بخش عمده نحوه درک ما از زمان تحت تأثیر زبانی است که از آن استفاده می‌کنیم. برای مثال، انگلیسی زبان‌ها زمان را به صورت قرار گرفتن در مقابل یا پشت خود یا به عنوان یک خط افقی که از چپ به راست حرکت می‌کند توصیف می‌کنند

به گزارش مرور نیوز، آنچه در ادامه از نظر می‌گذرد هشت واقعیت شگفت‌انگیز در مورد زمان است که در گزارشی در سایت فرارو به نقل از منابع خارجی به چاپ رسیده است. در اصل گزارش ۱۱ واقعیت ذکر شده است، اما اکنون هشت حقیقت جالب‌تر را به اختصار مرور کرده‌ایم:

 

۱- زبان شما بر درک‌تان از زمان تأثیر می‌گذارد
بخش عمده نحوه درک ما از زمان تحت تأثیر زبانی است که از آن استفاده می‌کنیم. برای مثال، انگلیسی زبان‌ها زمان را به صورت قرار گرفتن در مقابل یا پشت خود یا به عنوان یک خط افقی که از چپ به راست حرکت می‌کند توصیف می‌کنند. در مقابل، افرادی که به زبان چینی ماندارین صحبت می‌کنند زبان را به مثابه یک خط عمودی تصور می‌کنند که بخش پایین آن نشان دهنده آینده است. این در حالی است که مردم یونان تمایل دارند زمان را به عنوان یک موجودیت سه بعدی ببینند که بیش از آنکه طولانی قلمداد شود «بزرگ» محسوب می‌شود. در پرمپوراو جامعه‌ای دور افتاده و بومی در استرالیا زمان براساس شرق و غرب تنظیم می‌شود.

 

۲- ممکن است داشتن تجربه آگاهانه بدون زمان امکانپذیر نباشد
ما حساب می‌کنیم پس هستیم. تیک تاک زمان ضربان نامرئی زندگی ماست و بر لحظه لحظه هوشیاری‌مان تأثیر می‌گذارد. زمان و خود درون ما در حال دست دادن دائمی هستند حتی انسانی که در یک غار کاملاً تاریک به دام افتاده نیز کماکان توسط ریتم شبانه‌روزی ساعت‌های درونی‌مان مدیریت می‌شود. هالی اندرسن که فلسفه علم و متافیزیک را در دانشگاه سایمون فریزر در بریتیش کلمبیا در کانادا مطالعه می‌کند در مورد آنچه از دست دادن حس زمان می‌تواند برای حس خودمان به همراه داشته باشد هشدار می‌دهد. او معتقد است تجربه آگاهانه بدون زمان و گذشت زمان ممکن نیست. به این فکر کنید که چگونه هویت شخصی شما در طول زمان ساخته و به عنوان خاطرات ذخیره می‌شود. اندرسن می‌گوید: «این خاطرات در طول زمان شما را می‌سازند. اگر زمان زیادی را از دست بدهید اکنون یک فرد متفاوت هستید.»

 

۳-چیزی به عنوان ساعت با دقت ۱۰۰ درصد وجود ندارد
مترولوژیست‌ها (اندازه شناسان) به سختی کار می‌کنند تا زمان را حفظ کنند و از فناوری بهتری برای اندازه‌گیری گذر دقیقه‌ها، ثانیه‌ها و ساعت‌ها استفاده می‌کنند. با این وجود، به‌رغم آن که ساعت‌های اتمی شان فوق‌العاده دقیق هستند، اما کامل نیستند. در واقع، هیچ ساعتی روی زمین وجود ندارد که کاملاً «صحیح» باشد. فرآیند واقعی تعیین زمان در حال حاضر بر اساس تعداد زیادی ساعت است که همگی زمان را در سراسر جهان نگه می‌دارند. آزمایشگاه‌های ملی همگی زمان‌بندی خود را به اداره بین‌المللی اوزان و مقیاس‌ها در فرانسه ارسال می‌کنند که پس از آن میانگین وزنی را ایجاد می‌کند. بنابراین، زمان برساخته‌ای انسانی است.

 

۴- تجربه زمان به طور فعال از سوی ذهن ما ایجاد می‌شود
عوامل مختلفی برای درک ما از زمان اهمیت دارند از جمله حافظه، تمرکز، احساسات و حسی که نسبت به این موضوع داریم که زمان به نحوی در فضا قرار دارد. درک زمان ما ریشه در واقعیت ذهنی‌مان دارد. زمان نه تنها در قلب نحوه سازماندهی زندگی قرار دارد، بلکه راه تجربه آن است. نکته مثبت آن است که زمان به ما مقداری کنترل بر نحوه تجربه آن را می‌دهد. برای مثال، اگر می‌خواهید احساس کنید که زندگی‌تان با عجله از کنارتان نمی‌گذرد نکته‌ای کلیدی وجود دارد. نتیجه تحقیقات نشان می‌دهند که زندگی مملو از فعالیت‌های تکراری و روتین است و به همین دلیل احساس خواهید کرد که زمان سریع‌تر در حال حرکت است.

 

۵- همه ما می‌توانیم یک تاب زمانی را تجربه کنیم
زمان همیشه برای همه با سرعت یکسان جریان ندارد. آیا زمان همه چیز در ذهن است؟ زمان تقریباً به حالت سکون کاهش می‌یابد. استرس می‌تواند مغز را وادار کند تا پردازش درونی خود را سرعت بخشد تا به شما در مدیریت یک موقعیت مرگ یا زندگی کمک کند. اختلالات مغزی مانند صرع یا سکته مغزی نیز می‌توانند باعث ترفند‌های موقتی ذهن شوند: سرعت بخشیدن به زمان یا توقف مرگ آن. برخی از افراد مانند ورزشکاران حتی می‌توانند در صورت نیاز مغز خود را برای ایجاد یک تاب زمانی آموزش دهند: موج سواری که در لحظه ایده‌آل موج می‌زند یا فوتبالیستی غیرقابل توقف. به نظر می‌رسد زمان یک توهم شکننده است. در یک لحظه می‌توانیم خود را در یک واقعیت تغییر یافته بیابیم.

 

۶- شما در واقع در زمان حال زندگی نمی‌کنید
با مرور این واژگان به راحتی می‌توان حدس زد که می‌گویید در لحظه «کنونی» به سر می‌برید در حالی که اینگونه نیست. برای درک موضوع این کار ساده را انجام دهید. به فردی که با شما صحبت می‌کند از روی یک میز نگاه کنید. تأیید حرکت لب‌های‌شان پیش از شنیدن صدای‌شان به چشم ما می‌رسد، زیرا نور سریع‌تر از صدا حرکت می‌کند، اما مغز ما آن دو را با یکدیگر همگام و هماهنگ می‌سازد. این حتی عجیب‌ترین نکته در مورد زمان نیست. قوانین فیزیک نشان می‌دهد که زمان در برخی موارد می‌تواند به سمت عقب نیز جریان یابد.

 

۷- روز‌های ما به دلیل گرانش ماه طولانی‌تر می‌شوند
شاید تعجب کنید که بدانید ماه همراه ثابت مداری سیاره‌مان در گردشی که به دور خورشید اجرا می‌کنیم در حال دور شدن از ما است. هر سال فاصله بین زمین و ماه ۸/۳ سانتی متر افزایش می‌یابد و همان طور که این کار را انجام می‌دهد روز‌های‌مان را قدری طولانی‌تر می‌سازد. این به دلیل کشش گرانش ماه در سیاره ما است. کشش گرانشی ماه باعث ایجاد جزر و مد می‌شود که یک «برآمدگی» آب است که به شکل بیضوی هم به سوی گرانش ماه و در جهت عکس آن امتداد می‌یابد. با این وجود، زمین در محور خود بسیار سریع‌تر از چرخش ماه در بالا می‌چرخد به این معنی که اصطکاک حوضه‌های اقیانوسی آب را به همراه خود می‌کشاند. این امر باعث می‌شود که برآمدگی قدری جلوتر از ماه در مدار خود حرکت کند که به نوبه خود سعی می‌کند آن را به سمت عقب بکشد. این به تدریج انرژی چرخشی سیاره ما را کاهش می‌دهد و چرخش آن را کند می‌سازد در حالی که ماه انرژی می‌گیرد و همین امر باعث می‌شود که به مدار بالاتری حرکت کند و از زمین دور شود. ترمز فزاینده چرخش سیاره ما باعث شده که طول یک روز زمینی به طور متوسط از اواخر دهه ۱۶۰۰ حدود ۰۹/۱ میلی ثانیه در هر قرن افزایش یابد. تخمین‌های دیگر با استفاده از مشاهدات باستانی کسوف‌ها این رقم را قدری بالاتر یعنی ۷۸/۱ میلی‌ثانیه در قرن نشان می‌دهند. در حالی که هیچ یک از این اعداد زیاد به نظر نمی‌رسند تمام این اتفاقات در طول تاریخ ۵/۴ میلیارد ساله زمین رخ داده‌اند.

 

۸- بسیاری از افراد خارج از زمان متعارف زندگی می‌کنند و برای آنان امسال سال ۲۰۲۳ نیست
برای بسیاری از نپالی‌ها مطلبی که اکنون در حال مطالعه آن هستید در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر نشده است. در بیکرام سامبات تقویم نپالی امسال در واقع سال ۲۰۸۰ است. دست‌کم چهار تقویم در بین گروه‌های قومی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند و نپال حتی ۱۵ دقیقه با مناطق زمانی استاندارد همگام نیست. به نظر می‌رسد بسیاری از فرهنگ‌ها با تجربه چندین سال به طور همزمان هماهنگ شده‌اند. در میانمار نیز امسال ۱۳۸۴ در تایلند ۲۵۶۶ و در اتیوپی سال ۲۰۱۶ است در جایی که سال ۱۳ ماه به طول می‌انجامد. در این میان تقویم اسلامی فرارسیدن سال ۱۴۴۵ را در ماه جولای رقم زد.