وزارت ارشاد پیگیر چرایی عدم اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات باشد

نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس با بیان این که جامعه‌ای که از دو مؤلفه عدالت و ثبات برخوردار نیست، آرامشی برای اندیشیدن پیدا نمی‌کند گفت: وزارت ارشاد پیگیر چرایی عدم اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات باشد.

به گزارش مرور نیوز، احمد همتی به نقش مهم عدالت و امنیت در اندیشیدن و آفرینش خلاقانه اشاره و اظهار کرد: هر جامعه‌ای که از این دو مهم بهره‌مند نیست آرامش کافی برای اندیشیدن آزادانه نخواهد داشت.

عضو فراکسیون امید با بیان اینکه اوج اندیشه در کمال آرامش اتفاق می‌افتد افزود: مردمی که از آرامش کافی در همه بخش‌ها برخوردار نباشند کم‌کم از مطالعه و دانش و اندیشیدن تهی می‌شوند.

وی با اذعان به اینکه تلاش دشمنان نظام مقدس اسلامی ما نیز بر همین است که جامعه ما از این دو مؤلفه مهم و حیاتی برخوردار نباشد افزود: اقتصاد و فرهنگ دارای دو وجه است که در ارتباط با هم معنا یافته و بر لایه‌های مختلف اجتماعی تاثیر می‌گذارند.

همتی از "فرهنگ" به عنوان پایه و بنیان اقتصاد نام برد و گفت: فرهنگ باید در اولویت همه بخش‌ها باشد همچنان‌که مقام معظم رهبری هم فرمودند که اولویت ما در درازمدت "فرهنگ"است اگر چه ممکن است در کوتاه‌مدت و در برهه‌ای از زمان اقتصاد در فوریت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه درون‌مایه و جان"اقتصاد مقاومتی" هم چیزی جز فرهنگ نیست تصریح کرد: اگر به مولفه‌ها و تاکیدات رهبری معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی هم اندیشه کنیم، می‌بینیم جان‌مایه آن نیز همین فرهنگ است.

وی ادامه داد: مگر "دانش‌بنیان بودن"، درون‌زایی و مردم‌محوری و یا عدالت چیزی جز فرهنگ است؟ لذا اگر بر بن‌مایه کلام مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی تمرکز و تدقیق کنیم، درمی‌یابیم که مولفه‌های مطرح‌شده در خصوص اقتصاد مقاومتی نیز برپایه‌ها فرهنگ استوار است و اصولا این نوع نگرش اقتصادی ریشه در فرهنگ دارد .

این نماینده اصلاح‌طلب که در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان سخن می‌گفت با اذعان به اینکه شروع وحی با واژه وحیانی"اقراء"و اتصال ارتباط بین خداوند متعال و پیامبر عظیم‌الشان(ص)با این کلمه، کاملا معنی‌دار است، گفت: "قول"،"قلم" و "اقراء"(خواندن) سه ضلع یک مثلث هستند که با تمرکز به‌تنهایی بر هر یک از آنها، در واقع فرصت بروز را از دو مولفه دیگر گرفته‌ایم.

همتی به بحث‌های آزاد عقیدتی و سیاسی در اوایل انقلاب اشاره و خاطرنشان کرد: در آن سال‌ها مجال برای بیان آزادانه مباحث سیاسی و اندیشگی بیشتر بود و متاسفانه با گذر زمان ما ترسوتر شدیم و لذا این بحث‌ها هم به‌تدریج کمتر شد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان بر لزوم یک آسیب‌شناسی جامع از چرایی اقبال مردم به کتابخوانی تاکید کرد و افزود: باید یک آسیب‌شناسی علمی و دقیق صورت گیرد که چرا حال و روز کتاب و کتابخوانی در کشور خوب نیست و بسته به این چرایی برای رفع آن برنامه‌ریزی کرد.