سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص اولویت ایران نسبت به جنایات علیه مردم فلسطین گفت: اولویت اساسی متوقف کردن بمباران بی‌سابقه رژیم صهیونیستی علیه غزه است.

به گزارش مرور نیوز، ناصر کنعانی ، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری حاضر شد و در خصوص آخرین تحولات فلسطین و غزه سخنانی را بیان کرد.

به گزارش صدا‌وسیما، وی در خصوص طرح جمهوری اسلامی ایران برای پایان نبرد و جنگ علیه مردم غزه گفت: آنچه که در این مرحله بسیار حائز اهمیت است که باید به آن توجه کنیم این است که ما شاهد یک جنگ نابرابر از سوی رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین هستیم. در واکنش به یک عملیات متحولانه، شجاعانه و تعیین کننده از سوی مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی، واکنش صهیونیست‌ها یک اقدام کاملاً در واقع نامتوازن بود. اقدام نظامی را دارند با عملیات نظامی علیه شهروندان بی‌دفاع و غیر مسلح پاسخ می‌دهند.

وی ادامه داد: ما شاهد حدوداً 18 روز جنایت تمام عیار صهیونیست‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین در غزه هستیم. اقداماتی که از نگاه همه کارشناسان منصف بین‌المللی مصادیق بارز جنایت جنگی و مصادیق بارز نسل کشی است. نقض همه قوانین و مقررات شناخته شده بین المللی، نقض حقوق بشر، نقض حقوق بشردوستانه و نقض حقوق زنان و کودکان این‌ها اقداماتی است که رژیم صهیونیستی دارد انجام می‌دهد در کنار محاصره تمام عیار غزه یک محاصره به طور کامل است. آب را قطع کرده‌اند، برق را قطع کرده‌اند، عبور در واقع سوخت و انرژی را قطع کرده‌اند، عبور و رساندن دارو مواد غذایی در شرایطی که بیش از 17 هزار فقط مجروح مردم فلسطین اکنون در داخل اماکن درمانی دارند که می‌گویند مملو از مجروح است و دیگر اماکن درمانی و بیمارستانی غزه امکان پذیرش هیچ مجروح جدید و بیمار جدیدی را ندارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: در چنین شرایطی اولویت اساسی متوقف کردن بمباران بی‌سابقه رژیم صهیونیستی علیه غزه است. این اولویتی است که جمهوری اسلامی ایران در گفتگو‌ها و تماس‌های خودش در سطوح مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی دنبال می‌کند. گفتگو‌هایی که وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد انجام داده‌اند، نامه‌ای که به دبیرکل سازمان ملل متحد نوشته‌اند، نامه‌ای که امروز به کمیسر حقوق بشر در واقع سازمان ملل متحد نوشتند. تلاشی که جمهوری اسلامی ایران انجام داد برای برگزاری نشست فوق العاده وزرای خارجی سازمان همکاری اسلامی، این نشست در جده برگزار شد. اولویت اساسی در این مقطع متوقف کردن باران روزمره و مستمر صهیونیست‌ها و رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه است.

کنعانی تصریح کرد: رفع محاصره و ارسال کمک‌های انسان دوستانه به گونه‌ای که واقعاً شرایط انسانی در داخل غزه بتواند از این وضعیت پیچیده از این وضعیت اسفناک و دلخراش خارج شود، این اولویتی است که اکنون تقریباً همه کشور‌های اسلامی دارند روی این موضوع تاکید می‌کنند. در نشست جده هم جمهوری اسلامی ایران این ایده را بیان کرد و خوشبختانه با حمایت دیگر کشور‌های اسلامی هم همراه بوده است.

وی اظهار کرد: این یک اولویت اساسی است که مسئولیت کشور‌های منطقه، کشور‌های اسلامی و مسئولیت بین‌المللی است و مسئولیت سازمان ملل متحد و در راس آن شورای امنیت سازمان ملل متحد است که متاسفانه تا این لحظه قادر به انجام مسئولیت خودشان نبوده‌اند.

کنعانی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «دنیای آینده دنیای فلسطین است»، گفت: رهبر معظم انقلاب در تکمیل یا ادامه فرمایش قبلی خودشان امروز هم در اظهارات ارزشمندی که داشتند به رغم اینکه کوتاه بود، اما به کلید واژه‌های بسیار مهمی اشاره کردند. از جمله این موضوع که دنیای آینده دنیای فلسطین است. حضرت آقا در گفتگوی قبلی اشاره کردند به اینکه رژیم صهیونیستی شکست ترمیم ناپذیری را تجربه کرده است. اتفاقاً هرچه زمان گذشت بار‌ها از سوی کارشناسان مختلفی هم این موضوع مورد تایید قرار گرفت و اغلب کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی ماقبل 7 اکتبر با رژیم صهیونیستی مابعد اکتبر کاملاً متفاوت است. رژیم به گذشته قبل 7 اکتبر بر نخواهد گشت. 

وی افزود: اغلب اعتقاد دارند ضرباتی که رژیم صهیونیستی در آن عملیات تجربه کرده و متحمل شده ضربات راهبردی است که جبران ناپذیر است. شکست هیمنه امنیتی، شکست هیمنه نظامی اطلاعاتی و همچنین آن ابهت در واقع پوشالی که برای خودش درست کرده بود و اینکه رژیم صهیونیستی رژیم در واقع شکست ناپذیر است، اینکه سیستم امنیتی و اطلاعاتی رژیم همه تحولات را تحت اشراف و نظر خودش دارد، اینکه سیستم دفاع سامانه موسوم به گنبد آهنین رژیم صهیونیستی می‌تواند هر حمله‌ای را از سوی هر حمله کننده‌ای دفع کند. علاوه بر این شکست‌هایی که تجربه کرده امنیت روانی رژیم صهیونیستی و جامعه صهیونیستی کاملاً شکسته شده است.

کنعانی خاطر نشان کرد: مجتمع صهیونیستی که به دنبال یک رویای آرمانی با وعده‌هایی که به آن‌ها داده بودند به سرزمین‌های اشغال شده فلسطین وارد شدند. علاوه بر ضرباتی که قبلاً از مقاومت دریافت کرده بودند به ویژه در ماه‌های گذشته بعد از در واقع 7 اکتبر به هیچ عنوان نمی‌توانند به دولت غاصب صهیونیستی اعتماد کنند. اکنون روند از هم گسیختگی مجتمع داخلی رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری تشدید شده است. 

وی تصریح کرد: تحولات اخیر نشان داد که اولاً ملت فلسطین ملتی است که در خصوص سرنوشت خود، خودش تصمیم می‌گیرد. ملت فلسطین است که در واقع سرنوشت خودش را ترسیم می‌کند و سرنوشت آینده فلسطین را رقم می‌زند. موضوع بعدی این است موضوع فلسطین اکنون مجدداً به صحنه جهانی برگشت. هم به صحنه سیاسی، بین المللی و هم به صحنه عمومی و اجتماعات. در صحنه عمومی ما می‌بینیم مسئله فلسطین اکنون مسئله مهم جهان اسلام و موضوع مهم سازمان همکاری اسلامی است، مسئله فلسطین مجدداً موضوع مهم سازمان ملل متحد تبدیل شده و اینکه دبیرکل سازمان ملل متحد مجبور می‌شود در شرایط کنونی راجع به فلسطین و ظلمی که به ملت فلسطین وارد شده اظهار نظری بکند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین بیان کرد: موضوع فلسطین اتفاقاً مورد خاص ملت‌های دنیا است. قضیه فلسطین تمام نشده و تمام نخواهد شد، بلکه فلسطین مجدداً تبدیل به موضوع روز بین‌المللی شده و موضوع فلسطین حتماً موضوع آینده مهم جهان اسلام خواهد شد، همه دنیا باید به خواست و اراده ملت فلسطین توجه بکند و صهیونیست‌ها و حامیان رژیم صهیونیستی هم در برابر خواست ملت فلسطین و خواست حامیان فلسطین که افکار عمومی دنیا و آزادی‌خواهان جهان هستند تمکین بکند اینکه قطعاً آینده از آن فلسطین است.

کنعانی در پاسخ به این سوال که آیا ضربه‌ای که در 7 اکتبر به رژیم صهیونیستی وارد شد، آیا برای آمریکا و متحدان غربی و حامیان رژیم صهیونیستی هم این ضربه بسیار مهلک و غیر قابل برگشت بوده، توضیح داد: بله اینکه رژیم صهیونیستی ضربات غیر قابل جبران و غیر قابل ترمیم دریافت کرده در آن تردیدی نیست. نکته‌ای هم که نشان می‌دهد این ضربات، ضربات کاری و راهبردی و شکننده و خرد کننده بوده این است که اکنون آمریکا با تمام قوا وسط میدان و در کنار رژیم صهیونیستی است.

وی افزود: بعد از اتفاقی که در صبح 7 اکتبر افتاد، آمریکایی‌ها چاره‌ای ندیدند غیر از اینکه خودشان به صورت مستقیم وارد شوند. هم از منظر سیاسی رژیم صهیونیستی را جمع کنند، هم از منظر امنیتی و هم از منظر نظامی اطلاعات دقیقی وجود دارد که این آمریکایی‌ها هستند که اکنون حتی در حوزه عملیات نظامی دارند رژیم صهیونیستی را مدیریت می‌کنند. آمریکایی‌ها تا پیش از این در منطقه رژیم صهیونیستی را یک شریک راهبردی برای پیشبرد برنامه‌های منطقه‌ایشان در حوزه غرب آسیا در منطقه جهان اسلام و در مقابله با محور مقاومت تلقی می‌کردند. اکنون آمریکایی‌ها عملاً شریک راهبردی خودشان را از دست داده‌اند، باید وارد شوند و شریک راهبردی خودشان را بازیابی کنند. 

کنعانی ادامه داد: نکته بعدی هرچه که زمان می‌گذرد ما شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی علی رغم بمباران گسترده تلفات سنگینی که در حوزه انسانی و بشری بر ملت مظلوم و مقتدر فلسطین وارد کرده، اما هیچ دستاورد ارزشمندی را در حوزه راهبردی به دست نیاورده است، یعنی اکنون صهیونیست‌ها عملاً به رغم این همه کشتار در دست خودشان هیچ ابزار قدرتمندی ندارند که بگویند ما بعد از دو هفته بمباران و حمله تمام عیار نظامی به باریکه غزه این دستاورد را در دست خودمان داریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطر نشان کرد: نکته بعدی این است آمریکایی‌ها یک شکست اخلاقی بزرگی را اکنون تجربه می‌کنند. جنایاتی که صهیونیست‌ها مرتکب می‌شوند، این جنایات از منظر اخلاقی نزد هیچکس پذیرفته شده نیست. هیچ کسی نمی‌تواند این میزان از جنایت را مورد تایید قرار دهد به جز دولت آمریکا و متحدان مشخص رژیم صهیونیستی. این یک فضاحت اخلاقی تمام عیار برای دولت آمریکا است که مجبور است خودش را در کنار رژیمی قرار بدهد که در یک جنگ نابرابر تمام امکانات نظامی خودش را علیه شهروندان به کارگیری می‌کند.

وی افزود: علاوه بر آمریکا دیگر متحدان رژیم صهیونیستی هم این فضاحت اخلاقی را برای خودشان ثبت می‌کنند. جمله عجیبی امروز من از رسانه‌ها خواندم در ارتباط با موضع‌گیری وزیر مهاجرت دولت انگلیس که اشاره می‌کند به اینکه ما رژیم اسرائیل را در ارتباط با حملاتی که دارد انجام می‌دهد محکوم نمی‌کنیم. ما این را حق اسرائیل می‌دانیم. واقعا یک رسوایی اخلاقی تمام عیار برای رژیم‌های غربی، رژیم آمریکا و دولت‌های غربی است که در این فاجعه بزرگ انسانی که از نظر همه حقوقدان‌های منصف ارتکاب تمام عیار جنگی است و نقض فاحش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه است، در کنار رژیم صهیونیستی ایستاده‌اند.

کنعانی همچنین گفت: لازم است تاکید کنم در جنایات جنگی که صهیونیست‌ها مرتکب می‌شوند، دولت آمریکا مسئولیت مستقیم دارد. هر مسئولیت حقوقی و بین‌المللی که به رژیم اسرائیل وارد باشد که هست دولت آمریکا و هر رژیم و دولتی که در کنار رژیم صهیونیستی از این جنایات حمایت می‌کند، قطعاً مسئولیت بین‌المللی دارد. مقام معظم رهبری هم امروز در فرمایشات خودشان به این نکته به صراحت اشاره کردند که دولت آمریکا در این زمینه باید پاسخگو باشد.

وی افزود: تا این مرحله دولت آمریکا اجازه نداده قطعنامه‌ای در شورای امنیت مصوب شود که به آتش بس موقت کمک کند. پیش نویس قطعنامه‌ای که دولت روسیه ارائه کرده، دولت برزیل ارائه کرده را وتو کرده و از گزارش‌هایی که من امروز دریافت کرده‌ام می‌گویند پیشنویس جدیدی که خود آمریکا ارائه کرده در آن هیچ صحبتی از آتش بس موقت نیست و توقف حملات هم صحبتی به میان نیامده است. این نشان می‌دهد که آمریکا همچنان مایل است رژیم صهیونیستی به حملات خودش ادامه بدهد. این نشان دهنده همراهی و همکاری کامل بلکه مدیریت صحنه جنگ توسط خود آمریکایی‌ها است که مسئولیت مستقیم را متوجه دولت آمریکا می‌کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که رویکرد مردم سران کشور‌های اسلامی و مردم آزادی‌خواه در حمایت از مردم فلسطین برای پایان این جنگ و این کشتار بی‌رحمانه چیست، اظهار کرد: به رغم تلاش‌هایی که رژیم آمریکا به ویژه در سال‌های اخیر انجام داد که مسئله فلسطین را تبدیل به یک مسئله فراموش شده بکند، در روند عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی از کشور‌های عربی اسلامی در منطقه این را ترویج کند که موضوع فلسطین تمام شده است و باید در یک روند ساده حل و فصل شود.

وی ادامه داد: اراده ملت فلسطین اساساً خط بطلانی بر تلاش‌های رژیم صهیونیستی و رژیم آمریکا کشید. آنها نشان دادند که سرنوشت خودشان را با اراده خودشان با اقتدار رقم می‌زنند. رژیم صهیونیستی اکنون در واقع در مقابل اراده مردم فلسطین مجبور است سر تمکین فرو بیاورد.

کنعانی افزود: نکته بعدی این است که دولت‌های اسلامی هم اکنون متوجه شده‌اند که نمی‌توانند خواست و اراده ملت فلسطین را نادیده بگیرند. بنابراین ما اکنون بیش از هر زمان دیگری شاهد تغییر ادبیات دولت‌های اسلامی هستیم. حتی دولت‌هایی که در واقع در یک مقطعی احیاناً به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی متمایل شده‌اند. ما در نشست جده ادبیات جدیدی را هم به صورت رسمی شنیدیم و جالب‌تر از آن در نشست‌های دوجانبه‌ای که با وزیر امور خارجه داشتند واقعاً یک ادبیات کاملاً جدید با نگاه به ضرورت و توجه به حقوق ملت فلسطین و اینکه حمایت از فلسطین حمایت از حق و حقانیت است.