دریچه آب های ذخیره پشت 10 سد مازندران روز یکشنبه برای سیراب کردن شالیزارهای استان باز شد تا برنجکاران استان برای نخستین بار در سال های اخیر نگران خشکیدن زمین های نشاکاری شده خود نباشند.

به گزارش مرور نیوز، ذخیره سازی آب در پشت سدها یکی از منابع تامین آب مورد نیاز شالیزارهای مازندران در کنار ذخایر آبی آببندان ها ، چاهها و رودخانه هاست.
دریچه آب سدهای شهید رجایی ، البرز ، میجران ، ایمالات ، شیاده ، فریم ، سنبل رود و صلاح الدین کلا امروز با برگزاری آئین ویژه در محل سد شهید رجائی ساری و با حضور مسئولان استانی بر روی شالیزارها باز شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران در این مراسم حجم آب ذخیره شده در پشت سدهای استان را برای مشروب کردن شالیزارها حدود 300 میلیون متر مکعب اعلام کرد.


** افزایش ذخیره آبی با وجود کاهش بارندگی
ابراهیم یخکشی گفت : حجم آب ذخیره شده پشت 10 سد مازندران در سال جاری در مقایسه با سال پیش در همین زمان 15 درصد بیشتر شده است .
وی افزود : این در حالیست که میزان بارش باران در سال زراعی جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 20 درصد کمتر شد.
سال زراعی از اول پائیز هر سال آغاز می شود.


** توزیع آب سدها برابر حق آبه
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت که آب سدها از طریق شبکه های آبیاری در پائین دست بین کشاورزان مطابق حق آبه توزیع می شود.
وی با اشاره به پیش بینی کاهش 20 درصدی بارندگی در مازندران ، از کشاورزان برنجکار این خطه شمال کشور خواست تا مصرف آب را مدیریت کنند.
بر اساس تازه ترین گزارش هواشناسی مازندران ، میانگین بارش در هفت ماه سال زراعی جاری ( اول مهر 95 تا پایان فروردین 96) در استان حدود 447 میلی متر بود که نسبت به دوره بلند مدت حدود 12 درصد و نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته حدود 24درصد کاهش نشان می دهد.
همچنین بنا بر اعلام دفتر مطالعات شرکت آب منطقه ای مازندران ، حجم آبدهی هفت رودخانه مهم استان در این مدت از جمله نکا رود ، تلار ، چالوس ، چشمه کیله ، هراز ، بابلرود ، و تجن یکهزار و 180 میلیون متر مکعب بوده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 23درصد و در مقایسه با دوره شاخص درازمدت 34 درصد کاهش نشان می دهد .
سال های گذشته کمبود آب در زمان پیک برنجکاری در مازندران سبب شده بود تا دهها هکتار از شالیزارهای نشاکاری شده خشک شود .
مازندران 230 هزارهکتار اراضی شالیزاری دارد که سالانه یک میلیون تن برنج سفید از این مزارع برداشت می شود و این استان به تنهایی 40 درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.