مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: مرکز گردشگری سلامت کرمانشاه در زمینی به مساحت 20 هزار متر‌مربع با 800 میلیارد ریال اعتبار در حال ساخت است.

به گزارش مرور نیوز، جلیل بالایی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در هتل پارسیان برگزار شد با اشاره به دریافت 21.5 میلیارد تومان اعتبار ملی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از ابتدای سال‌جاری تا‌کنون، اظهار داشت: سال گذشته 893 هزار اشتغال مستقیم در این حوزه ایجاد شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ادامه داد: سال گذشته 16 میلیارد تومان اعتبارات از صندوق توسعه ملی برای پروژه‌های ملی و سه میلیارد تومان برای بحث اشتغال استان دریافت کردیم.

وی به ساماندهی معبد آناهیتا اشاره و بیان کرد: اعتباری در حدود 590 میلیون تومان در سال گذشته و یک میلیارد تومان در سال‌جاری برای معبد آناهیتا از طریق شورای راهبردی جذب شده است.

بالایی با اشاره به اقدامات انجام شده برای آماده‌سازی و ثبت جهانی طاق‌بستان، افزود: سازمان یونسکو سالانه یک سهمیه به کشور ایران می‌دهد تا یک اثر را ثبت جهانی کند که در حال حاضر طاق‌بستان یک گزینه‌ از میان 150 اثر ایرانی است که در تلاش هستند، ثبت ملی شود.

این مسؤول داشتن بیشینه طبیعی و تاریخی، مداخلات بشری و مجموعه اقدامات دولت در جلوگیری از آسیب به اثر تاریخی را سه امتیاز برای ثبت جهانی اثر دانست و گفت: تعیین اولویت برای جهانی شدن طاق‌بستان کار سختی است، اما اقدامات شورای راهبردی در مسیر نزدیک شدن به این موضوع است.

وی به وجود 11 هزار شیء با ارزش و نداشتن مکان مناسبی برای نگهداری آن‌ها در استان اشاره کرد و افزود: امیدواریم با جذب اعتبارات موزه تاریخی کرمانشاه که آخرین اقدامات آن به 14 سال پیش برمی‌گردد، احیا کنیم.

بالایی با اشاره به مرزی بودن استان کرمانشاه با کشور عراق، تصریح کرد: استان کرمانشاه به لحاظ پایین بودن سرانه تخت از استاندارد کشوری کمترین سهم را در زمینه گردشگری سلامت دارد.

وی از ایجاد 9 مرکز با 40 تخت در زمینه گردشگری سلامت خبر داد و گفت: مرکز گردشگری سلامت کرمانشاه در مجموعه‌ای به مساحت 20 هزار مترمربع و با مشارکت 23 پزشک متخصص و با اعتباری در حدود 80 میلیارد تومان در حال ساخت است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه برای ایجاد حداقل 70 محیط طبیعت‌گردی و بو‌م‌گردی در استان برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: 28 واحد از این تعداد تا اسفندماه سال‌جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با تاکید بر تقویت واحدهای اقامتی برای توسعه بحث گردشگری استان، اضافه کرد: باید به سمت اجتماعی و فرهنگی کردن محیط‌های گردشگری قدم برداریم و در این راستا تقویت تمامی سطوح الزامی است.

بالایی به رویدادهای ملی و بین‌المللی سال 96 برای استان اشاره و بیان کرد: گردهمایی 700 راهنمای گردشگری، میزبانی جشنواره داخلی و نشست بین‌المللی سفیر 23 کشور آسیایی در کرمانشاه سه رویداد مهم ملی و بین‌المللی استان در سال‌جاری است.

وی از تلاش برای ثبت جهانی منظره تاریخی منطقه اورامانات خبر داد و گفت: توجه به بافت طبیعی، محیط زیست و اقتصاد مردم سه مقوله مهم در بحث گردشگری است که اقداماتی در راستای ثبت جهانی فضا و منظره اورامانات در دست اقدام است.

این مسؤول با اشاره به وظیفه اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ستاد اربعین استان، تصریح کرد: وضعیت در بحث ساماندهی اقامت (با ایجاد سه هزار و 200 تخت) و تسهیل در صدور روادید از وظایف این اداره‌کل البته در کنار سایر نهادها است.

بالایی در پایان از تمامی نهادها خواست که با همکاری در کنار یکدیگر کمک کنند که استان کرمانشاه میزبان رویدادهای مهم فرهنگی، اجتماعی و گردشگری باشد.

گفتنی است، اصحاب رسانه در پایان نشست خبری از مجموعه توسعه هتل پارسیان در 13 هزار مترمربع بازدیدی داشتند و در جریان پیشرفت این پروژه قرار گرفتند.