نشست خبری فیلم «ماجان» به تهیه کنندگی محمد مهدی عسگر پور در قالب سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مرور نیوز، نشست خبری فیلم «ماجان» به کارگردانی رحمان سیفی آزاد و تهیه کننده محمد مهدی عسگر پور با حضور عوامل فیلم برگزار شد.

درابتدای این نشست عسگرپور با عذرخواهی بابت قطع شدن صدای فیلم هنگام پخش  و تقاضا کرد کمیته ی حقیقت یاب برای مشکل این فیلم دست به کار شود .

در ادامه گفت : تولید این فیلم نیز در حد متعارف بود و البته پیش‌بینی ما بیش از حد متعارف طول کشید و آن هم به دلیل روند انتخاب بازیگر بود. معتقدم در ایران چه یک‌سال مانده به جشنواره و چه یک ماه مانده به جشنواره فیلم آغاز شود بازهم به شب اول نمی‌رسد.

رحمان سیفی آزاد در این نشست گفت: سوژه این فیلم توسط خانم لاریجانی به من پیشنهاد شد و ما براساس سوژه طرح را به سرمایه‌گذاران ارائه دادیم که موسسه شهر  این طرح را پذیرفت و نگارش فیلمنامه آغاز شد و پس از اینکه متن توسط آقای عسگرپور خوانده شد گروه شکل گرفت و حاصل آن را امروز می‌بینید. این فیلم در مدت 50 روز فیلمبرداری شد.

در بخش دیگری از این نشست سیفی آزاد در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ریتم کند فیلم گفت: هر فیلمی ریتمی مخصوص به خود را دارد و این داستان نیز باید بتواند تمام آنچه را که می خواهد بیان کند نشان دهد باید با همین ریتم به نمایش درآید. البته اگر مخاطب با شخصیت داستان جفت شود قطعا فیلم را دنبال می کند.

عسگرپور نیز در ادامه با بیان اینکه دغدغه اصلی او تهیه کنندگی نیست گفت: من در این نزدیک به سی سال کار در سینما فقط به تهیه کنندگی نپرداختم و کارهای مختلفی انجام دادم البته معتقدم این یک روند است که افرادی که فیلم اولی هستند به من در زمینه مشاوره و تهیه کنندگی مراجعه می کنند و همانطور که گفتم مسئله اصلی من تهیه کنندگی نیست مگر اینکه احساس کنم وجودم در آن فیلم کمک می کند.

لاریجانی نیز درباره فیلم نامه فیلم توضیح داد: در این فیلم به ارتباط پدر با خودش در قبال یک کودک معلول پرداخته شده تا ارتباط پدر با فرزند قطعا نگاه ما فمنیستی نبوده هر چند ارتباطات زنانه در این فیلم پررنگ بود اما بازهم معتقدم به بار عاطفی مادری فیلم بیشتر پرداخته شده بود. این فیلم در حقیقت یک مبارزه است.

او ادامه داد: عاطفه مادری در این فیلم معلولیت این فرزند را در خود حل می کند و از آنجا که پدر با منطق به موضوع نگاه می کند به همین دلیل در فیلم با چالش مواجه می شود.

سیفی آزاده نیز درباره فیلم نامه این فیلم گفت: این فیلم تقابل دو نگاه است و ذکر مصیبت نیست در جامعه مدرن ما بسیاری از مادران هستند که فکر می کنند که جای بچه های معلولشان در آسایشگاه است که البته این موضوع هم هیچ اشکالی ندارد.

او ادامه داد: بارها فکر کردیم که در این فیلم از یک کودک معلول استفاده کنیم اما نتوانستیم چراکه استفاده ابزاری از یک کودک معلول تلخ و آزار دهنده است. ما از توانایی عرفان برزین استفاده کردیم. عرفان مدتی در کنار کودکان معلول بود و با آن ها بازی می کرد و این باعث شد تا از آن ها یاد بگیرد.

رحمان سیفی آزاد افزود: مهمترین مسئله ای که به ما کمک کرد این بود که ما با بازیگری روبرو بودیم که از هوش بالایی برخوردار بود و این مسئله خیلی مهم بود که عرفان با هوش بالایی که داشت توانست در مدت کوتاهی از این کودکان بیاموزد و ما هم از او بازی بگیریم.

کارگردان فیلم ماجان ادامه داد: درباره دو کودک دیگر تصمیم داشتیم تا آن ها را در موقعیت بازی و اضطراب قرار ندهیم ما بازیگران کودک و نوجوان مان را به راحتی به دست نیاوردیم البته همراهی بازیگران اصلی با بچه ها خیلی خوب و همراه با صبوری بود.

مهتاب کرامتی که در این فیلم نقش مادر سه فرزند را بازی می کرد، درباره تکراری شدن آثارش گفت: من دو سال بود فیلم کار نکرده بودم و آخرین فیلمم عصر یخبندان بود که هم از نظر محتوا و هم از نظر شخصیت کاملا متفاوت بود اگر نگاهی به کارنامه ام داشته باشید متوجه می شوید که من اهل تجربه های متفاوت و جدید هستم و قطعا اگر امسال فیلم دیگرم یعنی مرداب به جشنواره می امد این تفاوت دیده می شد.

عسگرپور در پایان درباره عدم حضور این فیلم در بخش مسابقه گفت: این را افرادی که انتخاب می کنند باید پاسخ بدهند نه ما. معتقدم که برای داوری فیلمهای جشنواره فیلم فجر باید داورانی را از کرات دیگر آورد چراکه داوری درباره 33 فیلم یکبار دیدن بسیار سخت است.