار سکونتگاه غیررسمی موجود است که 14 محله هدف بازآفرینی شهری هستند.
وی درتشریح اقدامات اداره‌کل برای بهبود کیفیت زندگی درسکونتگاه‌های غیررسمی و بافت فرسوده گفت: از سال 92 تاکنون تملک ابنیه محدوده امامزادگان چهل اختران انجام شده و 48 هکتار از اراضی سرمایه‌ای پردیسان بریا احیای بافت فرسوده درنظر گرفته شده است.
صبوری افزود: همچنین 32 هکتار از این اراضی برای توانمندسازی سکونتگاه‌های غیررسمی و جابه‌جایی ساکنین زیر و محدوده دکل‌های فشار برق قوی درنظر گرفته و پلاک‌های مجتمع تجاری اقامتی خورشید تملک شده است. همچنین پلاک‌های اطراف این مجتمع جهت اجرای فاز 2 تملک شده است.
افتتاح 1600 واحد مسکن مهر قم تا پایان شهریور
مدیرکل راه و شهرسازی قم همچنین با بیان اینکه پرونده مسکن مهر استان تا پایان امسال بسته می‌شود، گفت: از 43 هزار و 500 واحد مسکن مهر درتعهد این اداره‌کل 2000 واحد باقی‌مانده که هزار واحد دارای مشکل حقوقی است.
وی افزود: از 2000 واحد باقی‌مانده مسکن مهر قم 1600 واحد تا پایان شهریور و 400 واحد نیز تا پایان امسال افتتاح می‌شوند.