وزیر خارجه روسیه گفت، انکار کی‌یف و واشنگتن نسبت به حمله پهپادی به کرملین به معنای قابل قبول بودن حرف‌هایشان نیست.

به گزارش مرور نیوز به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه طی یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای خارجه سازمان همکاری شانگهای در هند اظهار کرد: اگر معتقدید چون آمریکا و اوکراین صرفا حملات پهپادی به کرملین را رد می‌کنند، و در نتیجه ما هم باید از آن بگذریم، باید بگویم که چنین چیزی کارساز نیست.

وی افزود، تعدادی از وزرای خارجه در نشست مذکور از جمله بیلاوال بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان، حمله پهپادی به کرملین را محکوم کردند.

لاوروف تاکید کرد: ارزیابی‌های ما درباره حمله به کرملین و اقامتگاه ریاست‌جمهوری روسیه انجام شد. تقریبا تمامی همتایاتم از جمله وزیر خارجه پاکستان که گفت‌وگویی با آن‌ها داشتم، این حمله را محکوم کردند و نسبت به دستیابی به حقیقت و شناسایی افراد مسؤول ابراز امیدواری کردند.

وی خاطرنشان کرد که اگرچه مقامات آمریکایی صرفا برای خودشان صحبت می‌کنند؛ اما به ارزیابی‌های آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نسبت به این حمله پهپادی را در نظر می‌گیرد.

وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: روسیه به جای آنکه گمانه‌زنی کند که آیا این حمله بهانه‌ای برای جنگ بوده یا خیر، به این اقدام (حمله پهپادی به کرملین) پاسخ خواهد داد.

سرگئی لاوروف تایید کرد که روسیه با تدابیری به حمله پهپادی به کرملین پاسخ خواهد داد و این نشان می‌دهد که حمله دو پهپاد به کرملین بدون اطلاع واشنگتن غیرممکن است.

لاوروف افزود: مذاکرات برای حل‌وفصل بحران کنونی تنها به اوکراین مربوط نمی‌شود. البته که این مذاکرات دیر یا زود انجام خواهد شد؛ اما نه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین زیرا او یک "دست‌نشانده غربی" است بلکه مذاکرات با "اربابان زلنسکی" انجام خواهد شد.

طبق گفته‌های وزیر امور خارجه روسیه، این کشور علی‌رغم ارسال و پمپاژ تسلیحات آمریکایی به کی‌یف، نسبت به مذاکرات کوتاهی نکرده است.

لاوروف خاطرنشان کرد: «ابتکار حل و فصل چین، به‌ویژه، موضوع جهانی را پوشش می‌دهد که تضمین عدم تقسیم امنیت، رد نقض حاکمیت‌ کشورها و کنار گذاشتن تحریم‌های غیرقانونی است».

وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت: روسیه از چشم انداز حل و فصل مسالمت آمیز استقبال می‌کند؛ اما صبر آن هم حد و حدودی دارد.

سرگئی لاوروف در قسمت دیگری از اظهاراتش با اشاره به وضعیت افغانستان گفت: ایالات متحده مجددا تلاش می‌کند تا در امورات افغانستان دخالت کند. مدرک و شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهند آمریکا از گروههای تروریستی از جمله القاعده و جنبش اسلامی ترکستان شرقی که همچنان در خاک افغانستان هستند و با طالبان مخالفت می‌کنند، حمایت می‌کند.

وی تاکید کرد که ایالات متحده آمریکا همچنین در تلاش است تا زیرساخت‌های نظامی خود را در منطقه از جمله در افغانستان و آسیای مرکزی بازگرداند و افزود که روسیه قاطعانه با چنین تلاش‌هایی مخالفت خواهد کرد.