وزیر کشور گفت: اقدام نامناسب دستگاه های مرتبط با حادثه پلاسکو باید با دقت مورد بررسی قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی مرور  نیوز ، عبدالرضا رحمانی فضلی امروز در هفتاد و هفتمین صحن علنی مجلس دهم با حضور در این نشست برای ارائه گزارش اقدامات وزارت کشور برای حادثه پلاسکو افزود: وضعیت ساختمان پلاسکو در طرح تفصیلی جدید تهران،  زیر پهنه محورهای تجاری، اداری و خدماتی با عملکرد در مقیاس منطقه‌ای تعریف شده است.

وی ادامه داد: از منظر تأسیساتی، این ساختمان فاقد پارکینگ، سیستم گرمایش مرکزی و لوله‌کشی گاز است و از نظر سیستم‌های ایمنی و آتش‌نشانی نیز  سیستم اعلام و اطفای حریق خودکار نداشته اما درعین حال مجهز به کپسول اطفای حریق و سیستم جعبه‌ای آب بوده که عملکرد آن نیز در زمان وقوع حادثه باید مورد بررسی دقیق‌تر قرار بگیرد.

رحمانی فضلی با بیان اینکه دو جلسه درباره دستور رئیس جمهور مبنی بر انجام اقدام پیشگیرانه در ساختمان های مشابه پلاسکو در تهران ، برگزار شد.

وی افزود: وزارتخانه های راه و شهرسازی و کشور و شهرداری تهران مامور شدند این گزارش را برای شنبه آینده آماده و به شورای عالی امنیت ملی و دولت ارائه کنند.

وزیر کشور تصریح کرد: همچنین شورای عالی مدیریت بحران با حضور همه دستگاه های اجرایی در وزارت کشور تشکیل شد، ۱۲ تصمیم اساسی درمورد مباحث و موضوعات تهران و کلان شهرها اتخاذ کرد که امیدواریم با کمک مجلس و دستگاه های اجرایی و تامین اعتبارات لازم به سرعت بتوانیم سطح ایمنی و اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه را افزایش دهیم.

وزیر کشور گفت: علت و علل حادثه، علت عدم توفیق در اطفاء حریق، اقدامات و حضور آتش نشانی، وظایف دستگاه‌ها قبل از حادثه، وضعیت تجهیزات آتش نشانی و علت فرو ریختن ساختمان پلاسکو از عمده سوالاتی است که در ذهن افکار عمومی وجود دارد.

رحمانی فضلی با بیان اینکه تقصیر هر یک از دستگاه‌های مسئول را به تفکیک شناسایی و در گزارش نهایی اعلام خواهیم کرد، ‌خطاب به نمایندگان مجلس از قوه مقننه درخواست همراهی در خصوص تسریع در رسیدگی به لایحه مدیریت بحران که دو سال است در مجلس است، کرد و گفت: وزارت کشور با همکاری مرکز پژوهش‌ها، سازمان مدیریت بحران، آتش‌نشانی، شهرداری و بیمه‌ها به زودی لایحه بیمه اجباری ساختمان و جبران خسارت‌های احتمالی را تقدیم مجلس خواهد کرد و از مجلس می خواهیم که رسیدگی به این لایحه را در اولویت کار قرار دهد.

وزیر کشور همچنین تأسیس صندوق حمایت از بیمه، تجهیز لجستیکی شهرداری‌ها و ایجاد ردیف بودجه برای مقاوم‌سازی ساختمان‌های دولتی، مدارس، مساجد و مراکز درمانی را از عمده کارهایی دانست که باید با همکاری مجلس شورای اسلامی به نتیجه برسد.

رحمانی فضلی یادآور شد: آنچه در قالب گزارش اولیه، امروز به مجلس ارائه کردم داوری در خصوص تقصیرکار بودن دستگاه‌ها نیست. ولی در گزارش نهایی به همه مسائل، قصورها و مسئولیت‌ها پاسخ خواهیم داد.

وزیر کشور در بخشی از سخنانش با اشاره به بودجه سازمان آتش‌نشانی، گفت: بودجه آتش‌نشانی از ۱۴۷۴ میلیارد ریال به ۵ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال افزایش یافت که رقم مناسبی است.