مدیرکل بهداشت، درمان و بیمه کمیته امداد با بیان اینکه شش هزار بیمار خاص تحت پوشش کمیته امداد هستند، گفت: در سال 95 به طور متوسط برای هر مورد بستری مددجویان، حدود2 میلیون تومان هزینه شد.

به گزارش مرور نیوز، جعفر رحیمی با اشاره به فعالیت‌های کمیته امداد در راستای سلامت‌محوری افزود: خدمات کمیته امداد در این بخش در سه بخش بیمه پایه، بیمه مکمل و بهداشت به عنوان بسته سلامت شامل تغذیه، آموزش و توانبخشی ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه 700 بیمارستان دولتی، 1500 داروخانه و 1200 پزشک عمومی و خانواده طرف قرارداد کمیته امداد هستند، تأکید کرد: در سال ۹۵، ۶.۵ میلیون نفر از مددجویان ویزیت پزشک خانواده شده‌اند و همچنین در بخش بیمه پایه 350 هزار ویزیت توسط پزشک متخصص انجام شد.

مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد خاطرنشان کرد: در سال ۹۵، حدود ۱.۵ میلیون نسخه، 150 هزار تصویربرداری و 270 هزار نسخه آزمایشگاه از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفت.

رحیمی ادامه داد: 21 هزار و 488 مددجو نیازمند نگهداری در منزل هستند که از این تعداد 50 درصد در روستاها و 50 درصد در شهرها زندگی می‌کنند. همچنین 1225 نفر نیازمند نگهداری در سرای سالمندان هستند که حداقل هزینه ماهانه نگهداری این افراد 800 هزار تومان است.

وی اضافه کرد: در بحث بیمه مکمل در 6 استان نقاهتگاه یا همراه‌سرا تأسیس شده است که شامل استان‌های فارس، تهران، خراسان رضوی، اصفهان، بوشهر و هرمزگان می‌شود. در این استان‌ها مراکز فوق‌تخصصی وجود دارد و مددجویان می‌توانند در این مراکز پذیرش شده و نگهداری شوند.

مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد گفت: سال 95 حدود 54 هزار نفر-شب خدمت در این نقاهتگاه‌ها ارائه شد. همچنین در کنار بیمه پایه و مکمل، بحث بهداشت در حال پیگیری است که یکی از اولویت‌ها، سوءتغذیه برای کودکان زیر 6 سال، زنان باردار و بیماران صعب‌العلاج است.

رحیمی افزود: ماهانه 80 هزار بن کارت به عنوان کمک هزینه غذایی به این مددجویان ارائه می‌شود و در سال 94 برای 200 هزار نفر آموزش بهداشت همراه با هدایای بهداشتی ارائه شد.

وی احداث و بهسازی 10 هزار چشمه سرویس بهداشتی منازل مددجویان را از دیگر اقدامات کمیته امداد در راستای افزایش سطح بهداشت عنوان کرد و گفت: 7000 مورد توزیع سبد غذایی برای بیماران مسلول داشتیم و 50 هزار مددجو در سال 95 برای انجام طرح‌های غربالگری مختلف همچون دیابت، چربی خون، فشار خون و سرطان‌های شایع معرفی شدند.

مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد تأکید کرد: غربالگری‌ها تا درمان پیگیری می‌شوند و حدود 6000 بیمار خاص داریم که از این تعداد 1070 نفر مبتلا به ام‌اس و 1300 نفر پیوند کلیه، 928 نفر درگیر تالاسمی، بیش از 2400 دیالیزی و 258 نفر هموفیلی هستند.

رحیمی ادامه داد: از این تعداد 3000 نفر بیمه شده ما هستند و مابقی از بیمه سلامت برخوردارند. به طور کلی 27 هزار بیمار صعب‌العلاج در میان مددجویان کمیته امداد شناسایی شدند که از این تعداد بیش از 3500 نفر نیازمند عصا و واکر، 352 نفر نیازمند کپسول اکسیژن، 1000 نفر نیازمند سمعک و 15 هزار نفر نیازمند تشک مواج هستند که این موارد در حال انجام است.

وی از افزایش پنج برابری اعتبار بیمه مکمل در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: رقم خاصی برای بیماران صعب‌العلاج پیش‌بینی شده است.

مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد با بیان اینکه بیش از 6 درصد مددجویان کمیته امداد بر اثر بیماری سرپرست خانوار تحت پوشش امداد قرار گرفته‌اند، گفت: 45 درصد بر اثر فوت سرپرست، 35 درصد بر اثر از کارافتادگی، 8 درصد بر اثر طلاق و کمتر از یک درصد بر اثر متارکه تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته‌اند.

رحیمی خاطرنشان کرد: در سال 95 به طور متوسط برای هر فرد بستری شده حدود دو میلیون تومان هزینه شد.