دبیرکل سازمان ملل در پیامی به مناسبت روز جهانی "آگاهی از مین و کمک برای اقدام علیه آن"، گفت: صلح بدون اقدام علیه مین صلحی ناتمام است.

به گزارش مرور نیوز، در متن پیام آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل آمده است: "در جهان امروز، مخاصمات روز به روز به سمت تکثر و تسلسل بیشتر پیش می‌روند. مسئله نگران کننده‌تر آن است که بسیاری از طرفین جنگ، بی‌شرمانه غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند و وقیحانه حقوق بین الملل بشردوستانه را نادیده می گیرند. سالانه، مواد منفجره بهینه سازی شده هزاران غیرنظامی را مجروح یا از بین می‌برند. این جنگ افزارهای مهلک در خانه‌ها و مدارس پنهان هستند، و موجب ایجاد وحشت در جمعیت محلی می‌شوند."

در ادامه این پیام آمده است: طی 20 سال گذشته، سازمان ملل متحد و شرکایش مناطق وسیع آلوده به مین و مهمات منفجر نشده باقی مانده ازجنگ را پاکسازی کرده‌اند. زمین‌هایی که زمانی خطرناک و غیرقابل استفاده بودند به غیرنظامیان باز گردانده شدند و آنان را قادر ساختند که جوامع خود را بازسازی نمایند. مین روبی از جاده‌ها و باندهای فرودگاه، موجب تسهیل دسترسی به این مناطق برای امور بشردوستانه به مردم نیازمند شده است.

گوترش همچنین در این پیام گفت: سازمان ملل متحد کمک‌های پزشکی را برای قربانیان فراهم کرده است و به میلیون‌ها تن آموزش داده که چگونه در خلال یا پس از مخاصمات امنیت خود را حفظ نمایند. ما همچنین به هزاران زن و مرد برای مشاغل اقدام علیه مین آموزش داده‌ایم، که موجب تقویت و حفظ صلح می‌شود. اینجانب از زنان و مردان شجاعی که درعملیات اقدام علیه مین مشغول به کارهستند به خاطر تلاش نجات بخششان تشکر و از "گروه میان سازمانی هماهنگی برای اقدام علیه مین" به خاطر رویکرد نیاز محور و مردم محوری که اتخاذ نمودند و به خاطر تلاش نجات بخششان قدردانی می‌کنم. همچنین اینجانب "خدمات اقدام علیه مین سازمان ملل متحد"را در بیستمین سال فعالیتش و به پاس رهبری، شجاعت و تعهدش در امور مربوط به صلح تحسین می‌کنم.

وی تاکید کرد: صلح بدون اقدام علیه مین صلحی ناتمام است. اینجانب تمامی دولت‌های عضو را ترغیب می‌کنم که در زمان مذاکره پیرامون صلح، زمان ارائه کمک‌های بشردوستانه در مناطق جنگی و زمانی که به دنبال پیشگیری از آسیب در مخاصمات هستند این مسئله را درصدر دستورکارهای بین المللی قرار دهند. عملیات اقدام علیه مین بنیان بهبودی و توسعه پایداررا تشکیل می دهد. هیچ فردی، حتی پس از اتمام جنگ، نباید مجبور به زندگی در سایه ترس از مرگ باشد."