دانشمندان امیدوارند با تلسکوپ جدید و خارق العاده «جیمز وب» بتوانند عمیق ترین و دورترین نقاط در جهان فیزیک را که تا به حال دست نیافتنی بوده، ببینند.

به گزارش مرور نیوز  به نقل از هافینگتون پست، قرار است علاوه بر هابل، تلسکوپ جدیدی برای مشاهده فضا به کار گرفته شود.

تلسکوپ «جیمز وب» که با هزینه ۹ میلیارد دلار ساخته شده در سال ۲۰۱۸ میلادی پرده برداری خواهد شد. این تلسکوپ که ساخت آن ۲۰ سال طول کشیده، دانشمندان را امیدوار کرده تا بتوانند عمیق ترین و دورترین نقاط در جهان فیزیک را که تا به حال دست نیافتنی بوده، ببینند.

درحقیقت ستاره شناسان می توانند به کمک آن به دوران آغازین جهان نیز نگاهی داشته باشند.

براساس بیانیه ناسا، تلسکوپ فضایی «جیمز وب» قابلیت مطالعه تمام مراحل تاریخ جهان ما را خواهد داشت. این مراحل شامل ظهور نخستین اشعه های درخشان پس از انفجار بزرگ هستند. حتی به وسیله آن می توان برخورد کهکشان ها و تشکیل منظومه خورشیدی را نیز مشاهده کرد.  

ناسا اعلام کرده است پرده برداری از این تلسکوپ به معنای از رده خارج کردن هابل نیست. تلسکوپ هابل همچنان در فاصله نزدیک زمین باقی می ماند  و از فضای خارجی عکسبرداری می کند. اما تلسکوپ «جیمز وب» که قدرت بیشتری دارد، به فاصله ای دورتر از زمین فرستاده می شود.

دلیل این روند نیاز هابل به حضور انسان برای انجام برخی تعمیرات لازم در تلسکوپ است. حال آنکه وب طوری ساخته شده که به این نوع تعمیرات نیازی ندارد.