ژاپن سفیر خود را به طور موقت از کره جنوبی فراخوانده است. این اقدام به دنبال افزایش تنش‌ها با کره جنوبی و در ارتباط با نصب مجسمه‌‌ای صورت گرفته است که برده‌های جنسی دوران جنگ جهانی دوم را نمایش می‌دهد.

به گزارش مرور نیوز، فعالان کره‌ای حدود یک ماه پیش این مجسمه را بیرون محوطه کنسولگری ژاپن در شهر بوسان، کره جنوبی نصب کردند.

این اولین بار نیست که مجسمه نمایانگر بردگان جنسی در دروه جنگ جهانی دوم در کره جنوبی نصب می‌شود.

برآورد می‌شود که ارتش ژاپن در طول جنگ جهانی دوم از ۲۰۰ هزار زن، عمدتا کره‌ای، به عنوان برده جنسی استفاده می‌کرد.

این بردگان جنسی "زنان آسایشگر" نام گرفته‎اند. زنانی از چین، فیلیپین، اندونزی و تایوان نیز در میان آنها بودند.

پس از پایان جنگ جهانی دوم دولت کره جنوبی همواره خواستار عذرخواهی رسمی دولت ژاپن و پرداخت غرامت به قربانیان بود.

اما دولت ژاپن می‌گوید نصب این مجسمه نقض توافق پیشین در این زمینه است.

به گزارش بی.بی.سی ژاپن و کره‌جنوبی در دسامبر ۲۰۱۵، سرانجام بعد از سال‌ها بر سر موضوع برده‌های جنسی جنگ دوم جهانی توافق کردند. ژاپن مسئولیت خود در قبال این سوءاستفاده‌ها را پذیرفت و گفت که "سرانجام در اقدامی بازگشت‎ناپذیر" به قربانیان غرامت پرداخت خواهد کرد.

امروز (جمعه) ۶ ژانویه شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن گفت که هر دو کشور باید نسبت به انجام موافقتنامه متعهد باشند.

مقامات ژاپن گفته‌اند که این اقدام کره جنوبی غیرقانونی و مغایر با کنوانسیون ۱۹۶۱ وین است که بر اساس آن کشورهای میزبان باید از اماکن دیپلماتیک حفاظت کنند.

این مجسمه برنزی زنی را نشان می‎دهد که با پای برهنه روی صندلی نشسته است. گفته می‌شود که ۳۷ مجسمه دیگر در نقاط مختلف کره جنوبی، از جمله در مجاورت سفارت ژاپن در سئول، نصب شده است.

در حالی که بازماندگان با گذشت زمان مسن‌تر شده و به تدریج می‌میرند، تنش‎ها بر سر این موضوع هر ساله افزایش می‎یابد. حدود ۴۶ نفر از قربانیان در کره‌جنوبی هنوز زنده‌اند.